Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ministers doen aangifte tegen FvD'er om tweet met nazivlag

Ministers doen aangifte tegen FvD'er om tweet met nazivlag

DEN HAAG (ANP) - Ministers Ernst Kuipers (Volksgezondheid) en Karien van Gennip (Sociale Zaken) doen aangifte tegen Forum voor Democratie-Kamerlid Pepijn van Houwelingen om een tweet die hij heeft verstuurd. Van Houwelingen twitterde een bewerkte foto van de bewindslieden waarop het lijkt of zij de nazivlag hijsen. Daarom doen ze aangifte van "belediging en/of smaad en/of laster", vertelt Van Gennip na afloop van de ministerraad op vrijdag.

Op de oorspronkelijke foto is te zien hoe Kuipers en Van Gennip een vlag hijsen met daarop duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. Daarnaast was dezelfde foto te zien maar dan met een gefotoshopte nazivlag. Bij de tweet van Van Houwelingen, die hij inmiddels verwijderd heeft, schreef hij "de façade en de werkelijkheid".

Kuipers vindt het doen van aangifte "een duidelijke markering van een grens". Van Gennip valt hem bij dat "duidelijk een grens is overschreden". Zij zegt bij collega's in de ministerraad steun te merken. Kuipers denkt niet dat dit zijn omgang met Van Houwelingen in het parlement zal beïnvloeden. "De aangifte en een verdere professionele werkrelatie staan elkaar niet in de weg."

Grenzen overschreden

Van Gennip voegt toe dat "vrijheid van meningsuiting een groot goed is, maar er zijn grenzen in Nederland in hoe je met elkaar omgaat. En die zijn wat ons betreft overschreden." De bewindsvrouw hoopt dat met de aangifte duidelijk wordt "dat bepaalde dingen niet kunnen".

De 'duurzame ontwikkelingsdoelen' van de Verenigde Naties zijn onderdeel van complotten over elites die achter de schermen de macht overnemen. Van Houwelingen zegt dat uitvoering van de doelen ertoe leidt "dat we geleidelijk onder mondiaal technocratisch gezag zullen worden gesteld".

Meer uit Politiek

CU-lid dreigt op te stappen om eerste lhbti-senaatskandidaat

AMERSFOORT (ANP) - Op het congres van de ChristenUnie (CU) in Amersfoort heeft een partijlid, een zekere heer Schouten, gedreigd op te stappen bij de partij als een homoseksuele senaatskandidaat, de eerste in de partijgeschiedenis, op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer blijft staan. De kandidaten werden op het congres aan het publiek voorgesteld en leden konden nog kort het woord daarover voeren.

2 uur geleden
Bakoe ontbiedt Nederlandse ambassadeur om uitspraken Hoekstra

BAKOE (ANP) - De Nederlandse ambassadeur in Azerbeidzjan Pauline Eizema heeft zich moeten melden bij de regering in Bakoe om uitleg te geven over uitspraken van minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra. Azerbeidzjan is kwaad omdat hij het had over vermeende Azerbeidzjaanse oorlogsmisdaden.

4 uur geleden
Segers vindt ‘pestmaatregelen' voor asiel onbespreekbaar

AMERSFOORT (ANP) - Als de VVD met de coalitie wil praten over maatregelen om asielprocedures "maar zo moeilijk mogelijk te maken", wordt dat een "heel kort" gesprek. Dat heeft ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers gezegd op het congres van zijn partij. Hij wees erop dat de meeste migranten die naar Nederland komen, arbeidsmigranten zijn.

5 uur geleden
Volt-leider Dassen sprak met andere fractieleiders over FVD

DEN HAAG (ANP) - Een aantal fractieleiders uit de Tweede Kamer is dinsdag op uitnodiging van Volt-leider Laurens Dassen bijeengekomen om te praten over "ondermijning van de democratie in brede zin". Directe aanleiding is "wat afgelopen weken gebeurd is rond" Forum voor Democratie, laat de partij weten na berichtgeving van De Telegraaf.

6 uur geleden
Minister Dijkgraaf over misstanden DWDD: nooit signalen gekregen

DEN HAAG (ANP) - Minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) heeft in de tijd dat hij regelmatig aan tafel zat bij DWDD "nooit iets meegekregen" van de onveilige werkcultuur die er zou heersen. "Dit is allemaal nieuw voor mij", zegt de minister, die ook meerdere wetenschapscolleges heeft gegeven onder de vlag van de destijds zeer populaire talkshow.

20 uur geleden
Kamer overwegend positief over stikstofplannen kabinet

DEN HAAG (ANP) - De maatregelen die het kabinet vrijdag presenteerde om de stikstofuitstoot te verminderen, vallen overwegend goed in de Tweede Kamer. Zo zijn GroenLinks, CDA en D66 blij dat het kabinet duidelijkheid heeft kunnen scheppen over de aanpak van de stikstofcrisis.

22 uur geleden
Adema: straks alleen maar duurzame producten in supermarkt

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse boeren moeten vanaf 2040 alleen nog maar duurzaam boeren, en ook in de supermarkten moeten dan alleen nog maar groen geproduceerde producten liggen, zegt landbouwminister Piet Adema. De afspraken die hij wil vastleggen in het landbouwakkoord moeten daartoe leiden. "Mijn bedoeling is om de schappen met duurzame producten te vullen. En dat het geen keuzemenu meer is", aldus de bewindsman in een toelichting op zijn plannen op vrijdag.

23 uur geleden