Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moderna levert 500 miljoen coronavaccins aan Covax-programma

Moderna levert 500 miljoen coronavaccins aan Covax-programma

CAMBRIDGE (ANP/AFP) - Farmaceut Moderna levert 500 miljoen doses van zijn coronavaccin aan Covax, een internationaal programma dat vaccins beschikbaar stelt aan armere landen. Naar verwachting zullen 34 miljoen doses in het laatste kwartaal van dit jaar worden geleverd, meldt de internationale organisatie en mede-initiatiefnemer Gavi.

De overige 466 miljoen doses volgen in 2022. Moderna laat weten het vaccin voor de laagste prijs aan te bieden, maar geeft geen verdere details over de gesloten overeenkomst. Het bedrijf is niet de enige farmaceut met afspraken met Covax. Via dit initiatief zijn sinds februari 49 miljoen doses van coronavaccins aan meer dan honderd landen geleverd, voornamelijk die van AstraZeneca.

Het Moderna-vaccin werd vrijdag voor noodgebruik goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die ook betrokken is bij Covax. Eerder werd het middel al goedgekeurd door de autoriteiten in onder meer de Europese Unie en de Verenigde Staten.

Meer uit Buitenland

Noord-Korea zet Amerikaanse militair Travis King het land uit

PYONGYANG (ANP/RTR) - Noord-Korea zet de Amerikaanse militair Travis King het land uit, meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA. Hij stak in juli bewust en zonder toestemming tijdens een toeristische rondleiding in Zuid-Korea de grens naar Noord-Korea over.

2 minuten geleden
Ruim 40.000 mensen uit Nagorno-Karabach naar Armenië gevlucht

STEPANAKERT (ANP/AFP) - Armenië heeft meer dan 40.000 vluchtelingen opgevangen uit Nagorno-Karabach. De Armeense regering spreekt van 42.500 mensen, waarmee ruim een derde van de inwoners de regio heeft verlaten.

34 minuten geleden
Poolse minister: graangesprekken met Oekraïne gaan goede kant op

WARSCHAU (ANP/RTR) - De gesprekken tussen Polen en Oekraïne over de uitvoer van graan gaan volgens Polen de goede kant op. De graanexport was aanleiding voor een hoog oplopende ruzie tussen de twee landen, die een belangrijke grens delen en ook historische banden met elkaar hebben.

1 uur geleden
Azerbeidzjan: bijna 200 militairen omgekomen in Nagorno-Kabarach

BAKOE (ANP/RTR) - Azerbeidzjan zegt dat 192 militairen van het land en een burger zijn omgekomen bij een offensief vorige week in Nagorno-Kabarach. Het Azerbeidzjaanse leger viel die betwiste enclave aan in een operatie tegen separatisten.

2 uur geleden
Voorzitter EU-parlement 'optimistisch' over migratieakkoord EU

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie moet er de komende maanden toch in kunnen slagen om het eindelijk eens te worden over het migratiebeleid, meent de voorzitter van het Europees Parlement. Roberta Metsola is "optimistisch", ook al dreigen de slepende onderhandelingen opnieuw vast te lopen.

3 uur geleden
Berlijn pleit voor internationale waarnemers in Nagorno-Kabarach

BERLIJN (ANP/AFP) - Duitsland pleit voor internationale waarnemers in de enclave Nagorno-Kabarach en roept Azerbeidzjan op deze groep binnen te laten. Dat zou volgens Berlijn aantonen dat het land serieus is over het waarborgen van de veiligheid van de etnische Armeniërs in de betwiste regio.

3 uur geleden
Meer dan honderd doden door brand tijdens bruiloft in Irak

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - Bij een brand tijdens een bruiloft in de plaats Hamdaniya in de noordelijke Iraakse provincie Nineve zijn minstens honderd mensen omgekomen, melden Iraakse staatsmedia. Ook raakten zo'n 150 mensen gewond. Die aantallen kunnen nog worden bijgesteld. Volgens lokale media was de brand veroorzaakt door tijdens de bruiloft afgestoken vuurwerk.

3 uur geleden