Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ministerie in de fout: meer scholen om corona dicht dan gemeld

Ministerie in de fout: meer scholen om corona dicht dan gemeld

DEN HAAG (ANP) - In de maand november zijn niet 53 basis- en middelbare scholen tijdelijk gesloten, maar 84. Het ministerie van Onderwijs heeft donderdag foute aantallen naar buiten gebracht.

Het ministerie vindt dat "de gegevens niet veel verschillen". Toch "hechten wij eraan de cijfers alsnog te delen", schrijft het departement in een nieuw persbericht. Het gaat in totaal om 44 basisscholen in plaats van 28 en 40 middelbare scholen in plaats van 25. Dat is respectievelijk 0,6 en 2,4 procent van het totale aantal vestigingen.

De 53 schoolsluitingen die het ministerie eerder meldde, zijn de cijfers van alleen 30 november, in plaats van de hele maand. De informatie werd wel correct gedeeld met de Tweede Kamer.

Meldpunt

De Onderwijsinspectie houdt het aantal schoolsluitingen bij via een meldpunt, dat pas op 15 oktober openging. Daarom zijn er geen cijfers van voor november beschikbaar. Voortaan komen er maandelijks rapportages hierover.

GGD'en kunnen scholen sluiten als er een corona-uitbraak heerst. Schoollocaties kunnen hier ook zelf voor kiezen. Zij hoeven dit niet te melden bij de Onderwijsinspectie.

Meer uit Binnenland

Duizenden vacatures voor komend schooljaar nog niet opgevuld

DEN HAAG (ANP) - Voor de meeste kinderen en docenten in Nederland zit het schooljaar er inmiddels op. Over anderhalve maand begint het nieuwe schooljaar voor hen, maar veel scholen hebben hun formatie nog niet rond. Ruim een op de drie middelbare scholen en bijna een op de tien basisscholen hebben nog vacatures openstaan voor het komende schooljaar, blijkt uit gegevens van de vacaturewebsite Meesterbaan die ANP analyseerde.

39 minuten geleden
Met Pierre Bokma is Zomergastenlijstje van de VPRO compleet

HILVERSUM (ANP) - Met de bekendmaking van de zesde Zomergast, acteur Pierre Bokma, is het lijstje van gasten van het VPRO-interviewprogramma voor komende zomer bekend. Ook Kamerlid Eric van der Burg, fotograaf Sakir Khader, advocaat Liesbeth Zegveld, schrijver Sana Valiulina, en sinoloog en Chinacorrespondent Garrie van Pinxteren schuiven aan.

58 minuten geleden
Derde explosie in week tijd in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - In Den Bosch is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosie geweest bij een "Arabische" eetgelegenheid aan de Oude Engelenseweg, meldt de politie. Door de harde knal rond 04.45 uur sneuvelden meerdere ramen.

1 uur geleden
Treinverkeer rond Amersfoort vanaf zaterdag twee weken plat

AMERSFOORT (ANP) - Het treinverkeer rond Amersfoort ligt vanaf zaterdag ruim twee weken volledig stil. Spoorbeheerder ProRail vervangt 5 kilometer spoor en vernieuwt wissels, kabels en leidingen. NS en de regionale vervoerder Keolis zetten bussen in.

4 uur geleden
Twee weken geen treinen tussen Rotterdam en Den Haag

UTRECHT (ANP) - Reizigers kunnen tussen 13 en 25 juli geen gebruik maken van de trein op het traject tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal. In die periode voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor, meldt de NS. De extra reistijd tussen Rotterdam en Den Haag is naar schatting een half uur. Reizigers wordt geadviseerd om niet tijdens de spits met het vervangend vervoer te reizen.

14 uur geleden
Provincie Utrecht: natuurlijk gedrag van wolf die hond aanviel

UTRECHT (ANP) - De wolf die afgelopen zaterdag op een landgoed in Leusden een aangelijnd hondje aanviel, heeft volgens experts natuurlijk gedrag vertoond. De provincie Utrecht zegt dat er geen sprake is van een zogeheten probleemwolf. De provincie gaat ervan uit dat het hondje is aangevallen door één van de ouders van wolvenwelpen.

14 uur geleden
Schoonmakers bij Utrecht CS werden onwel door onbekende drank

UTRECHT (ANP) - De twee schoonmakers die dinsdagochtend vroeg direct na hun werk onwel werden op een opstelterrein bij Utrecht Centraal, hadden na hun dienst een onbekende drank gedronken. Dat concludeert de politie vrijdag na onderzoek. Het is niet duidelijk hoe ze aan die drank waren gekomen, "of ze die bij zich hadden of ergens hebben gevonden", aldus een woordvoerder.

15 uur geleden