Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ministerie krijgt veel vragen over aanscherpen reisadvies Kroatië

Ministerie krijgt veel vragen over aanscherpen reisadvies Kroatië

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft de afgelopen dagen veel vragen gekregen over het aangescherpte reisadvies voor Kroatië. Onder anderen vakantiegangers die naar Kroatië vertrokken toen het reisadvies nog op geel stond, zeggen erdoor in problemen te komen. Maar door dit aangescherpte advies op te volgen dragen ze wel echt bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland, aldus het ministerie.

Omdat er gezondheidsrisico's zijn bij het reizen naar, of terugkeren uit een land dat een oranje reisadvies heeft, adviseert het ministerie mensen 14 dagen in thuisquarantaine te gaan om verspreiding van het coronavirus in Nederland te voorkomen.

Vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen in Kroatië paste het ministerie het reisadvies dinsdag aan. Alle niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. Reisorganisaties voeren geen reizen meer uit naar Kroatië en in geval van een pakketreis of een samengestelde reis hebben ze de verplichting reizigers te repatriëren. "Voor het reisadvies wordt door gezondheidsinstituut RIVM bijvoorbeeld ook gekeken naar welke maatregelen er door landen genomen worden om het aantal besmettingen weer omlaag te krijgen en hoe die maatregelen worden nageleefd", aldus Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Beslissing zelf nemen

De reisorganisaties kunnen vragen over de gevolgen van een geboekte reis of dekking van de verzekering het beste beantwoorden", aldus het ministerie. "Of u uw reis moet laten doorgaan, of eerder terug moet keren, is een beslissing die u zelf moet nemen. Het reisadvies is bedoeld om deze beslissing te kunnen nemen."

Reisbrancheorganisatie ANVR pleitte woensdag voor het instellen van een Europees reisadvies voor buitenlandse reizen. Volgens topman Frank Oostdams is aan de consument niet meer uit te leggen dat het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Kroatië deze week niet heeft aangepast, en Nederland wel. Oostdams wil dit soort reisadviezen op Europees niveau worden genomen.

Meer uit Binnenland

Stille tocht voor door stalker gedode vrouw in Roermond

ROERMOND (ANP) - In Roermond wordt dinsdagavond een stille tocht gehouden voor de vrouw die afgelopen woensdagavond in haar woning werd doodgeschoten door een man die haar stalkte. De tocht wordt georganiseerd door de familie van de gedode vrouw.

1 uur geleden
Veiligheidsberaad: beslissingen over asielbeleid dringend nodig

NIJMEGEN (ANP) - De Haagse politiek moet zo snel mogelijk beslissingen nemen over de voortgang van het asielbeleid in Nederland. Het gaat dan onder meer over het uitzetbeleid van vreemdelingen die niet in Nederland mogen blijven en over het versterken van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Dergelijke besluiten zijn nodig om te voorkomen dat de opvang van vluchtelingen nog verder vastloopt dan nu al het geval is.

2 uur geleden
Nieuwe omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen

OLDEBROEK/TWELLO (ANP) - Niet overal wordt gehoor gegeven aan de oproep aan boeren om omgekeerde Nederlandse vlaggen weg te halen. In het Gelderse Oldebroek heeft de gemeente zulke protestvlaggen verwijderd, maar vervolgens zijn er nieuwe omgekeerde vlaggen opgehangen aan bijvoorbeeld lantaarnpalen. Een eindje verderop, in Voorst, is een ultimatum van de gemeente genegeerd en zijn juist meer omgekeerde vlaggen opgehangen.

5 uur geleden
Natuurorganisaties niet bereid te onderhandelen met Remkes

DEN HAAG (ANP) - Natuur- en milieuorganisaties zijn best bereid om volgende week te praten met Johan Remkes, die voor het kabinet bemiddelt over het stikstokbeleid, maar ze benadrukken dat ze niet willen onderhandelen over het terugdringen van de stikstofuitstoot. Greenpeace is klaar om naar de rechter te stappen.

5 uur geleden
Staghouwer noemt aanhouden vogelgriep zorgelijk

DEN HAAG (ANP) - Landbouwminister Henk Staghouwer noemt het "zorgelijk" dat het vogelgriepvirus nog steeds om zich heen grijpt. Hij schrijft in een brief aan de Tweede Kamer "dat de situatie niet verbetert en dat de sterfte bij wilde vogels onverminderd doorgaat".

7 uur geleden
Verdachte afvaldumpingen A7 blijft langer in cel

MARUM (ANP) - De 32-jarige man die vorige week werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij nachtelijke afvaldumpingen op de A7, blijft twee weken langer vastzitten. Dit heeft de rechter-commissaris besloten, meldt het Openbaar Ministerie maandag.

9 uur geleden
NKBV ziet meer bergongelukken vanwege onervaren wandelaars

WOERDEN (ANP) - De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) ziet deze zomer meer ongelukken onder wandelaars in de Europese bergen dan de jaren ervoor. NKBV-directeur Robin Baks merkt dat een nieuwe groep wandelaars steeds vaker onervaren de berg op klimt, wat leidt tot ongelukken.

9 uur geleden