Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moeder Booking.com profiteert waarschijnlijk van versoepelingen

Moeder Booking.com profiteert waarschijnlijk van versoepelingen

NORWALK (ANP) - Het moederbedrijf van Booking.com geeft woensdag een kijkje in de boeken. Waarschijnlijk heeft Booking Holdings in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan in de voorgaande periode. De onderneming had in de eerste drie maanden nog veel last van lockdowns en strenge coronamaatregelen, maar die werden in het voorjaar veelal versoepeld.

Booking is voor zijn inkomsten onder andere afhankelijk van commissies op hotel- en kamerreserveringen via zijn sites. Die daalden in het eerste kwartaal nog flink ten opzichte van een jaar eerder. Ondanks de verliezen zag topman Glenn Fogel destijds wel al signalen dat de reisbranche aan het herstellen was, met name in de Verenigde Staten.

Het bedrijf zag door de coronacrisis het aantal hotelboekingen eerder drastisch dalen en was genoodzaakt miljarden te lenen. Om door de crisis te komen zocht Booking ook steun bij overheden. Verder sneed het bedrijf stevig in zijn personeelsbestand, waarbij duizenden banen verdwenen.

In mei ontstond er in Nederland nog grote ophef rond de onderneming. Toen werd bekend dat Booking miljoenen aan bonussen uitkeert aan de top, terwijl het vorig jaar een beroep deed op de coronasteunregeling NOW. Begin juni kondigde het bedrijf vervolgens aan om de tientallen miljoenen euro's aan coronasteun die het bedrijf kreeg, terug te betalen aan de Nederlandse overheid. Ook in andere landen ging de onderneming steun terugbetalen.

Meer uit Financieel

Inflatie eurozone neemt af tot 2,6 procent in februari

LUXEMBURG (ANP) - De inflatie in de eurozone is in februari afgenomen tot 2,6 procent op jaarbasis, van 2,8 procent in januari. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat in een voorlopige raming. De prijzen voor voeding, alcohol en tabak stegen vorige maand opnieuw, maar minder hard dan in januari. De energieprijzen daalden daarentegen in februari minder sterk dan in de voorgaande maand.

29 minuten geleden
Fietsenfabrikant Accell ruziet met bonden over reorganisatieplan

HEERENVEEN (ANP) - Fietsenfabrikant Accell Group slaagt er nog niet in met vakbonden tot een akkoord te komen over het plan om in Heerenveen 100 tot 150 banen te schrappen. Zowel CNV als de maker van onder meer Batavus en Sparta-fietsen zegt dat de onderhandelingen donderdagavond zijn vastgelopen. Volgens de vakbond zou Accell deze dagen nog met een eindbod komen, maar het bedrijf roept de bonden nu juist al op terug aan tafel te komen.

35 minuten geleden
Elon Musk klaagt OpenAI en topman Sam Altman aan

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Elon Musk klaagt OpenAI en topman Sam Altman aan. Volgens de topman van Tesla schenden zij contractueel vastgelegde afspraken uit de periode dat Musk betrokken was bij de oprichting van de ontwikkelaar achter AI-programma's als ChatGPT, staat in rechtbankdocumenten.

37 minuten geleden
Grote drukte bij Belastingdienst op eerste dag aangifte

UTRECHT (ANP) - Het aantal mensen dat op de eerste dag van maart aangifte doet, is aanzienlijk hoger dan voorheen. Door de drukte was het soms onmogelijk in te loggen.

1 uur geleden
Topman Ryanair bevestigt schrappen vluchten deze zomer

DUBLIN (ANP) - De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat deze zomer minder vaak vliegen tussen enkele van zijn bestemmingen, bevestigt topman Michael O'Leary. Eerder waarschuwde hij al dat de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa tijdens de zomervakantie mogelijk vluchten zou moeten schrappen. Dat komt volgens Ryanair omdat het minder nieuwe toestellen van vliegtuigfabrikant Boeing krijgt aangeleverd dan gehoopt.

1 uur geleden
Gasunie maakt minder winst door lagere omzet en meer personeel

GRONINGEN (ANP) - Gasunie heeft vorig jaar minder winst gemaakt, meldt het bedrijf in zijn jaarverslag. Dat komt volgens het bedrijf omdat er minder binnenkwam, maar ook omdat de kosten voor personeel en voorinvesteringen in de energietransitie hoger waren.

1 uur geleden
Op eerste ochtend al 100.000 belastingaangiften binnen

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst heeft donderdagochtend voor 08.00 uur al meer dan 100.000 aangiften binnengekregen. Sommigen zaten er al vroeg klaar voor. De eerste aangifte was 3,5 minuut na middernacht binnen.

2 uur geleden