Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moederbedrijf Douwe Egberts rekent op herstel in horeca

Moederbedrijf Douwe Egberts rekent op herstel in horeca

AMSTERDAM (ANP) - Koffie- en theeconcern JDE Peet's voorziet dat het herstel in onder meer de horeca in de tweede jaarhelft doorzet. Ook de leveringen aan kantoren zullen weer verder toenemen, denkt het moederbedrijf van Douwe Egberts. Daar was in het eerste halfjaar pas laat wat van te merken, waardoor het in de resultaten nog niet echt tot uiting kwam.

In het eerste halfjaar groeide de omzet van koffie voor thuis op zelfstandige basis, dus zonder de effecten van bijvoorbeeld overnames, met haast 5 procent. Dat kwam voor het grootste deel omdat er duurdere koffiesoorten werden verkocht. Dat effect meldde JDE Peet's ook al tijdens eerdere lockdowns, toen thuiswerkers zichzelf verwenden met betere koffie.

Daar stond een omzetgroei van 0,7 procent voor de tak die buitenshuis koffieproducten levert aan bijvoorbeeld de horeca en bedrijven tegenover. Dat onderdeel werd, mede door kostenbesparingen, wel weer winstgevend.

Omzetgroei

Als dat herstel door blijft zetten, heeft JDE Peet's vertrouwen dat het zijn doel van een omzetgroei van tussen de 3 en 5 procent kan halen. Het bedrijf denkt ook aan een hogere winst en zal onder meer weer meer reclame gaan maken. Wel blijft er veel onzekerheid door de coronasituatie en JDE Peet's houdt dan ook rekening met nieuwe lockdowns in landen waar het actief is.

Van januari tot en met juni verkocht JDE Peet's voor een kleine 3,3 miljard euro aan koffie en thee. Daarvan hield het bedrijf een winst van 379 miljoen euro over, wat bijna het dubbele is van het resultaat in de eerste zes maanden van coronajaar 2020. Die winstsprong bereikte het bedrijf onder meer door de schuldenlast terug te brengen, wat zorgde voor minder kosten.

Onlangs steeg de koffieprijs naar recordhoogte door vorst in Brazilië. JDE Peet's gaat bij zijn halfjaarbericht evenwel niet op deze ontwikkeling in.

Meer uit Financieel

Charlie Munger, de 'rechterhand' van Warren Buffett, overleden

OMAHA (ANP) - Charlie Munger, de vicevoorzitter van beleggingsbedrijf Berkshire Hathaway, is op 99-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan werd bekend als rechterhand van Warren Buffett, die als oprichter van Berkshire Hathaway de reputatie van superbelegger kreeg.

2 uur geleden
Aandelenbeurzen New York op winst na uitlatingen Fed-bestuurders

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten de handel uitgegaan. De financiële markten schatten de kans op nog een rentepauze door de Federal Reserve groter in na uitspraken van twee beleidsmakers bij de centralebankenkoepel.

2 uur geleden
Cacao voor hoogste prijs sinds 1977 verhandeld

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Liefhebbers van chocolade zijn binnenkort waarschijnlijk meer geld kwijt aan de lekkernij. De prijs voor cacao heeft het hoogste niveau van de afgelopen 46 jaar bereikt. Het belangrijke ingrediënt voor chocolade is duurder geworden doordat slechte weersomstandigheden de oogst in Ivoorkust en Ghana dwarszitten. Hevige regenval zorgt voor de verspreiding van ziektes onder de gewassen en hindert het werk op de plantages.

2 uur geleden
Komst eerste nieuwe Airbus voor Transavia vertraagd door schade

SCHIPHOL (ANP) - De komst van de eerste Airbus van Transavia heeft vertraging opgelopen. De luchtvaartmaatschappij meldt dat het nieuwe toestel door een nog onbekende oorzaak beschadigd is geraakt. Transavia zou de Airbus A321neo, die al gereed was voor gebruik, begin december ophalen uit Hamburg.

4 uur geleden
Amazon mengt zich in AI-chatbotstrijd met werkhulp Q

SEATTLE (ANP) - Amazon introduceert zijn eigen chatbot die werkt met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Het AI-programma, dat Q heet, is vooral bedoeld voor hulp op het werk en kan volgens Amazon bijvoorbeeld helpen bij programmeren en het schrijven van teksten. Hiermee gaat het tech- en webwinkelbedrijf een concurrentiestrijd aan met Microsoft en Google, die al eigen zoek- en chatfuncties hebben met geavanceerde AI.

4 uur geleden
Beleggers op het Damrak terughoudend, DSM-Firmenich weer omlaag

AMSTERDAM (ANP) - De beleggers op het Damrak deden het dinsdag voorzichtiger aan, nadat er maandag een einde kwam aan de aandelenrally van vier weken op Wall Street. De stijgende lijn werd dinsdag echter weer hervat in New York en dat bood steun aan de beurshandel in Europa.

6 uur geleden
G-Star moet Vietnamese fabriek 2,5 miljoen betalen om plotse exit

AMSTERDAM (ANP) - Kledingmerk G-Star moet een Vietnamese fabriek 2,5 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) betalen als schadevergoeding voor het plotseling stopzetten van de samenwerking. De textielfabriek moest de deuren sluiten na het plotse vertrek van de Nederlandse denimspecialist. Volgens de rechtbank in Amsterdam staat het miljoenenbedrag gelijk aan de schade die de fabriek daardoor leed.

6 uur geleden