Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Wiersma: dubbel gevoel bij hoge animo schoolmaaltijden

Minister Wiersma: dubbel gevoel bij hoge animo schoolmaaltijden

DEN HAAG (ANP) - Dat een op de zes scholen zich heeft ingeschreven voor gratis schoolmaaltijden laat een "dubbel gevoel" achter bij onderwijsminister Dennis Wiersma. Hij vindt het goed dat scholen die zien dat hun leerlingen dit nodig hebben zich aanmelden. Maar de bewindsman vindt het ook "wrang" dat het blijkbaar nodig is.

"Als dingen duurder worden, moeten we zorgen dat kinderen op school daar niet last van hebben", vindt Wiersma. Zijn ministerie heeft dit jaar 100 miljoen euro beschikbaar gesteld om dit project van het Rode Kruis en het Jeugdeducatiefonds te financieren. De minister verwacht dat dit bedrag afdoende is, hoewel het gaandeweg moet blijken. Het Rode Kruis heeft scholen opgeroepen om zich te melden, omdat er nog ruimte is voor meer deelnemers.

De maaltijden zijn bedoeld voor scholen waar minimaal 30 procent van de leerlingen uit een gezin met een laag inkomen komt. Deelnemende scholen kunnen kiezen voor een maaltijd op school voor 9 euro per leerling per week of een maaltijd thuis. In dat laatste geval krijgen ouders van de kinderen die dat het meest nodig hebben een boodschappenkaart ter waarde van 11 euro.

In totaal hebben zich ruim 1300 scholen aangemeld voor het programma. Een derde heeft gekozen voor de optie met de boodschappenkaart.

Meer uit Politiek

Blijft Markuszower Kamerlid, vragen oppositiepartijen na screening

DEN HAAG (ANP) - Oppositiepartijen vragen zich af of PVV'er Gidi Markuszower nog Kamerlid kan blijven na het bericht dat hij geen minister en vicepremier wordt na een screening door de AIVD. DENK-leider Stephan van Baarle wil komende dinsdag een debat aanvragen over de gang van zaken en is van plan om hier Kamervragen over in te dienen. Markuszower verliest wat hem betreft ook zijn baan als parlementariër. SP en D66 gaan niet zover, maar laten wel hun ongenoegen en verbazing blijken.

13 uur geleden
Defensiebonden voorzichtig positief over voordracht Tuinman

DEN HAAG (ANP) - Defensievakbonden AFMP en VBM staan in principe positief tegenover de voordracht van Gijs Tuinman door de BBB als staatssecretaris van Defensie. Tuinman is nu Tweede Kamerlid voor de BBB en drager van de Militaire Willemsorde, de hoogste militaire onderscheiding. Ook werkte hij op het ministerie van Defensie. Ruben Brekelmans, nu nog Kamerlid voor de VVD, wordt genoemd als minister van Defensie.

16 uur geleden
Bijna alle namen bewindslieden nieuw kabinet gelekt

DEN HAAG (ANP) - De namen van bijna alle bewindslieden van het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB zijn naar de media gelekt. De laatste namen die nog naar buiten moet komen zijn twee staatssecretarissen van de PVV. De BBB heeft zijn vijf bewindslieden inmiddels officieel bevestigd.

17 uur geleden
Ollongren: alle onderdelen extra Patriot voor Oekraïne binnen

BRUSSEL (ANP) - Nederland heeft met een aantal bondgenoten alle benodigdheden verzameld voor een extra Patriot-luchtverdedigingssysteem voor Oekraïne. Het is nog wel zaak om te kijken of alle onderdelen bij elkaar passen, zegt demissionair defensieminister Kajsa Ollongren. Maar dan zou Oekraïne op een extra exemplaar van het felbegeerde wapen kunnen rekenen.

17 uur geleden
BBB bevestigt nieuwe bewindslieden

DEN HAAG (ANP) - De BBB bevestigt officieel de nieuwe bewindslieden die voor de partij in het kabinet gaan zitten. Alle namen waren al uitgelekt. De andere coalitiepartijen en de formateur hebben de namen van de bewindslieden nog niet naar buiten gebracht.

18 uur geleden
Hulporganisatie verbaasd over voordracht Klever als minister

DEN HAAG (ANP) - De christelijke noodhulporganisatie ZOA zegt verbaasd te zijn dat de PVV Reinette Klever heeft voorgedragen als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp. Volgens een woordvoerder lijkt Klever zelf "niet te geloven" in ontwikkelingssamenwerking, gebaseerd op eerdere uitspraken die zij deed. "Dat vinden wij wel opmerkelijk."

18 uur geleden
Kamer wil dat stichting Laurentien doorgaat met toeslagenherstel

DEN HAAG (ANP) - Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer wil graag verder met een alternatieve route om ernstig gedupeerden in het schandaal rond de kinderopvangtoeslag te compenseren. Demissionair staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen) hoopt nog voor de zomer duidelijk te kunnen maken onder welke voorwaarden dat kan, en hoeveel extra geld daarvoor nodig is.

18 uur geleden