Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moederbedrijf Blokker en BCC mede door corona in de rode cijfers

Moederbedrijf Blokker en BCC mede door corona in de rode cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Mirage Retail Group (MRG), het moederbedrijf van onder meer Blokker, BCC en Intertoys, heeft 2021 afgesloten met een verlies van 63 miljoen euro. De onderneming wijt het verlies onder andere aan de verplichte winkelsluitingen vanwege de coronapandemie, die het bedrijfsresultaat raakten. Daarbij ontving MRG naar eigen zeggen geen adequate staatssteun. Ook zorgde het afstoten van discountketen Big Bazar voor een eenmalige kostenpost van 20 miljoen euro.

De leiding van MRG bestempelt 2021 als een uitdagend jaar vanwege de impact van de coronapandemie en de maatregelen die werden genomen om verspreiding van het virus in te dammen. Het jaar 2020 werd nog afgesloten met een winst van 54 miljoen euro, inclusief eenmalige posten.

MRG kocht eerder speelgoedketen Intertoys en elektronicaketen BCC. Big Bazar paste niet meer in de strategie, waarbij de winkels van MRG zich richten op een gecombineerde verkoop online en in winkels. Volgens het bedrijf is Intertoys momenteel "goed winstgevend", moet de nieuwe strategie van Blokker er op termijn voor zorgen dat die keten break-even draait en moeten investeringen BCC snel winstgevend maken.

Beursgang uitgesteld

De omzet van het winkelbedrijf daalde vorig jaar met 8 procent tot 968 miljoen euro. Daarbij vergelijkt MRG de cijfers op pro forma basis. Dat wil zeggen dat de volledige omzet van het overgenomen BCC gemakshalve ook in de vergelijking met een jaar eerder is meegenomen, ook al was die keten toen nog niet in handen van MRG. Het bedrijf denkt dat bij het uitblijven van nieuwe lockdowns de omzet dit jaar boven de 1 miljard euro kan uitkomen.

Vanwege de coronaonzekerheid stelde MRG eind vorig jaar zijn plannen voor een beursgang uit, ook al omdat de pandemie de resultaten van het concern drukte. In de handelsupdate rept MRG niet over het eventueel afstoffen van de beursplannen.

Meer uit Financieel

OPEC+ verlaagt olieproductie om prijs te stutten

WENEN (ANP/DPA) - Het oliekartel OPEC+ wil volgend jaar ongeveer 40 miljoen vaten (van 159 liter per stuk) per dag produceren. Volgens het Russische persbureau Tass betekent dit een verlaging van het totale productievolume van de groep olieproducerende landen en bondgenoten als Rusland met 1,39 miljoen vaten per dag.

11 minuten geleden
Focus beleggers op olie en Apple na langverwachte schuldendeal

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers zullen deze week hopen dat het optimisme op de wereldwijde beurzen van voor het weekend nog even doorzet. De afgelopen tijd heerste er veel onzekerheid vanwege het uitblijven van een deal voor het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond. Maar zaterdag zette de president Joe Biden de langverwachte handtekening onder de overeenkomst. Daarmee zijn de betalingsproblemen voor de federale overheid van de Verenigde Staten definitief afgewend.

3 uur geleden
Onenigheid met Afrikaanse leden OPEC+ over olieproductiedoelen

WENEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Afrikaanse leden van oliekartel OPEC+ worden steeds meer onder druk gezet om de ruimte binnen hun doelstellingen voor olieproductie op te geven. Die ruimte zou dan toekomen aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), die graag meer willen produceren. Met name Angola en Nigeria hebben moeite om hun doelstellingen te halen.

8 uur geleden
Egypte zet sleepboten in voor tanker met pech in Suezkanaal

CAÏRO (ANP/RTR) - Drie Egyptische sleepboten zijn erin geslaagd om een olietanker met motorpech in het Suezkanaal weg te slepen. Dat meldt de Suez Canal Authority (SCA) die toeziet op het scheepvaartverkeer in het kanaal. Die tanker stremde het verkeer in de kortste scheepvaartroute tussen Azië en Europa. Voorzitter van de SCA Osama Rabie meldt nu in een verklaring dat het verkeer in beide richtingen weer is hervat.

9 uur geleden
Topman Qatar Airways: eersteklas verdwijnt in nieuwe vliegtuigen

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - Vermogende reizigers die vliegen met Qatar Airways kunnen binnenkort niet langer een dutje doen in een van de luxueuze ligstoelen in de eersteklas. De luchtvaartmaatschappij gaat die namelijk schrappen in de volgende generatie langeafstandsvliegtuigen. Volgens topman Akbar Al Baker is het rendement op de stoelen de investeringen niet meer waard.

9 uur geleden
Belangrijke conferentie Apple staat in teken van VR-bril

CUPERTINO (ANP) - Voor Apple-fans is het lange wachten eindelijk voorbij: maandag lanceert de techreus naar alle waarschijnlijkheid na vele jaren weer een belangrijk nieuw product. Apple komt op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC volgens vele geruchten met een eigen virtualrealitybril (VR), een tool waar de Amerikaanse iPhonemaker zich tot nu toe niet aan heeft gewaagd. De bril zou het belangrijkste nieuwe Apple-product worden sinds de Apple Watch in 2014.

10 uur geleden
Zeepmaker Henkel heeft optie voor terugkopen activiteiten Rusland

DÜSSELDORF (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse zeepmaker Henkel, bekend van merken als Pritt en Persil, heeft de mogelijkheid om zijn activiteiten in Rusland binnen nu en tien jaar terug te kopen. Voorwaarde is wel dat de omstandigheden in en de relatie met dat land "fundamenteel" veranderen. Dat zei Henkel-topman Carsten Knobel in een interview met de krant Rheinische Post.

10 uur geleden