Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moderna: ons vaccin werkt ook tegen nieuwe coronavarianten

Moderna: ons vaccin werkt ook tegen nieuwe coronavarianten

CAMBRIDGE (ANP) - Het coronavaccin van Moderna werkt volgens de farmaceut ook tegen de Britse en de Zuid-Afrikaanse varianten van het coronavirus. Het bedrijf concludeert dat na de eerste onderzoeken. De proefpersonen die het vaccin hebben gekregen, maken afweerstoffen aan die ook de beide mutaties te lijf kunnen gaan.

Bij de Zuid-Afrikaanse variant is die reactie wel veel kleiner. Daarom werkt Moderna aan een extra dosis, een zogeheten booster shot. Die kan misschien ook helpen tegen mutaties die in de toekomst ontstaan.

Bij het huidige middel krijgen mensen twee inentingen, met enkele weken tussen de eerste en de tweede prik. Na twee vaccinaties zouden mensen goed beschermd moeten zijn tegen het coronavirus. Een derde inenting zou de verdediging van het lichaam nog sterker kunnen maken, is de gedachte. "Bij de strijd tegen het coronavirus is het belangrijk om proactief te zijn terwijl het virus zich ontwikkelt", verklaart Moderna.

Eerder lieten concurrenten Pfizer en BioNTech weten dat hun vaccin ook werkt tegen de twee mutaties.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

RIVM registreert 2836 nieuwe coronagevallen

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal verder gestegen. Tussen dinsdag- en woensdagochtend zijn er 2836 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dinsdag werden 2230 nieuwe gevallen geregistreerd en ook dat was een stijging ten opzichte van de dag ervoor.

1 dag geleden
Vaccinatiebewijs verplicht voor restaurants New York

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse stad New York maakt het tonen van een vaccinatiebewijs verplicht als mensen binnenactiviteiten willen doen. De 'coronapas' wordt nodig om bijvoorbeeld naar restaurants, sportscholen en optredens te kunnen. New York kampt met een snelle verspreiding van de Delta-variant van het coronavirus. "Dit is wat het tij zal doen keren", zegt burgemeester Bill de Blasio over de maatregelen.

2 dagen geleden
Weekgemiddelde coronagevallen verder gedaald

BILTHOVEN (ANP) - Het gemiddeld aantal nieuwe coronagevallen van de afgelopen week is dinsdag gedaald tot 3001, het laagste aantal sinds begin juli. Dat cijfer daalt nu al zo'n twee weken aan een stuk.

2 dagen geleden
Aantal ziekenhuisopnames stijgt niet meer, minder positieve tests

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal mensen dat vanwege het coronavirus in het ziekenhuis belandt, stijgt niet meer. De piek lijkt bereikt, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

2 dagen geleden
Israël verscherpt quarantaineplicht ook voor mensen uit Nederland

JERUZALEM (ANP) - De Israëlische autoriteiten hebben uit angst voor een nieuwe uitbraak van het coronavirus de quarantaineplicht uitgebreid. De verplichting wordt volgens plaatselijke media vanaf 6 augustus van kracht voor nóg achttien landen inclusief Nederland. Op de nieuwe lijst landen voor de quarantaineplicht komen dan ook Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Italië, IJsland, Oekraïne, Tsjechië, de VS en een reeks Afrikaanse landen te staan.

2 dagen geleden
Wachttijd na Janssen-prik wordt verlengd naar vier weken

DEN HAAG (ANP) - Wie het coronavaccin van Janssen heeft gehad, wordt binnenkort pas na vier weken gezien als volledig gevaccineerd, meldt premier Mark Rutte maandag. Tot dusver duurde het twee weken voordat iemand die was geprikt met Janssen een groen vinkje kreeg in de CoronaCheck-app. De nieuwe regel gaat in per 14 augustus.

3 dagen geleden
Geplande tweede prik kan week eerder worden gehaald

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders die nog niet volledig gevaccineerd zijn maar wel al een afspraak hebben voor een tweede prik, kunnen deze afspraak een week naar voren halen. Prikken die vanaf 16 augustus gepland staan voor volwassenen kunnen eerder worden gezet, kondigt coronaminister Hugo de Jonge aan.

3 dagen geleden