Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Misbruikschandaal: oppositie wil cultuuromslag in Brits parlement

Misbruikschandaal: oppositie wil cultuuromslag in Brits parlement

LONDEN (ANP/DPA) - De oppositie in het Britse parlement heeft opgeroepen tot een cultuuromslag, na nieuwe beschuldigingen rond seksueel onaanvaardbaar gedrag, dit keer tegen het vooraanstaand Brits conservatief parlementslid Chris Pincher. De Conservatieve Partij van premier Boris Johnson schorste Pincher. Hij zou twee mannen hebben betast terwijl hij dronken was.

Luke Pollard van de Labourpartij is van mening dat het parlement "geen veilige plek is om te werken zoals het zou moeten zijn, vooral voor de vele jonge mensen die er werken," zo vertelde hij aan Sky News. "We moeten hogere normen stellen. Maar ik ben bang dat de cultuur van bovenaf wordt bepaald. De premier heeft duidelijk gemaakt dat normen in het openbare leven zoals fatsoen, integriteit en eerlijkheid niet gelden," zei Pollard.

Pincher verontschuldigde zich en moest zijn functie als verantwoordelijke voor partijdiscipline neerleggen. Johnson wordt bekritiseerd omdat hij maandenlang op de hoogte zou zijn geweest van soortgelijke beschuldigingen tegen Pincher.

Conservatieve collega's

Twee conservatieve collega's van Pincher moesten eerder het parlement al verlaten wegens seksueel wangedrag. Een is veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens seksueel misbruik, de ander had in het parlement porno bekeken op zijn mobiele telefoon. Hun zetels zijn bij tussentijdse verkiezingen gewonnen door Labour en de Liberal Democrats.

Johnson zelf kwam eerder al zwaar onder vuur te liggen na illegale feestjes in zijn ambtswoning tijdens de coronalockdown. Hij overleefde ternauwernood een motie van wantrouwen in zijn eigen partij. Onlangs heeft hij de gedragscode gewijzigd, zodat regeringsleden niet onmiddellijk hoeven af te treden bij overtredingen.

Meer uit Buitenland

Grote brand in Cubaanse haven onder controle

MATANZAS (ANP) - De brandweer heeft een grote brand in olietanks in de haven van de Cubaanse stad Matanzas onder controle gekregen. Bij de brand zijn zeker een dode en 121 gewonden gevallen, 5000 mensen moesten worden geëvacueerd. Nog vijf mensen verkeren in kritieke toestand, terwijl veertien brandweerlieden worden vermist.

1 uur geleden
VN-Veiligheidsraad bespreekt situatie Oekraïense kerncentrale

N i e u w bericht, voegt installatie luchtafweer toe in 3e alinea

1 uur geleden
Witte dolfijn die in de Seine zwom is uit het water gehaald

PARIJS (ANP/AFP) - De witte dolfijn, of beloega, die zich al enkele dagen in een sluis in de Franse rivier de Seine bevindt, is in de nacht van dinsdag op woensdag uit het water gehaald. Daarmee is de eerste fase van de uitzonderlijke reddingsactie achter de rug.

1 uur geleden
FBI neemt telefoon Congreslid in beslag om bestorming Capitool

WASHINGTON (ANP/RTR) - FBI-agenten hebben dinsdag de mobiele telefoon van het Republikeinse lid van het Huis van Afgevaardigden Scott Perry in beslag genomen, meldt Perry zelf. Hij zei er niet bij waarom dit gebeurd is, maar erkende dat de FBI een gerechtelijk bevel voor de inbeslagname overlegde. Hij was niet te spreken over de confiscatie van zijn telefoon. "Mijn telefoon bevat informatie over mijn wetgevende en politieke activiteiten en persoonlijke gesprekken met mijn vrouw, familie, kiezers en vrienden. Dat is allemaal niet de zaak van de overheid", zei hij tegen Fox News.

4 uur geleden
Voor Zelenski is de oorlog pas voorbij als de Krim is heroverd

KIEV (ANP/DPA) - Volgens Volodimir Zelenski is de oorlog met Rusland pas geëindigd als het door Moskou in 2014 geannexeerde Oekraïense schiereiland de Krim, aan de Zwarte Zee, is bevrijd. Dat zei de Oekraïense president dinsdag in zijn dagelijkse videoboodschap. "De Krim is Oekraïens en we zullen het nooit opgeven."

5 uur geleden
Trump vraagt ​​om politieke donaties na huiszoeking door FBI

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump werft politieke donaties door de recente huiszoeking door de FBI van zijn huis in Florida in e-mails en sms'jes aan zijn supporters af te schilderen als een politiek gemotiveerde zet van de regering van president Joe Biden. "Ze proberen de Republikeinse Partij en mij opnieuw te stoppen", schreef Trump dinsdag in een van de e-mails om geld in te zamelen. "De wetteloosheid, politieke vervolging en heksenjacht moeten worden ontmaskerd en gestopt."

5 uur geleden
Reddingsoperatie voor witte dolfijn in de Seine van start

PARIJS (ANP/AFP) - Franse hulpverleners zijn dinsdagavond begonnen aan de reddingsoperatie voor de witte dolfijn die de rivier de Seine in is gezwommen. Bij de operatie zijn zo'n tachtig personen betrokken, onder wie duikers van de brandweer, dierenartsen en agenten.

8 uur geleden