Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moederbedrijf Google flink hoger op positief Wall Street

Moederbedrijf Google flink hoger op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Google-moederbedrijf Alphabet ging woensdag flink vooruit op de beurzen in New York. Beleggers grepen de sterke kwartaalresultaten van het concern aan om aandelen in te slaan. Ook het plan van Alphabet om zijn aandelen te splitsen zodat die makkelijker verhandelbaar worden, viel in de smaak. Chipfabrikant AMD werd ook flink hoger gezet dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Het tegenovergestelde gold voor betalingsbedrijf PayPal.

Alphabet werd bijna 9 procent meer waard. Het technologieconcern deed afgelopen jaar goede zaken met de verkoop van advertenties. Ook aan clouddiensten werd flink verdiend door het vele thuiswerken. Op 1 juli wil het bedrijf een aandelensplitsing doorvoeren. Een aandeel Alphabet kost nu duizenden dollars en dat maakt het onbereikbaar voor veel kleine beleggers.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent hoger op 35.452 punten. De brede S&P 500 won 0,6 procent tot 4575 punten en de techgraadmeter Nasdaq dikte 1,1 procent aan tot 14.504 punten.

AMD

Chipmaker AMD bleef afgelopen kwartaal profiteren van het wereldwijde chiptekort en dikte bijna 9 procent aan. General Motors (GM) verloor 0,1 procent. De autofabrikant boekte afgelopen jaar een recordwinst, ondanks het feit dat het enkele fabrieken gedurende het jaar moest stilleggen vanwege tekorten aan computerchips.

Tesla verloor 0,8 procent. Volgens oprichter Elon Musk was zijn tweet die hij in augustus 2018 verstuurde over het van de beurs halen van de elektrische autofabrikant Tesla de "volledige waarheid". Dat staat in een verklaring die is ingediend bij de rechtbank in een zaak die door beleggers is aangespannen tegen de multimiljardair. Volgens deze beleggers was de tweet van Musk "vals en misleidend" en zou die voor miljarden dollars aan schade hebben veroorzaakt.

Starbucks

Starbucks zakte 3,6 procent. De koffieketen presteerde tijdens de feestdagen minder goed dan gedacht. Dat komt met name door gestegen kosten door de omikronvariant, personeelstekorten door ziekteverzuim en hogere prijzen en transportkosten voor koffiebonen.

PayPal kelderde dik 22 procent nadat het in het slot van 2021 last had van heropende winkels. Daardoor gingen mensen weer naar winkelstraten en shopten ze minder online.

De euro was 1,1311 dollar waard, tegen 1,1244 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 88,68 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 89,66 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Maker fitnessapparatuur Peloton maakt koerssprong op Wall Street

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Maker van slimme fitnessapparatuur Peloton heeft vrijdag een koerssprong van bijna 14 procent gemaakt op Wall Street op een verder vrij rustige beursdag. De Amerikaanse onderneming kondigde aan bijna 800 banen te schrappen, veel van zijn speciale winkelshowrooms te sluiten en zijn prijzen te verhogen.

4 uur geleden
Sancties zetten omvang Russische economie jaren terug in de tijd

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - Door de internationale boycot van Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne is de omvang van de Russische economie teruggezet naar het niveau van 2018. Dat volgt volgens economen van persbureau Bloomberg uit nieuwe cijfers van het federale statistiekbureau in Moskou.

5 uur geleden
Spanje vraagt Duitsland om hulp voor gaspijp naar Centraal-Europa

MADRID (ANP/DPA) - De Spaanse regering heeft Duitsland om hulp gevraagd voor het voltooien van een lang geplande gaspijpleiding tussen Portugal en Centraal-Europa. Volgens verantwoordelijk minister Teresa Ribera zou Duitsland zich moeten mengen in de onderhandelingen over de pijpleiding, die nu nog stopt bij Hostalric in Catalonië, oftewel meer dan 100 kilometer van de grens. Aan Franse kant moet er ook nog zo'n 120 kilometer pijpleiding worden aangelegd.

5 uur geleden
Veel verzet tegen Hongaars plan voor houtkap om kachel te stoken

BOEDAPEST (ANP/AFP/BLOOMBERG) - In Hongarije is veel verzet tegen een decreet van de overheid om het kappen van bos in onder meer natuurparken toe te staan voor het verkrijgen van brandhout. Met die maatregel wil de regering van premier Viktor Orbán de bevolking een alternatief bieden om in de winter alsnog de kachel te kunnen stoken, nu de levering van gas uit Rusland hoogst onzeker is.

5 uur geleden
NN verwacht verzekeringspremies te moeten verhogen

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraar NN verwacht de premies voor verzekeringen opnieuw te moeten verhogen vanwege de sterke prijsstijgingen. De premies voor particuliere inboedel- en schadeverzekeringen stegen dit jaar al gemiddeld met 5 procent, zegt topman David Knibbe in een interview met financieel persbureau Bloomberg.

8 uur geleden
Europese beleggers trekken zich op aan afkoelende inflatie in VS

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn overwegend met winsten het weekend in gegaan. De aandelenmarkten leken zich op te trekken aan de afkoelende inflatie in de Verenigde Staten. Beleggers deden het verder rustig aan, nu het kwartaalcijferseizoen bijna ten einde loopt.

8 uur geleden
Vakbonden bereiden acties bij NS voor, mogelijk stakingen

UTRECHT (ANP) - Vakbonden bereiden acties en mogelijk stakingen voor bij de Nederlandse Spoorwegen. Vrijdagmiddag liep een ultimatum af dat ze aan het spoorbedrijf hadden gesteld en de NS kwam niet tegemoet aan hun eisen voor een nieuwe cao. Het openbaarvervoersbedrijf zelf zei eerder teleurgesteld te zijn in de opstelling van FNV, CNV en VVMC en dreigde met een rechtszaak om stakingen te voorkomen.

10 uur geleden