Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ministerie geeft dringender advies om niet naar Rusland te gaan

Ministerie geeft dringender advies om niet naar Rusland te gaan

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert mensen nog dringender om niet naar Rusland te reizen als het niet noodzakelijk is. Volgens het ministerie wordt de situatie in het land met de dag onzekerder. Het wordt steeds moeilijker om internationale betalingen te doen. Dit heeft ook gevolgen voor de beschikbaarheid van medische voorzieningen, aldus het ministerie. Bovendien zijn directe vluchten tussen Rusland en de Europese Unie niet meer mogelijk. Het advies om alleen naar Rusland te gaan voor noodzakelijke reizen gold al sinds eind februari.

De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben sancties getroffen tegen Rusland vanwege de inval in Oekraïne, zoals het uitsluiten van banken van het internationale betalingsverkeer. Ook heeft Rusland het luchtruim gesloten voor vliegtuigen vanuit veel landen, waaronder Nederland. Veel westerse luchtvaartmaatschappijen vlogen al niet meer naar Rusland.

Wie nu nog in Rusland is, krijgt het dringende advies om te vertrekken. Dat geldt ook voor mensen die er permanent wonen. Het ministerie raadt hen aan goed te bedenken in welke situatie ze willen vertrekken en hoe dat dan veilig kan. Mensen die blijven, krijgen het advies om een noodpakket aan te leggen en alle reispapieren op orde te hebben. Van een evacuatie door de Nederlandse overheid is volgens het ministerie geen sprake.

De kleurcodes die al golden voor Rusland veranderen vooralsnog niet. Voor de grens met Oekraïne geldt code rood, vanwege de oorlog die daar sinds ruim een week woedt. Ook voor Tsjetsjenië en Dagestan geldt code rood, onder meer vanwege het risico op terroristische aanslagen. Voor gebieden met code rood geldt het advies om er niet heen te reizen. De rest van Rusland krijgt code oranje. Dat houdt in dat het ministerie niet-essentiële reizen afraadt.

Meer uit Binnenland

Fans wachten in Ziggo Dome op vervoer na concert Harry Styles

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 200 bezoekers van het concert van Harry Styles wachten zondag rond middernacht in de Ziggo Dome totdat zij naar huis kunnen. En er stromen rond dat tijdstip ook nog steeds meer mensen binnen. De concertgangers kunnen tijdelijk in de Ziggo Dome terecht vanwege een storing die het treinverkeer rond Amsterdam zondagavond stillegde en die ook in de nacht van zondag op maandag zal voortduren volgens de NS.

2 uur geleden
Oxfam: veel meer geld nodig voor arme landen door klimaatrisico's

DEN HAAG (ANP) - Arme landen hebben veel meer geld nodig om zich voor te bereiden op mogelijke klimaatrampen dan de jaarlijkse 100 miljard euro die nu is afgesproken, benadrukt Oxfam maandag in een nieuw rapport. Ook moet onder meer een flinke som geld erbij voor kwetsbare landen waarin al schade is ontstaan door klimaatverandering.

2 uur geleden
Geen treinen rond Amsterdam vannacht, ook impact maandagochtend

DEN HAAG (ANP) - Er zullen vannacht geen treinen meer van en naar Amsterdam rijden, meldt spoorbeheerder ProRail op Twitter. Dit komt door een storing op de verkeersleidingspost in Amsterdam. De verwachting is dat de storing ook impact zal hebben op de start van de treindienstregeling maandagochtend.

3 uur geleden
NS: treinreizigers van en naar Amsterdam moeten met ander vervoer

AMSTERDAM (ANP) - De NS roept treinreizigers in en rond Amsterdam zondagavond op ander vervoer te regelen. Het is volgens de spoorvervoerder uiterst onzeker of de treinen nog gaan rijden vanwege een storing die aan het einde van de middag begon en korte tijd was verholpen. Een woordvoerster zegt dat de mensen niet meer naar de stations moeten komen.

4 uur geleden
Treinverkeer Amsterdam ligt weer stil, storing nog niet voorbij

AMSTERDAM (ANP) - Het treinverkeer in Amsterdam is weer stilgelegd omdat de storing op de verkeersleidingspost is teruggekeerd. Dat schrijft ProRail op Twitter. Eerder meldde de spoorbeheerder dat het treinverkeer rond 20.00 uur weer kon opstarten. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat de nieuwe storing verholpen is.

7 uur geleden
Treinen Amsterdam kunnen weer rijden, Harry Styles kwartier later

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen in de regio Amsterdam kunnen weer gaan rijden, meldt een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer kampte sinds het einde van de middag met een storing. Volgens de zegsman is nog altijd niet duidelijk wat die heeft veroorzaakt, maar is na het resetten van de systemen treinverkeer weer mogelijk.

8 uur geleden
Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

9 uur geleden