Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moederbedrijf Google flink hoger op positief Wall Street

Moederbedrijf Google flink hoger op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Google-moederbedrijf Alphabet ging woensdag flink vooruit op de beurzen in New York. Beleggers grepen de sterke kwartaalresultaten van het concern aan om aandelen in te slaan. Ook het plan van Alphabet om zijn aandelen te splitsen zodat die makkelijker verhandelbaar worden, viel in de smaak. Chipfabrikant AMD werd ook flink hoger gezet dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Het tegenovergestelde gold voor betalingsbedrijf PayPal.

Alphabet werd bijna 9 procent meer waard. Het technologieconcern deed afgelopen jaar goede zaken met de verkoop van advertenties. Ook aan clouddiensten werd flink verdiend door het vele thuiswerken. Op 1 juli wil het bedrijf een aandelensplitsing doorvoeren. Een aandeel Alphabet kost nu duizenden dollars en dat maakt het onbereikbaar voor veel kleine beleggers.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent hoger op 35.452 punten. De brede S&P 500 won 0,6 procent tot 4575 punten en de techgraadmeter Nasdaq dikte 1,1 procent aan tot 14.504 punten.

AMD

Chipmaker AMD bleef afgelopen kwartaal profiteren van het wereldwijde chiptekort en dikte bijna 9 procent aan. General Motors (GM) verloor 0,1 procent. De autofabrikant boekte afgelopen jaar een recordwinst, ondanks het feit dat het enkele fabrieken gedurende het jaar moest stilleggen vanwege tekorten aan computerchips.

Tesla verloor 0,8 procent. Volgens oprichter Elon Musk was zijn tweet die hij in augustus 2018 verstuurde over het van de beurs halen van de elektrische autofabrikant Tesla de "volledige waarheid". Dat staat in een verklaring die is ingediend bij de rechtbank in een zaak die door beleggers is aangespannen tegen de multimiljardair. Volgens deze beleggers was de tweet van Musk "vals en misleidend" en zou die voor miljarden dollars aan schade hebben veroorzaakt.

Starbucks

Starbucks zakte 3,6 procent. De koffieketen presteerde tijdens de feestdagen minder goed dan gedacht. Dat komt met name door gestegen kosten door de omikronvariant, personeelstekorten door ziekteverzuim en hogere prijzen en transportkosten voor koffiebonen.

PayPal kelderde dik 22 procent nadat het in het slot van 2021 last had van heropende winkels. Daardoor gingen mensen weer naar winkelstraten en shopten ze minder online.

De euro was 1,1311 dollar waard, tegen 1,1244 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 88,68 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 89,66 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Jongeren kopen massaal caravans en campers

UTRECHT (ANP) - Het caravan- en camperbezit onder jongeren is de afgelopen jaren fors gestegen. Tussen 1 januari 2020 en 1 september 2023 steeg het bezit onder Nederlanders tot en met 25 jaar met liefst 53 procent, in de categorie 26 tot en met 35 jaar gaat het om een toename van 35,5 procent. Het totale aantal van dit soort kampeermiddelen in Nederland groeide in deze periode met 7 procent, meldt de Kampeer en Caravan Industrie (KCI).

5 uur geleden
Producenten krijgen ook korting op niet volledig duurzaam plastic

LEIDSCHENDAM (ANP) - Producenten en importeurs, die verpakte producten op de markt brengen, krijgen vanaf volgend jaar ook korting op het bedrag dat ze betalen voor het inzamelen en recyclen van plastic als de verpakkingen niet helemaal duurzaam zijn. Nu krijgen bedrijven alleen korting als verpakkingen volledig milieuvriendelijk zijn. Veel producenten en importeurs vinden het echter te moeilijk om aan alle eisen te voldoen. Daarom krijgen zij vanaf januari al een beetje korting als plastic verpakkingen iets duurzamer zijn.

7 uur geleden
Beleggers kijken naar banenrapport, oliebesluit en gasmarkt

AMSTERDAM (ANP/RTR) - In de eerste handelsweek van de nieuwe beursmaand oktober zal de aandacht van beleggers vooral uitgaan naar het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Ook komen de landen van oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland weer bij elkaar voor een besluit over de olieprijzen. En het is interessant om de gasprijzen in de gaten te houden. Deze week is de eerste week na het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen.

15 uur geleden
Vakbond FNV kondigt werkonderbrekingen aan in houthandel

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV roept medewerkers in de houthandel op om komende tijd soms voor bepaalde tijd hun werk neer te leggen. Daarmee wil de bond zijn eisen voor een nieuwe cao kracht bijzetten. De eerste werkonderbrekingen staan maandag gepland bij een reeks vestigingen van Jongeneel en PontMeyer in Den Bosch, Eindhoven, Oss en Tilburg.

18 uur geleden
Chinese lotenverkoop fors omhoog te midden van haperende economie

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De verkoop van loten voor loterijen is fors omhoog gegaan in China, te midden van de toegenomen zorgen over de Chinese economie en de flink opgelopen jeugdwerkloosheid. Volgens de laatste cijfers van de overheid van het Aziatische land ligt de lotenverkoop dit jaar vooralsnog meer dan 50 procent hoger dan vorig jaar.

18 uur geleden
Koers Bitcoin kent eerste kwartaalverlies van dit jaar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin kende van juli tot en met september zijn eerste kwartaalverlies van dit jaar. 's Werelds meest bekende cryptomunt, die momenteel wordt verhandeld rond de 27.000 dollar, zakte ongeveer 11 procent in waarde. Volgens kenners heeft dat onder meer te maken met de toegenomen onzekerheid over de economie en het vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk nog langere tijd op een hoog niveau zal blijven. Ook is er de laatste tijd veel onrust rond de grote cryptobeurs Binance.

19 uur geleden
Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

21 uur geleden