Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ministers praten met burgemeesters over versoepeling maatregelen

Ministers praten met burgemeesters over versoepeling maatregelen

ARNHEM (ANP) - Coronaminister Hugo de Jonge en justitieminister Ferd Grapperhaus gaan maandag met de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad praten over versoepeling van de coronamaatregelen. De door de horeca vurig gewenste heropening van de terrassen komt aan de orde, net als de routekaart die het kabinet in het hoofd heeft om coronaregels te schrappen als de besmettingscijfers daar ruimte voor bieden. De ministers geven ook vast een voorzet voor de nieuwe persconferentie over het coronabeleid die een week later plaatsheeft, aldus een woordvoerster van het beraad.

Het kabinet presenteerde begin deze maand een 'coronaroutekaart' waarop te vinden is bij welke aantallen ziekenhuisopnames en besmettingen versoepelingen mogelijk zijn. Het Veiligheidsberaad was het op punten niet eens met die routekaart, vooral omdat er naar de mening van de burgemeesters tussen 'open' en 'dicht' tussenwegen mogelijk zijn. Zij hebben ideeën daarvoor en hun mening over de handhaafbaarheid ervan ingeleverd bij het kabinet. Het Veiligheidsberaad wil maandag weten wat er met hun inbreng gebeurt.

Een aantal burgemeesters heeft begrip voor horecaondernemers en winkeliers die hun zaken dinsdag willen heropenen. Anderen vinden het juist belangrijker om de strenge coronaregels nog even vol te houden. Maandag zal in het beraad de handhaving bij het moedwillig overtreden van de coronamaatregelen zeker op tafel komen. Zowel burgemeesters als Grapperhaus hebben al gezegd dat er bekeurd gaat worden, omdat het niet zo kan zijn dat de ene middenstander meer mag dan een andere.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 1 maand geleden
Om vervolgens te vertellen dat het echt niet kan en weer zonder één goed onderbouwde reden. Mensen stem AUB niet op VVD en CDA, bescherm Nederland tegen verder verval en afbraak door dit zootje ongeregeld
JoMePi 1 maand geleden
Een routekaart die het kabinet in het hoofd heeft. Die zou ik en elke Nederlander wel eens willen zien op papier . Volgens mij heeft er niemand van dit kabinet ook maar iets in zijn hoofd want we modderen al meer als een jaar maar door . En er word alleen maar gestraft en gedreigd en beboet ipv van er voor te zorgen dat de route duidelijk is voor elke burger Maar ze weten het zelf niet blijkt elke keer uit de pers conferenties
Hinkepink 1 maand geleden
Het gaat Jeuken bij Rutte ,Hij voorziet een grote Fiasco, als hij niet toegeeft, ZIELTJES Winnen

Meer uit Binnenland

'Kom niet naar Amstel Gold Race, kijk thuis op tv'

VALKENBURG (ANP) - De burgemeesters van de Zuid-Limburgse gemeenten Eijsden-Margraten, Maastricht en Valkenburg aan de Geul doen een dringende oproep aan wielerliefhebbers om komend weekend niet naar het heuvelland te komen voor de Amstel Gold Race. De burgemeesters roepen mensen op om thuis te blijven en de race te volgen op televisie of via internet.

10 minuten geleden
De Jonge bereid te kijken naar keuzevrijheid bij AstraZeneca-prik

DEN HAAG (ANP) - Coronaminister Hugo de Jonge is bereid te kijken of mensen die niet in aanmerking komen voor het vaccin van AstraZeneca daar tóch voor kunnen kiezen, als de 60-plussers eenmaal zijn ingeënt. Maar heel enthousiast toonde hij zich donderdag in de Tweede Kamer niet over het idee.

33 minuten geleden
Quarantaineplicht ook in buurlanden

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet mikt erop de eerder aangekondigde quarantaineplicht voor reizigers uit landen met een verhoogd risico op een coronabesmetting op 15 mei te laten ingaan. Meer landen hanteren al een quarantaineplicht. Hoe zit dat in de buurlanden?

51 minuten geleden
Vader Ruinerwold krijgt geld terug van OM

GRONINGEN (ANP) - Gerrit-Jan van D. krijgt 97.000 euro terug van het Openbaar Ministerie (OM). Dit bedrag aan contant geld werd in oktober 2019 in beslag genomen bij een inval op de boerderij in het Drentse Ruinerwold, waar hij met zes kinderen afgesloten van de buitenwereld leefde. Omdat hij vanwege zijn herseninfarct niet in staat is terecht te staan, is het 'strafvorderlijke belang' komen te vervallen. Het OM heeft dit bevestigd na een bericht van Dagblad van het Noorden.

1 uur geleden
D66-Kamerlid Smeets stapt op na beschuldigingen ongepast gedrag

DEN HAAG (ANP) - D66'er Sidney Smeets treedt terug als Tweede Kamerlid, meldt zijn partij. Smeets raakte deze week in opspraak door beschuldigingen van ongepaste seksuele avances richting minderjarige jongens.

1 uur geleden
Minister Blok extreem bezorgd over Russische troepen bij Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - De grote Russische troepenopbouw bij de grens met Oekraïne vindt demissionair minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) "zeer zorgelijk". Ook de Tweede Kamer is erg ongerust over de situatie, bleek donderdag tijdens een debat.

1 uur geleden
Kou over Koningsfeest 538 in Breda lijkt uit de lucht

BREDA (ANP) - Radio 538 en de Bredase horeca bespreken binnenkort hoe ze kunnen samenwerken, na de onrust die is ontstaan over het Koningsfeest van de muziekzender in de stad. Dat is volgens een woordvoerder van de gemeente Breda de uitkomst van een gesprek dat beide partijen donderdagmiddag hebben gevoerd met de Bredase burgemeester Paul Depla.

1 uur geleden