Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Misbruiker Mr. Dark krijgt 10 jaar cel en tbs

Misbruiker Mr. Dark krijgt 10 jaar cel en tbs

DORDRECHT (ANP) - Voor het afpersen en misbruiken van tien minderjarige meisjes en de handel in extreme verkrachtings- en seksvideo's is de 35-jarige Michael M. donderdag veroordeeld tot tien jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. Het Openbaar Ministerie had twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen M. geëist.

De rechtbank in Dordrecht stipte in haar vonnis de "gewetenloze manier" aan waarop de Barendrechtse dader te werk ging. Enkele slachtoffers vielen elkaar bij het horen van de veroordeling huilend in de armen.

M. bood onder de naam Mr. Dark op zijn website DarkScandals op het reguliere internet en darkweb jarenlang pakketten aan met de gruwelijke video’s. Klanten konden de verzamelingen kopen met cryptogeld of kregen daar toegang toe door soortgelijke, zelfgemaakte opnames op te sturen.

Volgens de rechtbank in Dordrecht maakte M. zich daarmee schuldig aan opruiing. "Hij heeft anderen doelbewust aangezet tot het plegen van strafbare feiten.’’

Roos

Daarnaast deed M. zich op onder meer Instagram en Snapchat voor als de tiener ‘Roos’. Zo sloot hij vriendschappen met allerlei meisjes van 11 tot 15 jaar. 'Roos' vroeg later om hun hulp toen zogenaamd haar ex-vriendje dreigde een seksfilmpje te openbaren. Hij zou daarmee stoppen als de andere meisjes naaktbeelden van zichzelf stuurden. Handenvol kinderen trapten in die val.

Na ontvangst van zulke beelden perste M. de meisjes af en moesten ze steeds extremere filmpjes opnemen. Twee slachtoffertjes werden gedwongen voor de camera seks te hebben met hun hond.

Verkrachting

Met twee meisjes sprak de Barendrechter af. In een geval was het slachtoffer volgens de rechters verkracht. Van een tweede verkrachting werd M. vrijgesproken.

De rechters vonden behalve de tien jaar celstraf ook tbs met dwangverpleging noodzakelijk voor de "uiterlijke onbewogen" M. die een "gebrek aan empathische vermogens" had. "Er is geen sprake van enig oprecht medeleven met de slachtoffers. De rechtbank maakt zich serieus zorgen om de kans op herhaling."

Meer uit Binnenland

Excuses Queer Amsterdam na post over weren Israëlische vlag

AMSTERDAM (ANP) - De organisatie achter de Pride Walk, Queer Amsterdam, heeft zaterdag haar excuses aangeboden na een bericht donderdag dat tot enige ophef heeft geleid. Daarin stond dat bij die Pride Walk Israëlische vlaggen niet zijn toegestaan. Burgemeester Femke Halsema liet daarop weten dat er geen sprake is van een verbod op die vlag. Dat eerste bericht "heeft voor begrijpelijke opschudding gezorgd", stelt Queer Amsterdam nu.

14 minuten geleden
Koepel basisscholen: aantal openstaande vacatures is een drama

UTRECHT (ANP) - Basisscholen hebben grote moeite om genoeg leerkrachten te vinden voor het volgende schooljaar. Dat bevestigt hun sectorvereniging, de PO-Raad. "Het aantal openstaande vacatures is een drama, het blijft een gatenkaas. En het wordt de komende jaren nog erger", zegt een woordvoerder.

38 minuten geleden
Duizenden vacatures voor komend schooljaar nog niet opgevuld

DEN HAAG (ANP) - Voor de meeste kinderen en docenten in Nederland zit het schooljaar er inmiddels op. Over anderhalve maand begint het nieuwe schooljaar voor hen, maar veel scholen hebben hun formatie nog niet rond. Ruim een op de drie middelbare scholen en bijna een op de tien basisscholen hebben nog vacatures openstaan voor het komende schooljaar, blijkt uit gegevens van de vacaturewebsite Meesterbaan die ANP analyseerde.

1 uur geleden
Met Pierre Bokma is Zomergastenlijstje van de VPRO compleet

HILVERSUM (ANP) - Met de bekendmaking van de zesde Zomergast, acteur Pierre Bokma, is het lijstje van gasten van het VPRO-interviewprogramma voor komende zomer bekend. Ook Kamerlid Eric van der Burg, fotograaf Sakir Khader, advocaat Liesbeth Zegveld, schrijver Sana Valiulina, en sinoloog en Chinacorrespondent Garrie van Pinxteren schuiven aan.

1 uur geleden
Derde explosie in week tijd in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - In Den Bosch is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosie geweest bij een "Arabische" eetgelegenheid aan de Oude Engelenseweg, meldt de politie. Door de harde knal rond 04.45 uur sneuvelden meerdere ramen.

2 uur geleden
Treinverkeer rond Amersfoort vanaf zaterdag twee weken plat

AMERSFOORT (ANP) - Het treinverkeer rond Amersfoort ligt vanaf zaterdag ruim twee weken volledig stil. Spoorbeheerder ProRail vervangt 5 kilometer spoor en vernieuwt wissels, kabels en leidingen. NS en de regionale vervoerder Keolis zetten bussen in.

5 uur geleden
Twee weken geen treinen tussen Rotterdam en Den Haag

UTRECHT (ANP) - Reizigers kunnen tussen 13 en 25 juli geen gebruik maken van de trein op het traject tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal. In die periode voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor, meldt de NS. De extra reistijd tussen Rotterdam en Den Haag is naar schatting een half uur. Reizigers wordt geadviseerd om niet tijdens de spits met het vervangend vervoer te reizen.

15 uur geleden