Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ministerie roept Nederlanders in Iran op het land te verlaten

Ministerie roept Nederlanders in Iran op het land te verlaten

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders in Iran moeten dat land zo spoedig mogelijk verlaten als dat veilig kan, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag. Het is een toevoeging aan een reisadvies ten aanzien van het land, dat al rood kleurde.

"De mogelijkheden om Iran per vliegtuig te verlaten, kunnen ieder moment veranderen", zo staat te lezen. Het ministerie noemt de veiligheidssituatie in Iran "slecht". "Door de actuele ontwikkelingen in de regio is de situatie onvoorspelbaar."

Afgelopen weekend riep het ministerie Nederlanders op om Israël te verlaten als dat veilig kon. Die oproep volgde nadat Iran Israël had aangevallen met drones en raketten, waarvan de meeste uit de lucht werden geschoten.

De Iraanse aanval volgde op een luchtaanval op het Iraanse consulaat in de Syrische hoofdstad Damascus, waarbij onder anderen twee generaals om het leven kwamen. Israël zwoor toen te zullen reageren op de aanval.

Meer uit Binnenland

3,5 jaar cel voor verkeersruzie met dodelijke afloop in Lith

DEN BOSCH (ANP) - De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag een 71-jarige vrouw 3,5 jaar cel opgelegd voor een fataal afgelopen verkeersruzie in haar woonplaats Lith, op 13 juli 2022. Het incident kostte een 38-jarige Poolse vrouw het leven.

12 minuten geleden
Lichaam in afgebrande schuur Berkel is van 20-jarige Rotterdammer

BERKEL EN RODENRIJS (ANP) - Het lichaam dat maandag door een minderjarige jongen werd gevonden in een afgebrande schuur in Berkel en Rodenrijs is van een 20-jarige man uit Rotterdam. Woensdag wordt sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer, om de doodsoorzaak te achterhalen. In het pand zijn ook spullen gevonden voor de productie van verdovende middelen, meldt de politie dinsdag.

24 minuten geleden
Binnen halve dag ruim 800 kandidaten voor First Dates-barmens

HILVERSUM (ANP) - Omroep BNNVARA heeft binnen een halve dag al 805 aanmeldingen binnen van mensen die achter de bar willen staan van het populaire datingprogramma First Dates. Dat heeft een woordvoerder van de omroep laten weten. "En elke minuut komen er nieuwe bij", voegt ze eraan toe.

30 minuten geleden
Celstraf voor frauderende pakketbezorgster

LEEUWARDEN (ANP) - De rechtbank in Leeuwarden heeft een celstraf van dertig maanden, waarvan twaalf voorwaardelijk, opgelegd aan een frauderende pakketbezorgster. De 27-jarige Miranda W. uit het Friese Sint Jacobiparochie verduisterde duizenden euro's in haar dienstbetrekking als pakketbezorgster van DHL en een koeriersdienst die werkte voor Post NL.

57 minuten geleden
Jubilerend Rotterdams Zomercarnaval gaat op de schop

ROTTERDAM (ANP) - Het Zomercarnaval Rotterdam, dat dit jaar het 40-jarig jubileum en de bijschrijving van het evenement op de UNESCO-lijst voor immaterieel erfgoed viert, zal dit jaar anders van opzet zijn dan in de voorgaande jaren. Dat meldt Rotterdam Unlimited, de organisator van het Zomercarnaval.

1 uur geleden
Vrouw in Spijkenisse omgekomen, vermoedelijk doodgestoken

SPIJKENISSE (ANP) - Een vrouw is dinsdag aan het begin van de middag om het leven gekomen in Spijkenisse, vermoedelijk door een steekincident, meldt de politie. Dit gebeurde in een huis aan de Parklaan in de Zuid-Hollandse plaats.

1 uur geleden
Bijna helft plekken Nationale Herdenking op Dam vergeven

AMSTERDAM (ANP) - "Het gaat hard" met de te vergeven plekken voor de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam. Dat laat een woordvoerster van het Nationaal Comité 4 en 5 mei dinsdag weten. Rond het middaguur waren meer dan 4500 van de 10.000 plekken gereserveerd.

1 uur geleden