Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moeder van premier Rutte overleden

Moeder van premier Rutte overleden

DEN HAAG (ANP) - De moeder van premier Mark Rutte is overleden. Ze is vrijdag begraven, laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) weten.

De moeder van de minister-president overleed al op woensdag 13 mei. Ze werd 96 jaar. De RVD laat zich verder niet uit over haar overlijden, maar ze is niet overleden aan het coronavirus.

De premier maakte het overlijden van "mijn lieve moeder Mieke Rutte-Dilling" zelf bekend. "Naast het grote verdriet en alle dierbare herinneringen overheerst bij mijn familie en mij ook een gevoel van dankbaarheid dat wij haar zo lang bij ons mochten hebben", laat Rutte weten. "Wij hopen dit grote gemis de komende tijd in alle rust met elkaar te kunnen verwerken."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Boeren beëindigen protest bij Schiphol en keren huiswaarts

SCHIPHOL (ANP) - De boeren die vrijdagavond hebben geprotesteerd bij luchthaven Schiphol zijn weer vertrokken. Dat laat een woordvoerder van de marechaussee weten. "De actie is beëindigd en ze zijn allemaal op weg naar huis." Er zijn volgens hem geen boetes uitgedeeld of arrestaties verricht.

1 uur geleden
Marechaussee bij toegangswegen Schiphol om protest te beëindigen

SCHIPHOL (ANP) - De marechaussee is met meerdere eenheden ter plaatse op de toegangswegen naar Schiphol om het boerenprotest te beëindigen. "Tractoren zijn niet toegestaan op de luchthaven in verband met de veiligheid en worden tegengehouden", aldus de marechaussee.

3 uur geleden
Albert Heijn: door blokkade boeren kans op lege schappen

ZAANDAM (ANP) - Door de blokkade van een distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle krijgen klanten in 230 winkels mogelijk te maken met lege schappen. Een groep boeren demonstreerde vrijdag tot 13.30 uur in de Overijsselse stad, waarbij ze de toegang tot het distributiecentrum met tractoren blokkeerden.

5 uur geleden
CBL wil overlegorgaan voor boeren, maar wijst prijsafspraken af

LEIDSCHENDAM (ANP) - Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de belangenbehartiger voor supermarkten, pleit na protesten voor zijn hoofdkantoor in Leidschendam door boze boeren voor een collectief overlegorgaan. Daarin moeten boeren en andere spelers in de voedselketen samen onderzoeken hoe de landbouw een gezonde bedrijfstak kan blijven. Een oproep aan supermarkten om meer te betalen voor melk wees de brancheorganisatie af.

7 uur geleden
Verbod op tractordemonstraties in regio IJsselland

ZWOLLE (ANP) - In de regio IJsselland (Overijssel) is het sinds 18.00 uur vrijdagavond verboden om met landbouwvoertuigen te demonstreren. Dat heeft de veiligheidsregio bevestigd.

8 uur geleden
Boeren demonstreren bij CBL in Leidschendam

LEIDSCHENDAM (ANP) - Actievoerende boeren hebben zich vrijdagmiddag bij supermarktbranchevereniging CBL in Leidschendam verzameld. Met ongeveer vijftig à zestig tractoren zijn de boeren daarnaartoe gereden. De afgelopen dagen voerden boeren al op verschillende plaatsen in het land actie. Ze protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet maar ook omdat ze boos zijn over de te lage prijzen die ze in hun ogen voor hun producten krijgen.

10 uur geleden
Openbaar vervoer beleeft drukste week sinds begin coronacrisis

AMERSFOORT (ANP) - Reizigers pakken consequent vaker de trein, bus, tram, metro of veerpont sinds de coronamaatregelen vorige week woensdag zijn versoepeld. Normaal gesproken wordt het openbaar vervoer rustiger als de eerste schoolvakanties beginnen, maar afgelopen week werd het juist drukker. Dat blijkt uit cijfers van ov-chipkaartbedrijf Translink.

11 uur geleden