Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister wil meer oog voor ondernemers in coronacrisis

Minister wil meer oog voor ondernemers in coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) wil meer oog voor de belangen van ondernemers bij de aanpak van de coronacrisis. Met name de horeca, kappers en winkeliers hebben erg veel last van de huidige lockdown. "We moeten oppassen dat we die mensen een kans blijven geven en een goede maat vinden in de maatregelen die we treffen."

Wat Adriaansens betreft wordt verder gekeken dan alleen naar de zorg. "Dat is heel belangrijk maar we moeten wel zorgen dat Nederland blijft draaien." Zij is blij dat ook haar collega Ernst Kuipers (Volksgezondheid) dat al heeft aangegeven. "Ik voel ruimte in het kabinet om breder te kijken naar deze vraagstukken, maar we moeten wel kijken wat verantwoord is."

Adriaansens zegt zich hard te willen maken voor versoepelingen zodra daar ruimte voor is, maar wil nog niet vooruitlopen op de vraag of dat vrijdag al aan de orde is als het kabinet een nieuwe afweging maakt. "Dat is de vraag, omdat we allemaal weten dat de besmettingen toenemen."

Meer uit Binnenland

Gemeente gaat in beroep tegen vonnis asielopvang Uden

UDEN (ANP) - De gemeente Maashorst gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechter, die afgelopen vrijdag bepaalde dat de opvang van driehonderd asielzoekers in een hotel van Van der Valk in het Brabantse Uden voorlopig niet doorgaat.

15 minuten geleden
Opnieuw honderden bijeen voor viering Chanoeka in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam zijn een paar honderd mensen bij elkaar gekomen voor de viering van het joodse feest Chanoeka. Vorige week kwamen er ook al honderden mensen af op de aftrap van het lichtjesfeest op de Dam. Maandagavond was de viering van de vijfde dag van het feest op de Zuidas, op het George Gershwinplein, met onder meer lichtjes en livemuziek.

30 minuten geleden
Woensdag bekend wie bij SP stokje overneemt van Marijnissen

DEN HAAG (ANP) - De SP maakt komende woensdag bekend wie de fractie in de Tweede Kamer gaat leiden. De nieuwe fractievoorzitter neemt het stokje over van Lillian Marijnissen, die afgelopen weekend haar vertrek aankondigde.

2 uur geleden
Rutte heeft spijt van publiekelijk 'hengelen' naar NAVO-baan

BERLIJN (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte had beter niet publiekelijk zijn belangstelling kunnen uitspreken om NAVO-chef Jens Stoltenberg op te volgen, denkt hij bij nader inzien. Het was "fout om dat in het openbaar te doen", vindt Rutte nu.

2 uur geleden
OM over doodgestoken vrouw in Apeldoorn: 'Dit is eerwraak'

ZUTPHEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie vindt dat Peshang A. (35), die op 5 september dit jaar in Apeldoorn zijn 28-jarige zus zou hebben gedood, uit eerwraak handelde. Dat zei de officier van justitie dinsdag tijdens de eerste voorbereidende zitting in de rechtbank van Zutphen. De advocaat van de verdachte stelt dat die conclusie "veel te voorbarig" is.

2 uur geleden
Syriër uit Druten blijft vast voor seksueel geweld en foltering

DEN HAAG (ANP) - De 55-jarige Syriër die vrijdag is gearresteerd in het Gelderse Druten op verdenking van internationale misdrijven in zijn vaderland, blijft vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag besloot maandag het voorarrest met veertien dagen te verlengen.

2 uur geleden
Verkenner Plasterk denkt dat rechts kabinet kan en ook 'moet'

DEN HAAG (ANP) - Verkenner Ronald Plasterk denkt dat het mogelijk is een kabinet te vormen met PVV, VVD, NSC en BBB. "Ik denk ook dat het moet", zei hij in een toelichting op zijn verslag van de gesprekken die hij de afgelopen weken met partijen heeft gevoerd. "Het land moet bestuurd worden."

2 uur geleden