Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mitsubishi en Panasonic smaakmakers op Japanse beurs

Mitsubishi en Panasonic smaakmakers op Japanse beurs

TOKIO (ANP) - Automaker Mitsubishi Motor en elektronicaconcern Panasonic waren woensdag in trek op de Japanse aandelenbeurs. Ze kwamen met beter dan verwachte resultaten en vooruitzichten. Ook de Japanse spoorwegbedrijven en de luchtvaartmaatschappijen, die zwaar worden getroffen door de coronapandemie, werden opgepikt na een daling van het aantal dagelijkse coronabesmettingen in het land. Dinsdag werd de noodtoestand in Tokio en omliggende gebieden nog verlengd tot 7 maart.

De Nikkei in Tokio eindigde 1 procent hoger op 28.646,50 punten. Het was de derde winstdag op rij. Mitsubishi maakte een koerssprong van 10 procent. De autofabrikant verwacht dit jaar minder verlies te lijden dan eerder werd gevreesd. Ook concurrent Toyota (plus 4 procent) zat in de lift. De leveranciers van auto-onderdelen aan Toyota, Denso en Aisin Seiki, verhoogden hun verwachtingen. Spoorwegbedrijf West Japan Railway en luchtvaartmaatschappij Japan Airlines kregen er dik 6 procent bij.

Panasonic won ruim 3 procent. Het elektronicaconcern schroefde zijn winstverwachting voor het jaar op dankzij een herstel van de omzet. Het bedrijf, dat al jarenlang samenwerkt met de Amerikaanse automaker Tesla, profiteerde van de toegenomen vraag naar zijn accu's voor elektrische auto's. Ook verkocht Panasonic meer ventilatiesystemen vanwege de coronapandemie.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,3 procent lager. De Chinese webwinkel Alibaba zakte 4 procent ondanks sterke kwartaalresultaten. De cijfers werden echter overschaduwd door de zorgen over het onderzoek van de Chinese autoriteiten naar de marktpositie van het bedrijf. De beurs in Shanghai daalde een fractie. Volgens marktonderzoekers Caixin en Markit groeide de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector in januari in het traagste tempo in negen maanden.

Meer uit Financieel

'Groene' termen maken opmars in vacatureteksten

AMSTERDAM (ANP) - In Nederlandse vacatures staan steeds vaker termen die te maken met het milieu. Dat signaleert banensite Indeed op basis van een analyse van miljoenen vacatures. Woorden als duurzaamheid, klimaatverandering, circulaire economie en biodiversiteit kwamen in april 23 procent vaker voor dan in dezelfde maand van 2022.

32 minuten geleden
Schiphol definitief mede-eigenaar vliegveld Maastricht

AMSTERDAM (ANP) - Schiphol heeft donderdag in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee de Royal Schiphol Group 40 procent van de aandelen van Maastricht Aachen Airport (MAA) overneemt. Limburg behoudt de overige 60 procent. De partijen willen MAA verder ontwikkelen tot een duurzame, omgevingsbewuste en toekomstbestendige luchthaven, zowel voor passagiers als voor vracht.

1 uur geleden
Randstad eindigt bovenaan vrijwel vlakke AEX

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group is donderdag op Beursplein 5 in de AEX-kopgroep geëindigd met een plus van 1,6 procent. Ook Aegon dikte aan, met 0,3 procent. Investeringsbank RBC heeft beide verzekeraars in een positief analistenrapport als favorieten in de Benelux bestempeld. Uitzender Randstad (plus 1,8 procent) ging er echter met de grootste winst vandoor.

1 uur geleden
FNV: bakkers eens met loonbod, stakingen definitief van de baan

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van industriële bakkerijen hebben ingestemd met een nieuw loonbod van werkgevers, meldt vakbond FNV. Dat betekent dat zij er over een periode van negentien maanden 16 procent meer salaris bij krijgen. Aanvankelijk zou er deze week worden gestaakt, maar die acties werden afgeblazen na het nieuwe bod.

2 uur geleden
Branchevereniging pleit voor limiet aan hoogte windmolens

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse windenergiesector wil dat er een maximale hoogte komt voor windmolens en een maximale grootte van de wieken. Nu worden windmolens steeds langer en kan er steeds meer meer stroom mee worden opgewekt. Maar daarmee wordt ook het vervoer en de productie van de alsmaar grotere wieken steeds moeilijker. Door de maximale hoogte van de wieken op 305 meter te zetten, wordt de aanleg van windparken op zee makkelijker, denkt de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA).

3 uur geleden
GameStop onderuit op Wall Street na ontslag topman

NEW YORK (ANP) - GameStop ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op het ontslag van topman Matt Furlong bij de Amerikaanse keten van gamewinkels. Een reden voor het vertrek van Furlong werd niet gegeven. Wel neemt de activistische aandeelhouder en miljardair Ryan Cohen, die in 2020 een groot belang nam in GameStop en nu ook voorzitter is van het bedrijf, de taken van de topman over.

4 uur geleden
EU-hof: geen compensatie reiziger voor repatriatievlucht corona

LUXEMBURG (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen hoeven passagiers die aan het begin van de coronapandemie strandden niet te compenseren voor de kosten van een repatriatievlucht. Dat heeft het Europees Hof van Justitie, de hoogste rechtbank van de Europese Unie, besloten. Een Oostenrijks echtpaar had dat geëist.

5 uur geleden