Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moederbedrijf Booking.com onderuit op Wall Street na cijfers

Moederbedrijf Booking.com onderuit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Booking Holdings, het moederbedrijf van Booking.com, ging vrijdag onderuit op aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op resultaten van het internetbedrijf voor hotelboekingen. Ook werd bekend dat de Spaanse concurrentiewaakhond CNMC aan Booking een boete wil geven van circa 490 miljoen euro voor misbruik van zijn dominantie in de markt. Booking.com wil zich tegen de straf verzetten.

Het aandeel noteerde kort na de openingsbel op Wall Street zo'n 7 procent lager. Het bedrijf zag het aantal geboekte overnachtingen en de omzet stijgen in het afgelopen kwartaal, maar de winst nam wel flink af. De cijfers hadden volgens het bedrijf beter kunnen zijn zonder oorlog in het Midden-Oosten. Het conflict tussen Israël en Hamas zorgde er volgens Booking voor dat er in dat deel van de wereld minder hotelkamers en andere accommodaties werden gereserveerd.

Beleggers op Wall Street deden het verder rustig aan na de beursrally een dag eerder, die volgde op de sterke resultaten van AI-chipbedrijf Nvidia. De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,3 procent hoger op 39.177 punten. De brede S&P 500-index steeg 0,4 procent tot 5108 punten en techgraadmeter Nasdaq won 0,5 procent tot 16.123 punten. De S&P 500 en de Nasdaq stegen donderdag respectievelijk 2,1 en 3 procent en boekten daarmee de grootste dagwinst in een jaar tijd.

Nvidia

Nvidia won nog eens 4 procent. Het aandeel steeg donderdag ruim 16 procent, waarmee Nvidia de beurswaarde met 277 miljard dollar zag oplopen. Het was nog niet eerder voorgekomen dat een bedrijf er in een handelsdag zoveel aan beurswaarde bijkreeg. Nvidia is 's werelds belangrijkste speler op het gebied van chips die worden gebruikt voor AI, en die markt zit flink in de lift. De totale beurswaarde van Nvidia bedraagt nu meer dan 2 biljoen dollar.

Warner Bros. Discovery leverde dik 12 procent aan beurswaarde in. Het entertainmentconcern heeft een teleurstellend laatste kwartaal van 2023 achter de rug. Stakingen van acteurs en scenaristen legden de opnames van een aantal nieuwe films en series plat, wat het concern met een hoger verlies opzadelde dan kenners hadden verwacht.

Block steeg bijna 20 procent. Het mobiele betalingsplatform presteerde afgelopen kwartaal beter dan beleggers en analisten hadden verwacht. Carvana werd maar liefst 40 procent meer waard. De online-autoverkoper boekte afgelopen jaar voor het eerst winst, mede dankzij de overeenkomst die het bedrijf wist te sluiten om de schuldenberg flink te verminderen.

Meer uit Financieel

Crypto.com wil meer sportsponsoring na deal Miami Grand Prix

SINGAPORE (ANP) - Crypto.com wil meer sporten gaan sponsoren, nadat het handelsplatform voor cryptomunten de titelsponsor werd van het Formule 1-evenement in Florida, de Crypto.com Miami Grand Prix. Het bedrijf ziet sport als groeimotor om mensen bekend te maken met de cryptowereld, zegt Steven Kalifowitz, marketingdirecteur van Crypto.com, tegen Bloomberg News.

6 uur geleden
Recordomzet voor iPhone-maker Foxconn in april

ZHENGZHOU (ANP/BLOOMBERG) - iPhone-producent Foxconn heeft zijn inkomsten vorige maand aanzienlijk zien stijgen, tot het hoogste niveau ooit voor de maand april. De omzet klom met 19 procent tot omgerekend 14,8 miljard euro, maakte het Taiwanese bedrijf zondag bekend. Hierdoor kunnen de verwachtingen van marktkenners voor de verkoop van iPhones mogelijk naar boven worden bijgesteld.

10 uur geleden
Bureau: stem tegen beloning Boeing-topman van 33 miljoen dollar

ARLINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Aandeelhouders van de geplaagde Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing krijgen het dringende advies om tegen een salarispakket van 32,8 miljoen dollar (31 miljoen euro) voor topman David Calhoun te stemmen. Dat meldt Adviesbureau Institutional Shareholder Services (ISS), dat onder meer pensioenfondsen en verzekeraars adviseert.

11 uur geleden
Israël doodt Palestijnse 'terroristen' op Westelijke Jordaanoever

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - Het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen vijf Palestijnse terroristen gedood op de Westelijke Jordaanoever. Bij de actie raakte een Israëlische soldaat gewond. Zeker vier doden waren lid van de gewapende tak van Hamas.

1 dag geleden
Bekende belegger Warren Buffett brengt belang in Apple fors terug

OMAHA (ANP/RTR) - De bekende belegger Warren Buffett heeft zijn belang in Apple flink verkleind. Dat meldt de inmiddels 93-jarige Amerikaan in de kwartaalcijfers van zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway.

1 dag geleden
Kredietwaardigheid Turkije omhoog door normaler economisch beleid

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global is positiever geworden over de financiële gezondheid van Turkije. Vooral het feit dat er bij de Turkse regering eindelijk weer sprake is van een orthodoxer economisch beleid, wordt door het toonaangevende ratingbureau gewaardeerd.

1 dag geleden
Blokker stelt toekomst veilig door akkoord met geldverstrekker

AMSTERDAM (ANP) - Blokker heeft een akkoord bereikt over een belangrijke herfinanciering, waardoor de toekomst van de winkelketen is veiliggesteld. Dankzij de lening kan de keten de komende jaren haar plannen bekostigen en hoeft Blokker niet te worden verkocht.

1 dag geleden