Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moeder Nicky Verstappen houdt hoop: Peter R. is sterk

Moeder Nicky Verstappen houdt hoop: Peter R. is sterk

MEIJEL (ANP) - Berthie Verstappen, de moeder van Nicky Verstappen, houdt hoop dat Peter R. de Vries "zich erdoorheen worstelt". "Hij is sterk, dus we hebben hoop", zegt ze tegen het ANP. De Vries ligt zwaargewond in het ziekenhuis nadat hij dinsdagavond in Amsterdam werd neergeschoten, onbekend is hoe het woensdagochtend met hem gaat. "Het is lastig, we wachten in spanning af tot we wat horen", zegt Verstappen.

"Gistermiddag hebben we hem nog gesproken over onze zaak", zegt Verstappen, doelend op de middag voor de aanslag op de misdaadverslaggever. Sinds de 11-jarige Nicky in 1998 dood werd gevonden op de Brunssummerheide in Limburg, staat De Vries de familie bij in het onderzoek naar zijn dood en als vertrouwenspersoon. "We hebben altijd veel contact gehad."

Na de beschieting heeft Verstappen wel mensen die dicht bij de De Vries staan gesproken, maar ook zij weet niet hoe de misdaadverslaggever eraan toe is. "We duimen voor de mensen die dicht bij hem staan, dat hij zich hier doorheen kan worstelen."

Meer uit Binnenland

Spelersbus Feyenoord onder politiebegeleiding ArenA binnengereden

AMSTERDAM (ANP) - De spelersbus van Feyenoord is onder politiebegeleiding de Johan Cruijff ArenA binnengereden. Dat meldt een ANP-verslaggever die ter plaatse is. De Rotterdamse club speelt woensdag in de ArenA vanaf 14.00 uur zonder publiek het restant van het zondag gestaakte duel met Ajax uit.

47 minuten geleden
Klimaatactivisten nu ook tunnelbak A12 in, amper politie aanwezig

DEN HAAG (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) zijn woensdagmiddag ook de tunnelbak van de A12 in Den Haag ingelopen om hun punt te maken. De politie is ditmaal nauwelijks aanwezig. De enkele agenten die er wel zijn laten de actievoerders begaan. De afgelopen tweeënhalve week hield de politie de activisten steeds tegen op het stuk weg naast het Malieveld en kwamen ze de tunnel niet in.

54 minuten geleden
MOB bereidt rechtszaak voor tegen natuurvergunning Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) gaat de natuurvergunning voor Schiphol "zeker aanvechten" bij de rechter. Voorzitter Johan Vollenbroek laat dat aan het ANP weten. "Er zitten zo veel zwakke punten in, zowel inhoudelijk als procedureel. We gaan hier volop op inzetten met onze juristen", zegt hij.

1 uur geleden
Strafzaak gifmoord ten einde, rechtbank noemt het triest

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda heeft woensdag het proces over de gifmoord in Halsteren beëindigd nu verdachte Yvon K. (64) zichzelf van het leven heeft beroofd. De strafzaak is gestaakt, omdat de wet voorschrijft dat na het overlijden van een verdachte de vervolging stopt. De rechtbank heeft daarom het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard.

1 uur geleden
Politie mag preventief fouilleren rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Het gebied rond de Johan Cruijff ArenA is woensdag vanaf 12.00 uur aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Iedereen in het gebied kan preventief worden gefouilleerd en gecontroleerd op het bezit van bijvoorbeeld vuurwerk of wapens. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft dat besloten in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie.

1 uur geleden
Advocaat Plasman had vervolging Borsato 'zonder meer verwacht'

AMSTERDAM (ANP) - Advocaat Peter Plasman en zijn cliënt hadden "zonder meer verwacht" dat Marco Borsato door het Openbaar Ministerie zou worden vervolgd wegens ontucht met een minderjarige. De raadsman van het vermeende slachtoffer baseert zich op het materiaal dat in de zaak aanwezig is.

1 uur geleden
Onderzoeksraad: toezicht op veiligheid historische vloot onvoldoende

ENKHUIZEN (ANP) - Het toezicht op de veiligheid aan boord van schepen van de historische bruine vloot is nog onvoldoende. Dat meldde de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) woensdag in een rapport naar aanleiding van twee dodelijke ongevallen met zeilschepen in 2022.

1 uur geleden