Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister VS: coronavirus goed voor Amerikaanse banen

Minister VS: coronavirus goed voor Amerikaanse banen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De verspreiding van het nieuwe coronavirus in China kan goed uitpakken voor de werkgelegenheid in de Verenigde Staten. Dat verwacht althans de Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross.

Nu de uitbraak van de longaandoening het openbare leven in China steeds meer verstoort, zullen bedrijven volgens hem wel twee keer nadenken voordat ze hun productie- en toeleveringsketens naar het Aziatische land verplaatsen.

Ross betuigde in een interview met televisiezender Fox Business Network medeleven met de nabestaanden van mensen die door het virus zijn overleden. "Maar het feit blijft dat bedrijven rekening moeten houden met een nieuwe risicofactor als ze over hun toeleveringsketens nadenken", vervolgde hij. "Ik denk dat banen daardoor sneller terugkeren naar Noord-Amerika. Sommige naar de VS, andere waarschijnlijk naar Mexico."

Larry Kudlow, economisch adviseur van het Witte Huis, verklaarde tegenover dezelfde zender dat het nieuwe virus nog geen grote invloed heeft op de Amerikaanse economie. Op de vraag of de uitbraak van het virus de VS helpt bij lopende handelsgesprekken, antwoordde hij dat de epidemie "volledig los staat van handel en banen".

Meer uit Financieel

Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

1 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

2 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

20 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

21 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

23 uur geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden
Aantal sekswerkers in Duitsland blijft onder pre-coronaniveau

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het aantal geregistreerde sekswerkers in Duitsland neemt toe, maar blijft onder het niveau van voor de coronapandemie. Dat volgt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau heeft vrijgegeven.

1 dag geleden