Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mislukte pitstop verpest IndyCar-race Rinus 'Veekay'

Mislukte pitstop verpest IndyCar-race Rinus 'Veekay'

NEWTON (ANP) - De Nederlandse autocoureur Rinus van Kalmthout heeft ook de tweede race van de IndyCars op de Iowa Speedway weinig geluk gehad. Een mislukte pitstop kostte hem zoveel tijd, dat een goede klassering niet meer mogelijk was. De Hoofddorper, die in de populaire Amerikaanse raceklasse rijdt onder de naam Rinus Veekay, eindigde op twee rondes achterstand als zeventiende.

Een dag eerder was 'Veekay' nog met de schrik vrijgekomen na een crash in de eerste race. De coureur uit het team van Ed Carpenter lag op koers voor een plek op het podium toen de Amerikaan Colton Herta hem van achteren aanreed. De bolide van Herta vloog over die van Van Kalmthout heen.

De winst in race twee op de oval van Iowa ging naar regerend IndyCarkampioen Josef Newgarden. De Amerikaan won vanaf poleposition en dat was een primeur; niet eerder wist een coureur een race op de Iowa Speedway vanaf de eerste startposititie ook te winnen.

De 19-jarige Van Kalmthout baalde stevig van de mislukte pitstop. "Ook al voelde mijn auto beduidend minder goed dan in race één, een plek in de top 10 was zeker mogelijk. Maar het ging mis bij de bandenwissel. Een van de wielen zat niet vast en bovendien hadden we problemen de motor weer te starten. Het kostte me ongeveer drie rondjes", zei hij na afloop op de website van zijn team.

Meer uit Sport

Tsjechische tennistiener Mensik (18) naar finale in Doha

DOHA (ANP) - De Tsjechische tiener Jakub Mensik heeft op het ATP-toernooi van Doha de finale bereikt. De toernooiverrassing, 18 jaar oud pas, was bij de laatste vier ook te sterk voor Gaël Monfils: 6-4 1-6 6-3. De Tsjech is de jongste finalist op een ATP-toernooi sinds Carlos Alcaraz in 2021 de eindstrijd haalde in Umag.

3 uur geleden
Wielrenner Vingegaard grijpt na ritzege leiding in O Gran Camiño

CHANTADA (ANP) - De Deense wielrenner Jonas Vingegaard heeft de leiding veroverd in de Spaanse rittenkoers O Gran Camiño. De tweevoudig Tourwinnaar van Visma - Lease a Bike kwam na een natte heuvelrit over ruim 151 kilometer tussen Taboada en Chantada solo over de streep.

4 uur geleden
Verstappen tevreden na testdagen Formule 1 in Bahrein

SAKHIR (ANP) - Max Verstappen kon tevreden terugkijken op de derde en laatste testdag van de Formule 1 in Bahrein. De wereldkampioen, die in zijn Red Bull de vierde tijd noteerde, verklaarde na afloop dat de focus vrijdag niet op de rondetijden lag.

5 uur geleden
Olympisch kampioen Krol (31) stopt met schaatsen

HEERENVEEN (ANP) - Olympisch kampioen Thomas Krol stopt met schaatsen. De 31-jarige Krol is regerend olympisch kampioen op de 1000 meter. Hij gaat zich toeleggen op een loopbaan als piloot.

5 uur geleden
Verstappen sluit laatste test in Bahrein af met vierde tijd

SAKHIR (ANP) - Max Verstappen was op de derde en laatste testdag van de Formule 1 in Bahrein niet de snelste, maar hij reed wel 66 ronden zonder problemen op het circuit van Sakhir. De wereldkampioen noteerde de vierde tijd. Hij gaf in zijn nieuwe Red Bull 0,433 seconde toe op Charles Leclerc, die in zijn Ferrari de beste rondetijd op de klok zette. De Monegask deed dat wel op een snellere zachte band.

6 uur geleden
Nederlandse cricketers verliezen WK-kwalificatieduel van Namibië

KIRTIPUR (ANP) - De Nederlandse cricketers hebben tegen Namibië de derde WK-kwalificatiewedstrijd in Nepal met 24 runs verschil verloren. Namibië kwam in de eerste innings tot een totaal van 203 runs, Oranje strandde op 179 runs. Het duel was door regenval ingekort tot 45 overs per ploeg.

7 uur geleden
Sporttribunaal CAS wijst beroep Russisch olympisch comité af

LAUSANNE (ANP) - Het internationale sporttribunaal CAS heeft het beroep van het Russisch olympisch comité tegen de schorsing van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) afgewezen. Het CAS bevestigde de oorspronkelijke beslissing van 12 oktober en oordeelde dat het IOC "niet de beginselen van legaliteit, gelijkheid, voorspelbaarheid en evenredigheid heeft geschonden".

8 uur geleden