Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moderna verlaagt verwachtingen voor verkoop coronavaccin

Moderna verlaagt verwachtingen voor verkoop coronavaccin

CAMBRIDGE (ANP/RTR) - De Amerikaanse farmaceut Moderna verlaagt zijn verwachting voor de omzet in dit jaar uit de verkoop van zijn coronavaccin. Het bedrijf heeft moeite om de productie op te voeren en ondervindt problemen bij de levering. Op de beurs in New York werd het bericht van Moderna slecht ontvangen, want het aandeel lijkt met fors verlies te gaan openen.

Moderna denkt nu dat de omzet uit het vaccin dit jaar zal uitkomen tussen de 15 miljard en 18 miljard dollar. Eerder werd gerekend op 20 miljard dollar. De onderneming gaf aan nu voor dit jaar te rekenen op een productie van het middel tussen de 700 miljoen en 800 miljoen doses. Dat was eerder 800 miljoen tot 1 miljard doses. Volgens Moderna kunnen vertragingen bij internationale verschepingen en export ertoe leiden dat leveringen worden uitgesteld naar begin volgend jaar.

De farmaceut wist in het derde kwartaal de omzet wel sterk te verhogen dankzij het coronavaccin. Die bedroeg 5 miljard dollar, omgerekend 4,3 miljard euro. Dat was een jaar terug nog 157 miljoen dollar. De nettowinst was 3,3 miljard dollar, tegen een verlies van 233 miljoen dollar vorig jaar.

Branchegenoot Pfizer schroefde deze week juist nog de verwachting voor de verkoop van zijn coronavaccin dit jaar op naar 36 miljard dollar, van een eerder voorspelde 33,5 miljard dollar, mede vanwege de boosterprikken met het middel dat is ontwikkeld samen met BioNTech.

Meer uit Financieel

Meer investeringen in energiebesparing en duurzame energie

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven hebben afgelopen jaar meer geld gestoken in maatregelen om energie te besparen en in technieken voor duurzame energie. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de RVO werd daarbij veel gebruikgemaakt van een subsidieregeling voor bedrijven. Die zogeheten EIA-subsidie werd door bijna 23.000 ondernemers aangevraagd.

34 minuten geleden
Nederlander die replica's van LEGO verkoopt moet stoppen van rechter

DEN HAAG (ANP) - Een Nederlandse man die treinreplica's van LEGO-stenen maakt en doorverkoopt moet daarmee stoppen van de rechter. LEGO, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld in omzet, sleepte de man eerder deze maand in een kort geding voor de rechter, omdat hij inbreuk zou maken op het merkrecht van LEGO.

1 uur geleden
EU en Australië sluiten overeenkomst over belangrijke mineralen

BRUSSEL/CANBERRA (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Unie en Australië hebben een overeenkomst gesloten om de samenwerking en investeringen in belangrijke mineralen te stimuleren. Deze kritieke grondstoffen zoals koper, lithium, nikkel en platina zijn essentieel voor de energietransitie, omdat ze nodig zijn voor bijvoorbeeld batterijen voor elektrische auto's.

1 uur geleden
Nieuw topvrouw Petrobras wil zoeken naar olie opvoeren

BRASILIA (ANP/AFP) - De nieuwe topvrouw van het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras, Magda Chambriard, wil dat het bedrijf snel meer werk maakt van de zoektocht naar nieuwe oliebronnen. In haar eerste persconferentie verklaarde ze dat daarbij "nieuwe grenzen" moeten worden opgezocht. Dat is volgens haar van groot belang voor Petrobras.

1 uur geleden
'Massale' verkoop huurwoningen dreigt door nieuwe wet, stelt branche

LEIDEN (ANP) - Verhuurders voelen zich gedwongen om hun vastgoed te verkopen als de Wet Betaalbare huren van demissionair minister van Volkshuisvesting Hugo de Jonge wordt aangenomen door de Eerste Kamer. Dat stelt Stichting Fair Huur na onderzoek onder de ruim 150 leden die samen 6 miljard euro aan vastgoed bezitten in Nederland. Door de wet zou het verhuren van betaalbare woonruimte niet meer rendabel zijn.

1 uur geleden
Zuid-Korea vindt hoge concentratie weekmakers in Shein-spullen

SEOUL (ANP/AFP) - Kinderproducten van de oorspronkelijk Chinese webwinkel Shein bevatten veel te hoge concentraties van bepaalde chemische stoffen, meldt de Zuid-Koreaanse overheid. Kinderschoenen, leren tassen en een riem bevatten soms honderden keren de maximaal toegestane hoeveelheid ftalaten, weekmakers die producten zacht en buigzaam maken. Die stoffen kunnen hormoonverstoringen veroorzaken.

1 uur geleden
Illegale goksites moeilijker te herkennen na reclameverbod

DEN HAAG (ANP) - Ruim twee derde van de mensen die onlinekansspelen speelt, kan een legale goksite niet onderscheiden van een illegale. Dat komt naar voren uit onderzoek van Ipsos I&O naar de ontwikkelingen in de Nederlandse onlinekansspelmarkt. Volgens directeur Peter-Paul de Goeij van de Nederlandse Online Gambling Associatie (NOGA) komt dat onder meer door het verbod op gokreclames op tv, radio en in kranten.

2 uur geleden