Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Misbruiker Mr. Dark krijgt 10 jaar cel en tbs

Misbruiker Mr. Dark krijgt 10 jaar cel en tbs

DORDRECHT (ANP) - Voor het afpersen en misbruiken van tien minderjarige meisjes en de handel in extreme verkrachtings- en seksvideo's is de 35-jarige Michael M. donderdag veroordeeld tot tien jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. Het Openbaar Ministerie had twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen M. geëist.

De rechtbank in Dordrecht stipte in haar vonnis de "gewetenloze manier" aan waarop de Barendrechtse dader te werk ging. Enkele slachtoffers vielen elkaar bij het horen van de veroordeling huilend in de armen.

M. bood onder de naam Mr. Dark op zijn website DarkScandals op het reguliere internet en darkweb jarenlang pakketten aan met de gruwelijke video’s. Klanten konden de verzamelingen kopen met cryptogeld of kregen daar toegang toe door soortgelijke, zelfgemaakte opnames op te sturen.

Volgens de rechtbank in Dordrecht maakte M. zich daarmee schuldig aan opruiing. "Hij heeft anderen doelbewust aangezet tot het plegen van strafbare feiten.’’

Roos

Daarnaast deed M. zich op onder meer Instagram en Snapchat voor als de tiener ‘Roos’. Zo sloot hij vriendschappen met allerlei meisjes van 11 tot 15 jaar. 'Roos' vroeg later om hun hulp toen zogenaamd haar ex-vriendje dreigde een seksfilmpje te openbaren. Hij zou daarmee stoppen als de andere meisjes naaktbeelden van zichzelf stuurden. Handenvol kinderen trapten in die val.

Na ontvangst van zulke beelden perste M. de meisjes af en moesten ze steeds extremere filmpjes opnemen. Twee slachtoffertjes werden gedwongen voor de camera seks te hebben met hun hond.

Verkrachting

Met twee meisjes sprak de Barendrechter af. In een geval was het slachtoffer volgens de rechters verkracht. Van een tweede verkrachting werd M. vrijgesproken.

De rechters vonden behalve de tien jaar celstraf ook tbs met dwangverpleging noodzakelijk voor de "uiterlijke onbewogen" M. die een "gebrek aan empathische vermogens" had. "Er is geen sprake van enig oprecht medeleven met de slachtoffers. De rechtbank maakt zich serieus zorgen om de kans op herhaling."

Meer uit Binnenland

Dode en twee gewonden na steekpartij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Drie mannen zijn zondagavond zodanig gewond geraakt door een steekpartij in Amsterdam dat ze naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Iets voor 01.00 uur in de nacht van zondag op maandag maakte de politie bekend dat een van de drie slachtoffers, ondanks de medische behandeling die hij kreeg, aan zijn verwondingen is overleden.

2 uur geleden
Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. "Ik wens hem alle succes de komende jaren. Ik zie er naar uit om verder te gaan met het versterken van de banden en samen te werken als vrienden en bondgenoten", twitterde Rutte.

6 uur geleden
Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

DEN HAAG (ANP) - In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.

6 uur geleden
Gewonde en ontruimingen door brand in Landgraaf

LANDGRAAF (ANP) - Een bewoner van een appartement in Landgraaf is zondagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat brand was uitgebroken in zijn woning. Volgens een woordvoerder van de brandweer had hij te veel rook ingeademd. Ook enkele andere bewoners van het appartementencomplex zijn door de ambulancedienst nagekeken na het inademen van rook. De brandweer heeft het hele appartementencomplex van zo’n dertig tot veertig woningen laten ontruimen, aldus de woordvoerder.

7 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man Spanbroek liep op zijn sokken

SPANBROEK (ANP) - De politie zoekt nog altijd naar de man die vrijdagmiddag mogelijk is ontvoerd in het Noord-Hollandse Spanbroek en heeft een nieuwe foto van hem gepubliceerd. Uit het politieonderzoek komt verder naar voren dat de man Engels of Duits spreekt. En hij stond een klein uur voor de vermoedelijke ontvoering op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Herenweg in Spanbroek.

9 uur geleden
Steekpartij in trein bij Ede-Wageningen: acht arrestaties

EDE-WAGENINGEN (ANP) - Acht mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een vechtpartij in een trein die uit Arnhem kwam en naar Ede-Wageningen ging. Daarbij is ook gestoken. Twee mensen moesten met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis. Een van hen is ook aangehouden.

11 uur geleden
Nog één op A12 opgepakte klimaatactivist vast, rest weer vrij

DEN HAAG (ANP) - Er zit nog één klimaatactivist vast die zaterdag bij de blokkade van de A12 in Den Haag is opgepakt. De rest van de 48 arrestanten die de politie aanhield voor strafbare feiten als vernieling of belediging, is zaterdagavond weer op vrije voeten gesteld, melden de politie en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

15 uur geleden