Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moederbedrijf Louis Vuitton breekt records door mode en juwelen

Moederbedrijf Louis Vuitton breekt records door mode en juwelen

PARIJS (ANP) - Het moederbedrijf van modemerken als Christian Dior en Louis Vuitton heeft vorig jaar een recordjaar gehad. LVMH, dat ook drankenmerken als champagne van Moët & Chandon en cognac van Hennessy bezit, deed het in het laatste deel van het jaar vooral goed met mode. Ook de juwelierstak deed het goed door de overname van Tiffany's.

Vooral in Azië en de Verenigde Staten trok de vraag sterk aan nadat in 2020 een deel van de luxesector het moeilijk had gehad. De drankentak had toen goede zaken gedaan, maar mode, make-up en juwelen werden een deel van dat jaar minder verkocht. Vorig jaar was er daarom veel sprake van inhaalvraag naar dat soort producten.

De grootste groei op eigen kracht zat bij de tak die mode en lederwaren verkoopt. Die zette haast de helft meer om. De juwelen- en horlogedivisie met merken als Chaumet, Bulgari en TAG Heuer bleef op eigen kracht niet ver achter. Door de overname van juweliersketen Tiffany verdubbelde de omzet hier uiteindelijk ruim.

Parfum

Dat leidde tot een omzetgroei van 44 procent tot 64,2 miljard euro. Daarmee deed LVMH het ook 20 procent beter dan in 2019, het laatste jaar voor de coronacrisis. De winst was ruim het dubbele van 2020 en kwam uit op 12 miljard.

Ten opzichte van 2019 zijn alleen de divisies die in parfum en cosmetica en de winkelactiviteiten zoals cosmeticaketen Sephora en het Parijse warenhuis Le Bon Marché niet op niveau. Die hebben nog te maken met winkelsluitingen en achterblijvend toerisme.

LVMH heeft ook nog media in bezit als de Franse krant Le Parisien en zakenmedia Les Echos en Investir, maar ook bijvoorbeeld de Nederlandse jachtenbouwer Royal Van Lent en de Milanese tearoom Cova.

Meer uit Financieel

Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

21 minuten geleden
Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

2 uur geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder

WASHINGTON (ANP) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in mei toegenomen vergeleken met een maand eerder. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 339.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in de grootste economie ter wereld. In april waren dat er nog een herziene 294.000.

3 uur geleden
Storing bij internetbankieren ING voorbij

AMSTERDAM (ANP) - De storing met internetbankieren en de mobiele app van ING is voorbij. De oorzaak van de technische problemen is nog onbekend, laat een woordvoerster van de bank weten.

3 uur geleden
Topman UBS: pijnlijke besluiten na overname Credit Suisse

BERN (ANP/RTR) - Topman Sergio Ermotti van de Zwitserse bank UBS heeft vrijdag gewaarschuwd voor "pijnlijke" besluiten op het gebied van werkgelegenheid na de overname van branchegenoot Credit Suisse. Credit Suisse werd in maart van de ondergang gered door UBS onder grote druk van de Zwitserse overheid.

3 uur geleden
Concurrentiebeding mag straks alleen nog met goede reden

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven kunnen hun werknemers straks minder makkelijk verbieden om na afloop van hun dienstverband bij een concurrent hetzelfde werk te gaan doen. Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) werkt aan een wetsvoorstel dat dit zogenoemde concurrentiebeding aan banden legt.

4 uur geleden
Bakkers dreigen met staking vanwege te laag loonbod

UTRECHT (ANP) - Bakkers maken zich op om te gaan staken. Vakbonden FNV en CNV kunnen zich niet vinden in een loonbod vanuit de werkgevers voor jaarlijks gemiddeld 5 procent erbij en hebben een ultimatum gesteld. Als de industriële en ambachtelijke bakkerijen niet voor woensdagmiddag met een beter voorstel komen, leggen hun werknemers op meerdere locaties het werk neer.

4 uur geleden