Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ministers: Britse brandstofcrisis is onder controle

Ministers: Britse brandstofcrisis is onder controle

LONDEN (ANP/RTR) - De brandstofcrisis in het Verenigd Koninkrijk die werd veroorzaakt door een tekort aan vrachtwagenchauffeurs om brandstof aan pompstations te leveren is onder controle. Dat is althans de mening van de Britse regering die onder andere het leger opdracht gaf te helpen bij de bevoorrading. Volgens verschillende ministers zal de druk op de benzinepompen de komende tijd afnemen.

In de praktijk zijn nog veel benzinestations in grote steden gesloten. Automobilisten zoeken vaak vergeefs naar een pompstation en als deze wordt gevonden, moeten zij uren in de rij staan voor een tankbeurt.

Volgens de Petrol Retailers Association (PRA) zit ongeveer een kwart van de aangesloten tankstations nog zonder brandstof. Het orgaan vertegenwoordigt de onafhankelijke tankstations en is goed voor twee derde van het totaal van bijna 8400 pompstations in het land. De PRA verwacht dat de situatie in de komende 24 uur zal verbeteren.

Volgens verschillende hooggeplaatste politici in met name Europa zou het tekort aan vrachtwagenchauffeurs een duidelijk gevolg zijn van de beslissing van de Britten om de Europese Unie te verlaten. Dit wordt door de Britse ministers stellig ontkend, hoewel door de brexit tienduizenden chauffeurs vertrokken. Zij wijzen met een beschuldigende vinger naar de beperkende maatregelen als gevolg van het coronavirus waardoor er minder potentiële truckers rijexamen konden doen.

Meer uit Financieel

Blik beleggers op nieuwe inflatiecijfers eurozone

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers op de Europese aandelenbeurzen zal vrijdag voor een groot deel uitgaan naar nieuwe cijfers over de inflatie in het eurogebied. Statistiekbureau Eurostat komt met voorlopige schattingen voor de inflatie in september. In de Verenigde Staten komt er ook een belangrijk inflatiecijfer naar buiten.

9 minuten geleden
Meer dan helft Duitse elektriciteit komt uit hernieuwbare bronnen

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland, de grootste energieverbruiker van Europa, haalde in het eerste kwartaal meer dan de helft van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Die waren goed voor zo'n 52 procent van alle verbruikte stroom, berekende onderzoeksbureau ZSW samen met de koepelorganisatie voor nutsbedrijven BDEW.

10 minuten geleden
Winkeliers verkopen minder maar halen hogere omzet

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers hebben in augustus een hogere omzet behaald, maar verkochten minder. Supermarkten en andere verkopers van voedingsmiddelen zagen de omzet het hardst stijgen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 uur geleden
Instituten: energietransitie in Europa moet versnellen

PARIJS (ANP) - De jaarlijkse investeringen van de Europese Unie in schone energie moeten tegen 2030 aanzienlijk stijgen als de energiesector in 2050 wereldwijd op netto nul CO2-uitstoot wil uitkomen. Die oproep doen het Internationaal Energie Agentschap (IEA), de Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Investeringsbank (EIB) in Parijs, waar een internationale conferentie over de energietransitie plaatsvindt.

1 uur geleden
Prijzen 0,2 procent gestegen, laagste inflatie sinds 2016

DEN HAAG (ANP) - Het dagelijks leven is in september 0,2 procent duurder geworden in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bij een eerste raming. Daarmee was de inflatie een stuk lager dan een maand eerder, toen de prijzen in doorsnee 3 procent stegen.

2 uur geleden
Techbedrijven stijgen op Wall Street, olieprijzen zakken weer

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven als chipmaker AMD, Facebook-moederbedrijf Meta en elektrische autofabrikant Tesla stonden donderdag tussen de stijgers op de beurzen in New York. De bedrijven kregen er tot 4,8 procent bij. Verder ging de prijs van olie weer omlaag, na een flinke opmars een dag eerder.

10 uur geleden
Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreëerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californië.

11 uur geleden