Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moederbedrijf Burger King ziet toekomst weer rooskleurig in

Moederbedrijf Burger King ziet toekomst weer rooskleurig in

TORONTO (ANP) - Restaurant Brands International (RBI), het moederbedrijf van onder meer fastfoodketen Burger King, ziet ondanks de coronacrisis de toekomst weer rooskleurig in, meldt het bedrijf in de halfjaarcijfers. Zo groeiden de wereldwijde verkopen het afgelopen kwartaal, waardoor de onderneming net boven het niveau van 2019 uitkwam en bestelden mensen veel meer via de app dan vorig jaar.

In april, mei en juni verkocht de onderneming in totaal ruim een derde meer kip, koffie, donuts en Whoppers. Een jaar terug daalden de verkopen van het bedrijf in dezelfde periode nog met ruim een derde ten opzichte van 2019. De totale afzet van het fastfoodconcern kwam uit op 8,9 miljard dollar, tegenover 6,5 miljard dollar een jaar terug. Bij dat bedrag zitten ook de verkopen van franchisenemers, zelfstandigen die eigen restaurants onder de merknamen uitbaten. De restaurants die RBI zelf uitbaat waren goed voor een omzet van 1,4 miljard dollar.

Hamburgerfastfoodketen Burger King deed het van alle merken het beste. In de afgelopen drie maanden verkocht de dochteronderneming bijna 40 procent meer en was goed voor bijna twee derde van alle verkopen van RBI. Donut- en koffieketen Tim Hortons verkocht een derde meer, maar kipfastfoodketen Popeyes zag de groei vertragen. Die keten verkocht een tiende meer.

Lockdowns

De impact van de coronacrisis was volgens RBI minder heftig dan dezelfde periode vorig jaar. Dat kwam volgens het concern omdat veel van de restaurants van het bedrijf het afgelopen halfjaar gewoon in bedrijf bleven. Er kon niet overal meer worden gedineerd, maar er werd wel afgehaald en bezorgd. RBI zei eerder al dat dit de redding van het bedrijf was. Vorig jaar moesten in sommige regio's restaurants helemaal dicht.

Gemiddeld genomen waren in het afgelopen kwartaal nagenoeg alle restaurants van de dochterondernemingen wereldwijd weer open. Wel hadden bepaalde regio's, zoals Canada, Europa en Brazilië, dit jaar nieuwe lockdowns afgekondigd of waren gebonden aan beperkte openingstijden door een avondklok. Het moederbedrijf verwacht dat lokale maatregelen de komende tijd nog van invloed zullen zijn op de mate waarin restaurants open kunnen en dat de resultaten hieronder gebukt zullen gaan.

Het bedrijf meldde verder de komende twee jaar voor 1 miljard dollar aan aandelen terug te kopen.

Meer uit Financieel

Damen eist compensatie overheid om sancties tegen Rusland

GORINCHEM (ANP) - Scheepsbouwer Damen eist compensatie van de Nederlandse overheid voor financiële schade als gevolg van de sancties tegen Rusland. Daarvoor heeft het concern een rechtszaak aangespannen, bevestigt Damen na berichtgeving van persbureau Bloomberg.

20 minuten geleden
Turkse inflatie loopt op tot ruim 61 procent

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Turken waren in september ruim 61 procent meer kwijt aan hun boodschappen en diensten zoals een kappersbezoek. Daarmee is de inflatie in het land toegenomen in vergelijking met de voorgaande maanden.

1 uur geleden
UWV: openstaande vacatures verduurzaming van industrie verdubbeld

DEN HAAG (ANP) - Het aantal openstaande vacatures voor beroepen die nodig zijn om de industrie te verduurzamen is de afgelopen zeven jaar meer dan verdubbeld, meldt het UWV na een analyse. Het gaat bijvoorbeeld om technische beroepen in de werktuigbouw en elektro, maar ook om ICT'ers. Veel werknemers in dit soort sectoren gaan komende jaren met pensioen, terwijl het aantal studenten voor relevante opleidingen volgens het UWV daalt.

2 uur geleden
Gerechtshof doet nog geen uitspraak in zaak chauffeurs Uber

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof Amsterdam doet dinsdag nog geen eindoordeel in de zaak over de zelfstandigheid van chauffeurs van Uber. Het gerechtshof meldt eerst vragen te stellen aan de Hoge Raad voordat het uitspraak doet. De vragen gaan over de rol van het ondernemerschap bij het beoordelen van een arbeidsrelatie en over de procedure die gevolgd moet worden om zo'n relatie voor een groep werkenden te kunnen vaststellen.

3 uur geleden
Amsterdamse beurs begint rustige ochtend met verlies

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een klein verlies geopend. Beleggers hadden weinig richtinggevend nieuws, maar verwerkten opmerkingen over het rentebeleid in de Verenigde Staten en Australië.

3 uur geleden
Bio-sector wil verplichte etikettering voor gmo van voedsel

EDE (ANP) - Biologische boeren en voedingswinkels willen dat op de etiketten in de supermarkt komt te staan of genetische technieken zijn toegepast bij de productie. Dinsdag neemt de Tweede Kamer 45.000 handtekeningen in ontvangst die zijn ingezameld met de petitie 'houd ons voedsel gentechvrij'. De petitie wordt onder andere ondersteund door brancheorganisatie Bionext en Greenpeace.

3 uur geleden
Beleggers zonder veel richtinggevend nieuws richting openingsbel

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese beurzen is het voor beleggers dinsdag richting zoeken na een ochtend zonder al te veel groot nieuws over beursfondsen. Op de handelsvloeren in Azië en Australië was het sentiment negatief na een nieuw rentebesluit van de Australische centrale bank.

4 uur geleden