Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ministerie: drukte op Schiphol zeer zorgelijk

Ministerie: drukte op Schiphol zeer zorgelijk

DEN HAAG (ANP) - De drukte op Schiphol is "zeer zorgelijk", laat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten. KLM meldde zaterdagmiddag deze dag geen passagiers meer van Europese bestemmingen naar Schiphol te vliegen.

"Schiphol levert op dit moment niet de kwaliteit die we van de luchthaven verwachten. Het kabinet is voortdurend in gesprek met Schiphol. In die gesprekken dringt het kabinet er bij Schiphol op aan het uiterste te doen om de problemen snel op te lossen", verklaart het ministerie.

KLM had vrijdag al aangekondigd dit drukke pinksterweekeinde tot vijftig vluchten per dag te annuleren. Het zou hoofdzakelijk Europese vluchten betreffen. Zaterdag liep het aantal wachtende passagiers op Schiphol op. Dat kwam volgens KLM onder meer door "ongunstige weersomstandigheden en baanonderhoud".

Personeelstekort

De luchthaven heeft al langer last van lange wachtrijen. Tekort aan personeel is een belangrijke oorzaak van de problemen. Schiphol sloot deze week met de vakbonden een akkoord die personeel meer loon geeft en de arbeidsomstandigheden moet verbeteren.

Daarmee zijn de problemen nog niet direct opgelost. "Schiphol moet aan de slag om medewerkers te werven en te behouden. Er is nog veel werk aan de winkel om te zorgen voor een goede doorstroming van passagiers op Schiphol komende zomer", aldus het ministerie.

Meer uit Politiek

Van Lanschot weer Volt-lijsttrekker voor Europese verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Reinier van Lanschot is de lijsttrekker voor de Nederlandse tak van Volt bij de Europese verkiezingen in juni volgend jaar. Dat maakte de Volt-lijsttrekker in Spanje Clara Panella Gómez bekend tijdens het Volt-congres in Den Haag.

1 dag geleden
Bontenbal geeft veeg aan rechts en links

DEN BOSCH (ANP) - Met een veeg naar rechts en links heeft de nieuwe CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal op een partijcongres de verkiezingscampagne van zijn partij afgetrapt.

1 dag geleden
Staande ovatie en prijs voor Renske Leijten bij SP-congres

ARNHEM (ANP) - Renske Leijten is na zeventien jaar Kamerlidmaatschap met een staande ovatie ontvangen door het SP-congres en heeft een 'gouden tomaat' opgespeld gekregen. Dat is de hoogste onderscheiding die kan worden uitgereikt door de partij. Leijten stopte afgelopen zomer als Kamerlid en heeft in die functie onder andere een belangrijke rol gespeeld bij het onthullen van de toeslagenaffaire.

1 dag geleden
Yeşilgöz vindt dat niet alleen VVD 'schuld' heeft aan asielcrisis

LEIDEN (ANP) - In alle jaren dat de VVD in het kabinet heeft gezeten, is de asielinstroom niet naar beneden gegaan terwijl de liberalen daar al jaren op aandringen. VVD-lijsttrekker en justitieminister Dilan Yeşilgöz vindt dat dit niet alleen de VVD kan worden verweten. "We hebben altijd in coalities gezeten", zei ze tijdens opnames van het tv-programma College Tour van KRO-NCRV. De deur naar samenwerking met de PVV staat nog steeds op een kier, ondanks de kritiek die zij daarop krijgt.

1 dag geleden
VVD-leden halen Dilan Yeşilgöz enthousiast binnen

ROTTERDAM (ANP) - De nieuwe VVD-leider Dilan Yeşilgöz vindt dat de overheid meer oog moet hebben voor "de alledaagse zorgen van mensen". In haar eerste speech voor het VVD-congres in een afgeladen Van Nelle Fabriek in Rotterdam, erkende ze dat er de afgelopen jaren te weinig naar mensen is geluisterd. Ze wil de "oude politiek" achter zich laten en zich richten op "het fixen" van problemen. Haar woorden werden met groot enthousiasme ontvangen.

1 dag geleden
Ontevreden CDA-afdeling Limburg schaart zich achter Bontenbal

DEN BOSCH (ANP) - De ontevreden Limburgse afdeling van het CDA schaart zich achter de nieuwe lijsttrekker Henri Bontenbal. Dat werd duidelijk tijdens het partijcongres van de christendemocraten.

1 dag geleden
Verkiezingscongressen van VVD, CDA, SP en Volt op 'superzaterdag'

DEN HAAG (ANP) - Na een volle politieke week met Prinsjesdag en de Algemene Politieke Beschouwingen houden vier partijen een verkiezingscongres: VVD, CDA, SP en Volt. In de Haagse wandelgangen spreken sommigen over 'superzaterdag'. De leden van de partijen krijgen de kans om de verkiezingsprogramma's bij te schaven. Voor Dilan Yeşilgöz (VVD) en Henri Bontenbal (CDA) is het een belangrijk moment: zij zullen voor de eerste keer als lijsttrekker hun congres toespreken.

2 dagen geleden