Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister VS belooft

Minister VS belooft

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft excuses aangeboden dat zijn ministerie niet sneller bekend heeft gemaakt dat hij in het ziekenhuis lag. Austin werd maandag opgenomen voor een niet-noodzakelijke ingreep, maar moest vervolgens tot zaterdag in het ziekenhuis blijven omdat complicaties waren opgetreden. Volgens Amerikaanse media lag hij op de intensive care. Het Pentagon maakte pas vrijdag na afloop van de werkdag bekend dat Austin was opgenomen. "Ik erken dat ik beter mijn best had kunnen doen om te zorgen dat het publiek geïnformeerd is", schrijft Austin in een korte verklaring. "Ik beloof beterschap."

Als minister van Defensie vervult Austin (70) een sleutelpositie in de bevelsstructuur van de Amerikaanse krijgsmacht. Na president Joe Biden, die opperbevelhebber is, is hij de tweede man in de hiërarchie. Hij is de schakel tussen de militaire top en de president. Die rol kan worden overgedragen aan een vice-minister, maar het is onduidelijk of dat is gebeurd. Nieuwssite Politico meldde zaterdag dat Biden zelf pas donderdag hoorde dat zijn minister in het ziekenhuis lag, iets wat het Witte Huis niet ontkent.

In zijn verklaring vertelt Austin niet waarvoor hij zich liet behandelen. Ook is niet bekend welke complicaties optraden. Het gebrek aan openheid heeft in Washington tot een storm aan verontwaardiging geleid. Onder anderen de Republikeinse senator Tom Cotton (Arkansas) eist opheldering van Austin.

Meer uit Buitenland

Australische senator met kritiek op koning Charles stapt niet op

CANBERRA (ANP) - De Australische inheemse senator die maandag in het parlement fel uithaalde naar koning Charles, denkt er niet aan om op te stappen. "Het enige wat ik wil is gerechtigheid", zei Lidia Thorpe tegen Radio National. En: "Ik blijf hier nog drie jaar zitten. Dus wen er allemaal maar aan dat ik jullie de waarheid vertel."

40 minuten geleden
NBC News: Harvey Weinstein krijgt behandeling voor leukemie

NEW YORK (ANP) - Harvey Weinstein is gediagnosticeerd met chronische myeloïde leukemie (CML), melden ingewijden aan NBC News. De 72-jarige oud-filmproducent, die vorige maand nog een spoedoperatie aan zijn hart onderging, wordt voor de ziekte behandeld op Rikers Island, melden de bronnen aan de nieuwszender.

1 uur geleden
Zes doden in Cuba door orkaan Oscar

HAVANA (ANP) - In Cuba zijn zes mensen om het leven gekomen door orkaan Oscar, meldt president Miguel Díaz-Canel maandag, zonder verder in detail te treden over de sterfgevallen. De storm zorgde in de Oost-Cubaanse provincie Guantánamo voor grote schade. Het communistische eiland kampt al dagen met grootschalige stroomuitval.

3 uur geleden
Rusland verwelkomt wereldleiders voor BRICS-top

KAZAN (ANP) - In Rusland wordt een BRICS-top gehouden, waar onder andere de Chinese president Xi Jinping, de VN-chef António Guterres en de Indiase premier Narendra Modi op af komen. Het Kremlin ziet de komst van de wereldleiders als een diplomatieke triomf en een bewijs dat het land niet geïsoleerd is na de inval in Oekraïne.

3 uur geleden
Oud-president Peru krijgt 20 jaar cel voor corruptie

LIMA (ANP) - De oud-president van Peru, Alejandro Toledo, is veroordeeld tot ruim 20 jaar celstraf omdat hij steekpenningen heeft aangenomen van een Braziliaans bouwbedrijf. Het Peruaanse Hooggerechtshof legde de 78-jarige Toledo de straf op die de aanklagers hadden geëist.

5 uur geleden
VS: het lukte Rusland niet stemming Moldavië te ondermijnen

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Verenigde Staten hebben positief gereageerd op de uitkomst van de presidentsverkiezingen en een referendum in Moldavië. Een woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad zei dat Rusland heeft geprobeerd "de Moldavische verkiezingen en hun integratie in Europa te ondermijnen", maar daar niet in slaagde.

10 uur geleden
Israël: 300 Hezbollah-doelen getroffen in 24 uur

TEL AVIV (ANP/AFP) - Het Israëlische leger heeft in de afgelopen 24 uur ongeveer driehonderd doelen van Hezbollah in Libanon getroffen, meldt het leger maandagavond in een verklaring.

10 uur geleden