Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mist en gladheid in het zuiden

Mist en gladheid in het zuiden

DE BILT (ANP) - In het westen van Noord-Brabant is plaatselijk sprake van dichte mist, meldt het KNMI dinsdagochtend. Daar kunnen mistbanken ontstaan met lokaal minder dan 200 meter zicht. Ook elders in het zuiden kan dichte mist ontstaan, aldus het weerinstituut, dat code geel heeft uitgegeven.

Volgens weerbureau Weeronline is er lokaal hinder voor het verkeer. Zo was er in Gilze-Rijen een minimaal zicht van 86 meter, in Maastricht 105 meter en in Eindhoven en Woensdrecht kon hooguit 109 meter vooruit worden gekeken.

In het westen van Brabant en in delen van Zeeland en Zuid-Holland kan gladheid ontstaan op bruggetjes en lokale wegen.

De mist in het zuiden kan hardnekkig zijn. Later op de dinsdag kan de mist zich langzaam noordwaarts uitstrekken. De dichte mist gaat dan over in nevel en laaghangende bewolking.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Marcouch wil Kamer lachgasbeleid Arnhem tonen

ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch nodigt de Tweede Kamer uit om in Arnhem te komen kijken hoe het verbod op lachgas op grond van de Wet milieubeheer uitpakt. Marcouch waarschuwt de Kamerleden dinsdag dat ze het "snelgroeiende en ernstige probleem van lachgas niet moeten onderschatten".

57 minuten geleden
Palmen treedt terug als wethouder Brunssum

BRUNSSUM (ANP) - De omstreden Brunssumse wethouder Jo Palmen trekt zich per 25 december terug. Dat heeft Palmen dinsdag laten weten in een brief aan de gemeenteraad.

3 uur geleden
IJsmassa Groenland smelt sneller dan gedacht

DELFT (ANP) - De ijsmassa van Groenland smelt nog veel sneller dan tot nog toe werd aangenomen. Het tempo waarin het ijs er verdwijnt, komt overeen met het ernstigste opwarmingsscenario van het internationale klimaatpanel IPCC. Het grote smelten verloopt inmiddels zeven keer zo snel als in de jaren 90, becijfert een team van 89 wetenschappers van 50 internationale organisaties.

5 uur geleden
Minder illegaal vuurwerk gevonden dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Opsporingsdiensten hebben tot nu toe ruim 38.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. De teller staat nog niet zo hoog als vorig jaar rond deze tijd, maar wel hoger dan de jaren daarvoor. Dat blijkt uit de Vuurwerkbarometer van het Openbaar Ministerie.

6 uur geleden
'Drugs in pindakaas met post mee: 2 ton winst'

UTRECHT (ANP) - Twee 25-jarige mannen die drugs in potten pindakaas en wenskaarten verstopten en per reguliere post de hele wereld rondstuurden, hebben daarmee volgens het Openbaar Ministerie bijna twee ton aan illegale winst behaald. Het OM wil dat geld van hen afpakken en diende daartoe dinsdag een vordering in bij de rechtbank in Utrecht van 194.000 euro.

6 uur geleden
Kamer ruziet over geld voor Brussel

DEN HAAG (ANP) - Partijen in de Tweede Kamer zijn het volstrekt oneens of er meer of minder geld naar Brussel moet. Coalitiepartij D66 verwijt premier Mark Rutte een "halsstarrige, kortzichtige koers" omdat hij alleen naar de Nederlandse bijdrage aan de Europese Unie kijkt en die niet wil verhogen. Oppositiepartij SP roept de minister-president juist op zijn rug recht te houden.

6 uur geleden
Kamer vooralsnog tegen lachgasverbod

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer voelt er vooralsnog niets voor lachgas als roesmiddel te verbieden. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) loopt te hard van stapel, vinden regeringspartijen VVD en D66 en een flink deel van de oppositie.

7 uur geleden