Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minstens 16 doden door slecht weer bij Chinese hardloopwedstrijd

Minstens 16 doden door slecht weer bij Chinese hardloopwedstrijd

PEKING (ANP) - Ten minste zestien mensen zijn overleden en vijf worden vermist nadat hardlopers in China werden overvallen door extreem weer. Ze namen deel aan een honderd kilometer lange crosscountry bergrace, meldt staatspersbureau Xinhua zondag (lokale tijd). De 172 deelnemers werden op grote hoogte getroffen door hagel, ijzel en harde wind waardoor de temperatuur plotseling daalde, melden de autoriteiten.

"Extreem weer trof het gebied tijdens de race" die werd gehouden in een natuurgebied in de buurt van de stad Baiyin in de noordwestelijke provincie Gansu, schrijft Xinhua. Er is een reddingsoperatie in gang gezet en het loopevenement is stopgezet. Ongeveer zevenhonderd reddingswerkers zijn opgetrommeld om naar de vermisten te zoeken.

Rond 03.00 uur 's nachts (lokale tijd) zouden 151 deelnemers in veiligheid zijn, vijf van hen zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Het natuurgebied bevindt zich in de provincie Gansu, een van de armste regio's van China, die grenst aan de provincie Xinjiang en Mongolië. Deze provincie is in het verleden vele malen getroffen door dodelijke aardbevingen, overstromingen en aardverschuivingen.

Meer uit Buitenland

Jury in zwijggeldzaak Trump begint woensdag met beraadslagen

NEW YORK (ANP) - De jury in het zwijggeldproces tegen Donald Trump begint woensdag te beraadslagen over de vraag of de voormalige Amerikaanse president moet worden veroordeeld voor het vervalsen van bedrijfsdocumenten. Dat melden Amerikaanse media. De beraadslagingen beginnen nadat de rechter de jury instructies heeft gegeven.

24 minuten geleden
Amnesty: minder landen voeren doodstraf uit, wel meer executies

LONDEN (ANP) - Het aantal executies wereldwijd is vorig jaar verder gestegen, vooral in het Midden-Oosten. Amnesty International meldt echter ook vooruitgang in de strijd tegen de doodstraf. Vorig jaar voltrokken zestien landen doodvonnissen, het kleinste aantal sinds de mensenrechtenorganisatie in 1977 begon met rapporteren over doodstraffen.

1 uur geleden
Haïti krijgt oud-premier Conille als tijdelijke regeringsleider

PORT-AU-PRINCE (ANP/RTR) - De transitieraad van Haïti heeft oud-premier Garry Conille als interim-premier aangewezen. De raad, die enkele presidentiële bevoegdheden heeft, en zijn hoofd, Edgard Leblanc, die de facto president is, hebben nu de taak om vóór 7 februari 2026 verkiezingen te houden, zoals vastgelegd in de grondwet van Haïti.

1 uur geleden
Mexico zet 27.000 militairen in bij verkiezingen

MEXICO-STAD (ANP/AFP) - Mexico zal dit weekend ongeveer 27.000 soldaten en leden van de Nationale Garde inzetten tijdens de algemene verkiezingen. President Andres Manuel Lopez Obrador zei de beslissing te hebben genomen opdat Mexicanen "kalm, veilig en zonder angst" kunnen stemmen.

2 uur geleden
Algerije stelt VN-actie voor om 'het moorden in Rafah te stoppen'

NEW YORK (ANP/RTR) - Algerije zal dinsdag nog een ontwerpresolutie verspreiden onder de leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, waarin het voorstelt om "het moorden in Rafah te stoppen". Dat zei de Algerijnse VN-ambassadeur Amar Bendjama na een bijeenkomst van de vijftien leden van de raad over de oorlog in Gaza. Het overleg was achter gesloten deuren.

3 uur geleden
Betoging bij Israëlische ambassade in België met geweld beëindigd

UKKEL (ANP/BELGA) - De Belgische politie heeft met geweld een betoging bij de Israëlische ambassade uiteengedreven. Activisten eisten een einde aan de oorlog in Gaza en sancties tegen Israël. De burgemeester van Ukkel, waar de ambassade gevestigd is, stelt dat ingegrepen moest worden omdat betogers geen gehoor gaven aan de opdracht om te vertrekken.

4 uur geleden
Macron en Scholz: Oekraïne mag doelen in Rusland aanvallen

MESEBERG (ANP/RTR) - Frankrijk en Duitsland vinden dat Oekraïne militaire doelen in Rusland moet kunnen aanvallen met westerse wapens, als van daaruit Oekraïne aangevallen wordt. Dat hebben de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Franse president Emmanuel Macron gezegd op een gezamenlijke persconferentie. De Russische president Vladimir Poetin had daar eerder nog tegen gewaarschuwd.

6 uur geleden