Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ministerie onderzoekt opties om Nederlanders uit Wuhan te halen

Ministerie onderzoekt opties om Nederlanders uit Wuhan te halen

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt de mogelijkheden om twintig Nederlanders uit de Chinese stad Wuhan te evacueren vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dat meldt een woordvoerster van het ministerie.

Er wordt overlegd met andere EU-lidstaten en de Chinese autoriteiten over het vertrek van de Nederlanders. Ze zijn deze ochtend op de hoogte gesteld door de ambassade in Peking. Het is niet bekend of ook alle Nederlanders de stad willen verlaten.

De evacuatieplannen gelden voor de hele provincie Hubei, maar alle bij de ambassade geregistreerde Nederlanders bevinden zich in Wuhan. Die provinciehoofdstad is het epicentrum van een virusuitbraak die inmiddels aan tachtig mensen het leven heeft gekost.

Verspreiding tegengaan

Frankrijk kondigde eerder al aan honderden burgers te willen evacueren. Ook Spanje en Groot-Brittannië halen hun burgers terug, maakten ze maandag bekend. Verder werken onder meer de Verenigde Staten, Japan en Rusland aan evacuaties van hun landgenoten.

In Wuhan werd in december voor het eerst een nieuw coronavirus aangetroffen dat inmiddels meer dan 2800 mensen heeft geïnfecteerd in China en daarbuiten, ongeveer de helft daarvan in Hubei. Om verspreiding van het virus tegen te gaan liggen in de provincie het openbaar vervoer en het vliegverkeer stil en zijn snelwegen geblokkeerd.

Meer uit Binnenland

Informatienummer Rijksoverheid weer bereikbaar na storing

DEN HAAG (ANP) - De publieksvoorlichting van de Rijksoverheid is telefonisch weer bereikbaar via het nummer 1400. Het informatienummer van de landelijke overheid lag er eerder vrijdag uit door de wereldwijde ICT-storing.

5 minuten geleden
Avondspits vroeg op gang door vakantieverkeer

DEN HAAG (ANP) - De avondspits komt vrijdag vroeg op gang, onder meer door vakantieverkeer. Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie staat er rond 13.00 uur 160 kilometer file. Vooral richting de grens rijdt het langzaam, bijvoorbeeld op de A12 bij Arnhem en op de A16 bij Breda.

9 minuten geleden
Rode Kruis: aantal hittebehandelingen Vierdaagse valt nog mee

NIJMEGEN (ANP) - Het Rode Kruis heeft tot nu toe weinig wandelaars van de Vierdaagse behandeld vanwege de hitte. Rond 11.30 uur viel het volgens een woordvoerster mee en zijn bij de eerste medische post op de route zo'n vijftig oververhitte mensen gekoeld met ijs. Zij krijgen een zakje ijs in de nek of op een plek op het been.

27 minuten geleden
Impact storing op haven Rotterdam valt mee, wel hinder terminal

ROTTERDAM (ANP) - Het afwikkelen van de scheepvaart in de Rotterdamse haven ondervindt geen hinder van de computerstoring die wereldwijd voor problemen zorgt. Dat zegt het Havenbedrijf Rotterdam na een inventarisatie van de impact voor de grootste haven van Europa.

32 minuten geleden
Talpa verwacht 'in de loop van de dag' weer volledig te werken

HILVERSUM (ANP) - De impact van de wereldwijde computerstoring bij Talpa valt tot nu toe mee. Een woordvoerster laat na een inventarisatie aan het ANP weten te verwachten "in de loop van de dag technisch alles weer" te kunnen.

44 minuten geleden
Systemen reisorganisatie Prijsvrij lagen ook plat

DEN BOSCH (ANP) - Reisorganisatie Prijsvrij kampte de gehele vrijdagochtend met een computerstoring. Aan het eind van de ochtend waren de problemen verholpen, laat een woordvoerder weten.

45 minuten geleden
VodafoneZiggo waarschuwt voor langere wachttijden klantenservice

UTRECHT (ANP) - VodafoneZiggo waarschuwt voor langere wachttijden bij zijn klantenservice als gevolg van de wereldwijde computerstoring. Volgens het telecombedrijf is de basisdienstverlening niet geraakt. Maar twee van de externe callcenters, waarvan VodafoneZiggo gebruikmaakt, zijn niet beschikbaar als gevolg van de storing.

52 minuten geleden