Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ministerie meldt meer voetbalarrestaties in Engeland en Wales

Ministerie meldt meer voetbalarrestaties in Engeland en Wales

LONDEN (ANP) - Het aantal arrestaties bij voetbalwedstrijden in Engeland en Wales heeft vorig seizoen het hoogste aantal bereikt in negen jaar tijd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken registreerde 2264 aanhoudingen. Er waren 1624 stadionverboden van kracht. Er zijn voor het eerst ook arrestaties bij wedstrijden in het vrouwenvoetbal meegenomen in de cijfers.

West Ham United telde voor het tweede seizoen op rij de meeste arrestaties, namelijk 89. Gevolgd door Manchester United (83) en Leeds United (69). De politie verrichte 123 aanhoudingen bij wedstrijden van de nationale elftallen van Engeland en Wales, waarvan verreweg de meeste tijdens het WK eind vorig jaar in Qatar.

De arrestaties worden meestal verricht na verstoring van de openbare orde (34 procent), gewelddadige ordeverstoring (21 procent), alcoholovertredingen (9 procent) en het bezit van drugs (9 procent), aldus het ministerie. Er waren afgelopen seizoen wel minder aanhoudingen voor het betreden van het veld tijdens wedstrijden.

De overkoepelende supportersvereniging FSA raakte niet van slag door de hogere cijfers, want het ministerie rapporteerde ook dat het aantal wedstrijden met geweldsincidenten met 6 procent was gedaald. "De sport is een veilige, plezierige omgeving waar miljoenen supporters elk seizoen zonder problemen van genieten. Vorig seizoen daalde het aantal gerapporteerde incidenten, terwijl wanordelijkheden op het laagste niveau zijn sinds het seizoen 2016/17", zei FSA-baas Kevin Miles.

Meer uit Voetbal

AA Gent neemt afscheid van trainer Vanhaezebrouck

GENT (ANP/BELGA) - AA Gent neemt na dit seizoen afscheid van trainer Hein Vanhaezebrouck. Dat meldt de Belgische voetbalclub op de eigen website. Beide partijen nemen volgens AA Gent afscheid "in de beste verstandhouding, met wederzijds respect en met enorme dank voor wat samen bereikt is".

58 minuten geleden
Ajax ziet steeds meer toekomst met jonge Italiaanse coach Farioli

AMSTERDAM (ANP) - Erik ten Hag, voor veel Ajacieden de droomkandidaat voor de functie van hoofdtrainer, staat na veertien competitienederlagen nog onder contract bij Manchester United en Graham Potter is na serieuze gesprekken afgehaakt. Inmiddels denken ze bij Ajax aan Francesco Farioli, een 35-jarige coach uit Italiƫ die met OGC Nice nog in de race is om een ticket voor de Champions League.

1 uur geleden
Voetballers Canada oefenen met nieuwe coach Marsch tegen Oranje

MONTREAL (ANP) - Jesse Marsch is de nieuwe bondscoach van de nationale voetbalploeg van Canada. De voormalig trainer van Leeds United is de opvolger van Mauro Biello, die even de honneurs waar heeft genomen nadat John Herdman vorig jaar augustus naar Toronto FC was vertrokken.

8 uur geleden
FC Barcelona klimt naar tweede positie na zege op Real Sociedad

BARCELONA (ANP) - Lamine Yamal heeft FC Barcelona naar de tweede plaats van La Liga geleid. De 16-jarige aanvaller opende vlak voor rust de score in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. Raphinha stelde in blessuretijd met een benutte strafschop de zege voor de thuisploeg veilig (2-0).

9 uur geleden
Villa knokt zich in slotfase naar gelijkspel tegen Liverpool

BIRMINGHAM (ANP) - Aston Villa heeft zich naar een gelijkspel tegen Liverpool geknokt. De club uit Birmingham maakte in de slotfase een achterstand van 1-3 ongedaan (3-3).

9 uur geleden
Club Brugge heeft niet genoeg aan twee treffers van Skov Olsen

BRUGGE (ANP) - Andreas Skov Olsen scoorde twee keer voor Club Brugge, maar het was niet genoeg om de ploeg aan een thuiszege te helpen tegen Union in de play-offs om de Belgische landstitel. Beide ploegen besloten hun onderlinge duel met een gelijkspel (2-2).

10 uur geleden
NAC Breda neemt afstand van Roda JC in eerste duel play-offs

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft in de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs ruim gewonnen van Roda JC. De Bredanaars waren in eigen huis met 3-1 te sterk. Vrijdag volgt de wedstrijd in Kerkrade.

10 uur geleden