Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

MKB-Nederland en ING: kom met langetermijnvisie corona

MKB-Nederland en ING: kom met langetermijnvisie corona

DEN HAAG (ANP) - De versoepelingen van de coronamaatregelen bieden weliswaar perspectief, maar er ontbreekt nog altijd een langetermijnvisie voor ondernemers. Dat zeiden MKB-Nederland-voorman Jacco Vonhof en ING-hoofdeconoom Marieke Blom in tv-programma Buitenhof.

Vonhof benadrukte dat hij zich "wel eens een hangende plaat voelt". "Het kan bijna niet meer", zei hij, verwijzend naar de schuldenberg die bij ondernemers stijgt omdat ze niet open kunnen. Hij doelt daarmee op onder meer de horeca, evenementen- en cultuursector. Die mogen ondanks de vrijdag 14 januari aangekondigde versoepelingen nog altijd niet open.

Vonhof verwacht dat zaterdag 22 januari een "lakmoesproef" wordt, "of ondernemers wederom willen gaan protesteren en of ze de ruimte krijgen". Volgens Vonhof houdt het kabinet nog altijd "zoveel slagen om de arm" over nieuwe versoepelingen. Op dinsdag 25 januari besluit het kabinet of er nog meer kan.

Duidelijkheid

Volgens Blom heeft de economie bewezen de afgelopen twee jaar goed om te kunnen gaan met corona, maar is het nu "tijd om meer af te wegen dan euro’s en bedden", doelend op de ziekenhuiscapaciteit. "Wij kunnen gegevens aanleveren over de economie, maar er moet veel meer meegewogen worden. Duidelijkheid is ook belangrijk voor de economie, dan weten ondernemers of ze door kunnen gaan met hun bedrijf of niet", zei ze.

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland pleitten eerder al voor het weer opengooien van de samenleving. Volgens de organisaties gelden er in Nederland strengere regels dan in andere landen. Daarnaast zijn de reserves van ondernemers in sectoren als de horeca en de evenementen volledig uitgeput, stelden ze eerder. Vonhof benadrukte andermaal de noodzaak voor het vinden van een snelle oplossing voor getroffen ondernemers die buiten de steunregelingen vallen.

Meer uit Financieel

Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

2 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

4 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

5 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

23 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden