Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moederbedrijf British Airways keert terug naar winst in 2022

Moederbedrijf British Airways keert terug naar winst in 2022

LONDEN (ANP/RTR) - Ook luchtvaartgroep IAG, het moederconcern van British Airways, merkt dat de luchtvaartsector zich goed aan het herstellen is van de coronacrisis. Het concern, dat ook eigenaar is van het Ierse Aer Lingus en de Spaanse maatschappijen Iberia en Vueling, wist afgelopen jaar weer winst te boeken na een miljardenverlies in 2021. Vorige week meldde de Frans-Nederlandse concurrent Air France-KLM ook al een stevige winst over 2022, dankzij het herstel van het vliegverkeer na de coronapandemie.

International Airlines Group (IAG) boekte vorig jaar een nettowinst van 431 miljoen euro, na een verlies van 2,9 miljard euro in 2021. Volgens topman Luis Gallego was 2022 een jaar van sterk herstel, gedreven door een aanhoudende vraag naar vakantiereizen en heropening van de markten.

Ondanks de wereldwijde macro-economische onzekerheden is de topman optimistisch over dit jaar en blijft het bedrijf nog altijd "robuuste boekingen" zien. Voor 2023 verwacht de luchtvaartgroep dan ook een verdere stijging van de winst tot een niveau van tussen de 1,8 miljard en 2,3 miljard euro.

Voorafgaand aan de jaarresultaten liet IAG ook weten de Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Europa volledig over te nemen voor 400 miljoen euro. Het luchtvaartconcern had sinds augustus al een belang van 20 procent in Air Europa. De overname wordt gedreven door het vertrouwen van IAG dat de vraag naar reizen zich zal blijven herstellen van de pandemie.

Meer uit Financieel

Daling diefstallen van auto's en motoren zet door

DEN HAAG (ANP) - De daling van het aantal diefstallen van auto's en motoren van vorig jaar zet begin dit jaar door, meldt het Verbond van Verzekeraars. In januari zijn 1463 voertuigen gestolen, een daling van 14 procent.

16 minuten geleden
Essent verlaagt variabele tarieven stroom en gas met 10 procent

DEN BOSCH (ANP) - Essent verlaagt de tarieven voor stroom en gas met 10 procent. De nieuwe tarieven gelden voor bijna 1 miljoen huishoudens met een variabel energiecontract en gaan op 1 april in.

59 minuten geleden
Rijhulpsystemen verminderen kans op ongeval met een derde

DEN HAAG (ANP) - Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

1 uur geleden
Opnieuw krimp economische bedrijvigheid in eurozone

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in februari voor de negende maand op rij gekrompen. De krimp viel wel opnieuw iets minder sterk uit dan een maand eerder. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de dienstensector sterker toenam dan in januari. De krimp in de industrie viel daarentegen iets groter uit, meldt marktonderzoeker S&P Global.

1 uur geleden
Op hol geslagen ChatGPT slaat urenlang wartaal uit

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Gebruikers van ChatGPT kregen eerder deze week urenlang onzinnige antwoorden op eenvoudige vragen aan de chatbot. Volgens het moederbedrijf van ChatGPT, OpenAI, werd dit door een bug veroorzaakt na een softwareaanpassing.

2 uur geleden
Een op de vijf bedrijven betaalde losgeld voor gijzelsoftware

DELFT (ANP) - Criminele bendes hebben vorig jaar 147 succesvolle aanvallen met gijzelsoftware uitgevoerd op grote Nederlandse bedrijven en instellingen. In 18 procent van de gevallen werd losgeld betaald. Dat blijkt uit cijfers van de politie en beveiligingsbedrijven.

2 uur geleden
Chipbedrijven zetten AEX flink hoger na cijfers Nvidia

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is donderdag met een stevige winst geopend. Vooral de chipbedrijven lieten forse koerswinsten zien, dankzij beter dan verwachte resultaten van Nvidia. De belangrijkste speler ter wereld op het gebied van chips die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie (AI), wist afgelopen kwartaal opnieuw records te verbreken en de hooggespannen verwachtingen te overtreffen. Volgens topman Jensen Huang profiteert Nvidia volop van de grote vraag naar snellere computers en AI-toepassingen.

3 uur geleden