Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moederbedrijf Google hard onderuit op negatief Wall Street

Moederbedrijf Google hard onderuit op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Alphabet, het moederbedrijf van Google, kreeg woensdag een fors koersverlies voor de kiezen op Wall Street. Dat gebeurde na een tegenvallende presentatie van een nieuw AI-programma, genaamd Bard. Het bedrijf wil kunstmatige intelligentie inzetten om zijn zoekmachine te verbeteren. Maar tijdens de presentatie ging het mis: het programma gaf een verkeerd antwoord over een ruimtetelescoop. Dat zorgde voor twijfels bij beleggers over de toekomst van de zoekmachine. Aandelen Alphabet werden bijna 8 procent lager gezet.

Een dag eerder onthulde concurrent Microsoft een nieuwe versie van zijn zoekmachine Bing. Daarvoor maakt Microsoft gebruik van kunstmatige intelligentie van het bedrijf OpenAI. Deze plannen werden na de onthulling juist wel met enthousiasme ontvangen bij beleggers. Woensdag moest Microsoft (min 0,3 procent) een deel van de koerswinst weer inleveren.

Manchester United, met een beursnotering in New York, maakte een koerssprong van 9 procent. Beleggers reageerden verheugd op een bericht van de Britse krant Daily Mail dat investeerders uit Qatar in de komende dagen een bod willen uitbrengen op de Engelse voetbalclub van de Nederlandse trainer Erik ten Hag. Vorig jaar november schoot het aandeel ManUnited ook al omhoog nadat de Amerikaanse eigenaren, de familie Glazer, bevestigden te kijken naar een mogelijke verkoop van de club.

Uber

Ook aandelen Uber (plus 5,3 procent) waren gewild. De taxi- en bezorgdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan kenners hadden verwacht. Topman Dara Khosrowshahi sprak van het sterkste kwartaal van het bedrijf ooit. Ook verwacht hij dat de resultaten dit jaar verder zullen verbeteren.

De algehele stemming op Wall Street was woensdag negatief, na de opmars een dag eerder die volgde op uitlatingen van centralebankpresident Jerome Powell. De Fed-baas zei onder meer dat de inflatie begint af te koelen. Wel waarschuwde hij dat er mogelijk meer renteverhogingen nodig zijn om die onder controle te krijgen.

eBay

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot met een verlies van 0,6 procent op 33.949,01 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor 1,1 procent op 4117,86 punten en technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,7 procent omlaag tot 11.910,52 punten.

Internetbedrijf eBay ging 2 procent omlaag. Het bedrijf ontslaat ongeveer 4 procent van al het personeel, waarmee zo'n vijfhonderd banen verloren gaan. Het onlineplatform voor shoppen en veilingen heeft last van teruglopende uitgaven van klanten en profiteert niet langer van coronalockdowns.

Meer uit Financieel

Veel meer klokkenluidersmeldingen Boeing na kwaliteitsproblemen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar ruim elf keer zoveel meldingen ontvangen van klokkenluiders over Boeing als in heel 2023, volgens gegevens die de instantie met persbureau Bloomberg heeft gedeeld. De vliegtuigbouwer wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de veiligheidsautoriteiten en medewerkers zelf na een reeks productie- en kwaliteitsproblemen bij het bedrijf.

44 minuten geleden
Kleine uitslagen Wall Street, softwareconcern Adobe uitblinker

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in New York lieten vrijdag kleine uitslagen zien. De aandacht van beleggers ging onder meer uit naar een cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Softwarefabrikant Adobe was verder een uitblinker op Wall Street na bekendmaking van beter dan verwachte kwartaalresultaten en een verhoging van de verwachtingen voor het gehele boekjaar.

11 uur geleden
Onderzoek: minder kennismigranten door versobering expatregeling

DEN HAAG (ANP) - De versobering van de expatregeling zal ertoe leiden dat minder kennismigranten deze kant op komen, meldt SEO Economisch Onderzoek in een rapport dat is opgesteld op verzoek van de Eerste en Tweede Kamer. Onderzoekers schatten dat hierdoor ongeveer 10 tot 15 procent minder hoogopgeleide werknemers naar ons land komen.

12 uur geleden
Facebook-moeder Meta schort Europese AI-plannen op na klachten

DUBLIN (ANP/AFP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, schort plannen op om in Europa gebruikersdata in te zetten voor het trainen van technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Daar waren veel klachten over gekomen bij Europese toezichthouders met zorgen over privacy. Na druk van de toezichthouders pauzeert Meta nu die plannen, aldus de Ierse privacywaakhond.

13 uur geleden
Nog geen paniek bij ECB over onrust Franse beurs, aldus bronnen

FRANKFURT (ANP) - Bij beleidsmakers van de Europese Centrale Bank (ECB) is nog geen paniek over de onrust op de Franse financiële markten door het onverwachte besluit van president Emmanuel Macron om vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven. Dat meldden bronnen bij de ECB aan persbureau Bloomberg.

14 uur geleden
AEX in het rood, AkzoNobel en Besi grootste dalers

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is vrijdag met verlies het weekend ingegaan, mede onder druk van de lagere koersen op Wall Street. Verfconcern AkzoNobel en chiptoeleverancier Besi waren de grootste dalers in de hoofdindex op het Damrak. Voedings- en gezondheidsbedrijf dsm-firmenich stond bij de koplopers dankzij een koopadvies en een verhoging van het koersdoel door analisten van Deutsche Bank.

15 uur geleden
Consumentenvertrouwen VS zakt naar laagste niveau in 7 maanden

ANN ARBOR (ANP/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is deze maand gedaald naar het laagste niveau in zeven maanden, door zorgen bij huishoudens over de inflatie en de eigen koopkracht. Dat meldt de Universiteit van Michigan op basis van voorlopige cijfers.

16 uur geleden