Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moeder spreekt in rechtbank over gewelddadige ontvoering

Moeder spreekt in rechtbank over gewelddadige ontvoering

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam begint maandag aan een strafzaak met zes verdachten die terechtstaan voor een gewelddadige ontvoering van een moeder en haar twee kinderen. Maandag op de eerste zittingsdag is onder meer tijd ingeruimd voor het spreekrecht van het slachtoffer.

De vrouw en haar kinderen van drie en zeven jaar oud werden op 31 december vanuit Amsterdam-Noord ontvoerd en meegenomen naar een woning in Almere. Daar zou de moeder ernstig zijn mishandeld. Ze zou met een pistool tegen haar hoofd en knie zijn geslagen en overgoten met kokend water. Haar kinderen waren op dat moment elders in de woning. De vrouw heeft verklaard dat de mannen haar ervan verdenken dat ze 100.000 euro van een van hen had gestolen en ze daarom werd ontvoerd.

De politie wist de vrouw en haar kinderen op 1 januari te bevrijden. Bij de verdachten zijn in totaal vijf vuurwapens en ongeveer 200.000 euro aan contant geld gevonden en in beslag genomen. Het OM verdenkt een 23-jarige rapper uit Lelystad daarom ook van witwassen. Een paar verdachten, die deel uitmaken van de rapscene in Amsterdam-Zuidoost, zitten nog vast.

De rechtbank trekt twee dagen uit voor de zaak, mogelijk drie. De eerste dag staat voor een groot deel in het teken van het bespreken van het dossier. Dinsdag komen de strafeisen aan de orde in het requisitoir van de officier van justitie en houden ook de advocaten hun pleidooien.

Meer uit Binnenland

Herdenkingstocht door Amsterdam op eerste dag Keti Koti-maand

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt donderdag een herdenkingstocht gehouden waarmee officieel de Keti Koti-maand begint. In die maand vragen verschillende organisaties met allerlei activiteiten intensief aandacht voor de slavernijgeschiedenis van Nederland.

39 minuten geleden
Kiesraad stelt vast wie in de Eerste Kamer komen

DEN HAAG (ANP) - Twee dagen na de verkiezingen voor de Eerste Kamer wordt de uitslag definitief. De Kiesraad stelt de verdeling van de zetels vast. Dan wordt ook duidelijk wie met voorkeurstemmen zijn verkozen.

41 minuten geleden
Amnesty: politie schendt recht op privacy van demonstranten

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse politie schendt het recht op privacy van demonstranten omdat de bevoegdheden die de politie gebruikt voor toezicht volgens Amnesty International te vaag zijn geformuleerd. Ook stelt de mensenrechtenorganisatie na onderzoek dat er nauwelijks toezicht is op de manieren waarop de politie surveilleert. Demonstranten vinden politieoptredens intimiderend en voelen zich belemmerd om te demonstreren.

4 uur geleden
Tientallen pagina's met asielmaatregelen liggen op tafel kabinet

DEN HAAG (ANP) - Tientallen pagina's met voorstellen om de instroom van migranten in te perken, liggen bij het kabinet op tafel. De voorstellen worden beoordeeld op juridische houdbaarheid, uitvoerbaarheid en politiek draagvlak, melden ingewijden. Het instellen van mobiele grenscontroles en de invoering van het tweestatusstelsel voor asielzoekers staan op de groslijst.

9 uur geleden
GroenLinks: Statenlid was wél geïnformeerd over belang van stem

DEN HAAG (ANP) - De GroenLinks-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft Debora Fernald wel degelijk uitgelegd wat het belang was van haar stem bij de Eerste Kamerverkiezingen. Dat zegt fractievoorzitter Sinan Özkaya in een reactie op uitlatingen van Fernald bij de NOS. Het Statenlid beweert dat ze niet was geïnformeerd door haar fractieleden. Ze stemde dinsdag op Volt in plaats van op GroenLinks en dat kostte die partij één zetel in de Eerste Kamer. Fernald werd daarop uit de fractie gezet.

10 uur geleden
Statenlid heeft spijt van stem op Volt en gevolgen GroenLinks

DEN HAAG (ANP) - Het Zuid-Hollandse Statenlid Debora Fernald heeft er spijt van dat ze dinsdag bij de Eerste Kamerverkiezingen op Volt stemde en niet op haar eigen partij GroenLinks. Fernald zegt tegen de NOS dat ze niet wist dat de consequenties van haar stem zo groot zouden zijn. Volt kreeg dankzij de Rotterdamse een tweede zetel in de Eerste Kamer, terwijl GroenLinks juist naast een achtste zetel greep.

10 uur geleden
Twee mensen dankzij voorkeurstemmen in Eerste Kamer

DEN HAAG (ANP) - Twee mensen hebben genoeg voorkeurstemmen gekregen voor een zetel in de Eerste Kamer. Ze zijn gekozen, hoewel ze eigenlijk te laag op de kandidatenlijst van hun partij stonden. Het zijn Ilse Bezaan (nummer 6 van de PVV) en Roel van Gurp (nummer 9 van GroenLinks). De Verkiezingsdienst van het ANP heeft dat uitgerekend.

10 uur geleden