Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Misslag in slotmeters kost Keijser en Paulis roeigoud

Misslag in slotmeters kost Keijser en Paulis roeigoud

TOKIO (ANP) - Roeisters Marieke Keijser en Ilse Paulis wilden elkaar absoluut niet afvallen na de olympische finale in de lichte dubbeltwee, maar een misslag van Keijser in de laatste 100 meter van de finale kostte het Nederlandse duo het goud in Tokio.

De boot lag stevig aan de leiding na 1900 meter, maar toen het misging remden de Nederlandse roeivrouwen zo af, dat Italië en Frankrijk nog voorbijkwamen. Ze wonnen nog net brons. Het verschil met nummer vier Groot-Brittannië was 0,01 seconde.

"Er is geen schuldvraag", zei Paulis na afloop. Zij had als eerste Nederlandse een olympische roeititel kunnen prolongeren. De 27-jarige Leiderdorpse won 5 jaar geleden goud in de lichte dubbeltwee met Maaike Head. "Ik weet ook niet wat er fout ging, maar het maakt niet uit. Wij waren de beste. Zo voelt dat."

"We hadden olympisch kampioen kunnen worden, maar het heeft niet zo mogen zijn", zei Paulis. "Wij waren de besten en we doen onszelf tekort als we zeggen dat we maar derde zijn geworden. We staan op het olympisch podium en daar mogen we trots op zijn."

Keijser durfde toe te geven dat zij verantwoordelijk was voor de zogeheten 'snoek', roei-jargon voor misslag. "Ik dacht dat het niet meer kon misgaan, maar wel dus. Een snoek is me echt bijna nooit overkomen, ik ben een zeer technische roeister. Op het verkeerde moment kwam het blad op een verkeerde plek in het water", lichtte de 24-jarige Rotterdamse toe.

Daarna was het enige dat ze kon doen de boel herstellen en doorroeien, zei Keijser. "Dat heb ik gedaan, maar ik wist niet dat het nog brons was geworden. Toen we over de finish kwamen, dacht ik: we hebben niks. Natuurlijk is het balen. We hebben niet 5 jaar getraind voor brons, maar we doen onszelf tekort als we niet van dit moment genieten. Ik ben trots op deze medaille."

Keijser haalde nog wel even de lastige omstandigheden aan waarin de vrouwen zich moesten voorbereiden op hun finale. Hun coach Josy Verdonkschot testte positief op corona en moest zich afzonderen in quarantaine. Assistent-coach Isabelle Jacobs kwam daar later ook nog bij. "Er is de afgelopen week veel gebeurd en natuurlijk waren we klaar voor het roeien van een olympische finale. Maar de coaches zijn belangrijk, die kennen ons door en door. Er was wel contact via facetime, maar als studenten het al moeilijk vinden een college online te volgen, dan is het ook best wel moeilijk een olympische finale te roeien zonder je coach erbij."

Meer uit Sport

Invaller Depay voelt zich weer voetballer na zege op Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Memphis Depay verliet met een glimlach het speelveld van De Kuip, na een uitzege met Atlético Madrid op Feyenoord (1-3). De aanvaller van Oranje had zich zojuist geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. En misschien nog wel belangrijker voor hem is dat hij eindelijk weer fit is.

7 uur geleden
Stengs: Feyenoord was niet meedogenloos in de Champions League

ROTTERDAM (ANP) - Calvin Stengs zocht niet naar excuses na de nederlaag van Feyenoord tegen Atlético Madrid (1-3), waardoor de club uit Rotterdam is uitgeschakeld in de Champions League. "We zijn in deze poule niet meedogenloos geweest", treurde hij. "En we geven de doelpunten soms te makkelijk weg."

7 uur geleden
Slot: Feyenoord past misschien wel beter in Europa League

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Arne Slot trok een duidelijke conclusie na de nederlaag tegen Atlético Madrid (1-3), waardoor Feyenoord is uitgeschakeld in de Champions League. "Aan het einde van de rit kan je zeggen dat we net niet goed genoeg waren voor deze poule", zei hij. "Andere ploegen gaan beter met de kansen om dan wij en geven ook minder snel treffers weg."

7 uur geleden
Wereldkampioen Verstappen 2024 in met nieuwe personal trainer

MILTON KEYNES (ANP) - Max Verstappen krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe personal trainer. Rupert Manwaring vervangt Bradley Scanes, meldt de website Verstappen.com. Scanes werkte de afgelopen vier jaar met de drievoudig wereldkampioen in de Formule 1. Manwaring komt over van Ferrari, waar hij de afgelopen jaren de Spanjaard Carlos Sainz in conditie hield.

9 uur geleden
Ocon de snelste in laatste actiedag van het jaar in Formule 1

ABU DHABI (ANP/AFP) - Esteban Ocon heeft op de laatste actiedag van de Formule 1 de beste tijd gereden tijdens testraces op Circuit Yas Marina in Abu Dhabi. De Franse coureur van Alpine reed 110 ronden en klokte 1.24,393 in zijn snelste ronde. De Mexicaan Patricio O'Ward, afkomstig uit de IndyCar, reed met 1,24,662 de tweede tijd in de auto van McLaren. De Deen Frederik Vesti, dit jaar de nummer 2 in de Formule 2, mocht in de Mercedes rondrijden. Hij klokte de derde tijd (1.24,679).

13 uur geleden
Golfer Woods begint 'roestig, maar pijnvrij' aan nieuwe comeback

ALBANY (ANP/AFP/RTR) - Tiger Woods keert deze week terug in het professionele golf met maar één ambitie, en dat is winnen. "Ik hou van de competitie en ik denk absoluut dat ik nog toernooien kan winnen", zei de vijftienvoudig majorkampioen in aanloop naar de Hero World Challenge op de Bahama's. "Er zal een tijd komen dat ik niet langer kan winnen. Als die tijd aanbreekt, dan stop ik ermee."

14 uur geleden
Hockeycoach Mathijssen volgend jaar naar mannen Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Hockeycoach Rick Mathijssen van HC Bloemendaal gaat volgend seizoen aan de slag bij de mannen van AH&BC Amsterdam. Na vier jaar Bloemendaal, waar hij al twee landstitels veroverde, verruilt Mathijssen de Noord-Hollandse topclub voor de gevallen grootmacht uit Amsterdam.

17 uur geleden