Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mist en gladheid in het zuiden

Mist en gladheid in het zuiden

DE BILT (ANP) - In het westen van Noord-Brabant is plaatselijk sprake van dichte mist, meldt het KNMI dinsdagochtend. Daar kunnen mistbanken ontstaan met lokaal minder dan 200 meter zicht. Ook elders in het zuiden kan dichte mist ontstaan, aldus het weerinstituut, dat code geel heeft uitgegeven.

Volgens weerbureau Weeronline is er lokaal hinder voor het verkeer. Zo was er in Gilze-Rijen een minimaal zicht van 86 meter, in Maastricht 105 meter en in Eindhoven en Woensdrecht kon hooguit 109 meter vooruit worden gekeken.

In het westen van Brabant en in delen van Zeeland en Zuid-Holland kan gladheid ontstaan op bruggetjes en lokale wegen.

De mist in het zuiden kan hardnekkig zijn. Later op de dinsdag kan de mist zich langzaam noordwaarts uitstrekken. De dichte mist gaat dan over in nevel en laaghangende bewolking.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Naturalis viert 200-jarig bestaan met koning en astronaut

LEIDEN (ANP) - Natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden bestaat tweehonderd jaar en viert dat komende dinsdag met onder anderen koning Willem-Alexander en astronaut André Kuipers.

10 minuten geleden
Tot maandagmiddag geen treinen tussen Vathorst en Putten

UTRECHT (ANP) - Tussen station Amersfoort Vathorst en Putten rijden tot zeker maandagmiddag bussen in plaats van treinen. Volgens ProRail kost de vernieuwing van vier wissels in Nijkerk meer tijd dan gepland. Dit komt onder meer door defect materieel op een moeilijk bereikbare locatie. De spoorbeheerder raadt reizigers op het traject tussen Amersfoort en Zwolle aan vlak voor vertrek een reisplanner te raadplegen.

52 minuten geleden
Blok: geweld Nagorno-Karabach moet stoppen

DEN HAAG (ANP) - Het geweld tussen Azerbeidzjan en Armenië in de afgesplitste regio Nagorno-Karabach, waar voornamelijk etnische Armenen wonen, moet stoppen. Dat vindt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

1 uur geleden
Alleen in Zeeland houdt het coronavirus zich nog koest

DEN HAAG (ANP) - Alleen in de provincie Zeeland blijft het aantal coronabesmettingen binnen de perken. Tussen zaterdag en zondag werden in de provincie tien positieve tests geregistreerd. Dat komt neer op 2,6 besmettingen op 100.000 Zeeuwen, en daarmee blijft Zeeland als enige provincie ruim onder de zogenoemde signaalwaarde van de overheid.

2 uur geleden
Eerste coronabesmetting op Vlieland

OOST-VLIELAND (ANP) - Het coronavirus heeft Vlieland bereikt. Voor het eerst sinds het begin van de uitbraak in Nederland, precies zeven maanden geleden, is een inwoner van het Friese Waddeneiland positief getest. Dat geval is tussen zaterdagochtend en zondagochtend doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

2 uur geleden
Debat raad Tilburg over fans Willem II vervroegd

TILBURG (ANP) - Het interpellatiedebat in de gemeenteraad van Tilburg maandag over de vergunning voor het feest van de harde kern van Willem II afgelopen donderdagavond vindt eerder plaats. Het debat begint maandagmiddag al om 15.00 uur, en niet zoals eerder op de agenda stond na 18.30 uur, blijkt uit de aangepaste raadsagenda van de gemeente Tilburg.

4 uur geleden
Van Boxtel: 'ridicuul' dat steun NS nog niet is overgemaakt

DEN HAAG (ANP) - Het is 'ridicuul' dat het de ministeries van Infrastructuur en Financiën nog niet gelukt is om de coronasteun aan de NS over te maken. Dat zegt vertrekkend NS-topman Roger van Boxtel in het tv-programma Buitenhof.

4 uur geleden