Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Modeketen H&M verkocht minder, maar boekte wel meer winst

Modeketen H&M verkocht minder, maar boekte wel meer winst

STOCKHOLM (ANP) - Modewinkelconcern H&M heeft het vorige kwartaal wereldwijd iets minder verkocht dan een jaar eerder. Alleen in Oost-Europa besteedden mensen meer aan de kleding van het Zweedse bedrijf, maar deze regio vormt wel de kleinste markt voor H&M. Toch stond er onder de streep wel een hogere winst, een ruime verdubbeling ten opzichte van de eerste drie maanden in 2023.

De totale omzet daalde met 2 procent tot ruim 53 miljard Zweedse kroon, omgerekend meer dan 4,6 miljard euro. Met name in de voor H&M op een na grootste afzetmarkt Noord- en Zuid-Amerika liepen de opbrengsten terug, met 6 procent. Tegelijkertijd wist het modewinkelconcern de kosten terug te dringen. Mede daardoor ging er een operationele winst van ruim 2 miljard Zweedse kroon in de boeken, waarvan netto 1,2 miljard Zweedse kroon overbleef. Een jaar eerder was dat nog 540 miljoen Zweedse kroon.

"We richten ons volledig op het stimuleren van winstgevende groei in de toekomst", zegt H&M-topman Daniel Ervér in een toelichting op de kwartaalresultaten. "De verkopen in het kwartaal verbeterden geleidelijk in februari met goed ontvangen voorjaarscollecties, wat een positief teken is dat we op de goede weg zijn."

Ervér trad begin dit jaar aan. Onder zijn voorganger Helena Helmersson maakte H&M in het boekjaar 2022 een grote reorganisatie door. Die was nodig om de sterk gestegen materiaal- en vervoerskosten op te vangen, waardoor zo'n 1500 mensen hun baan verloren. In haar laatste toelichting op de jaarcijfers zei Helmersson dat de brutowinstmarges waren gestegen. Het afgelopen boekjaar steeg de nettowinst tot 8,7 miljard Zweedse kroon, ruim het dubbele van het nettoresultaat van een jaar eerder.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden