Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Van Ark neemt zes weken rust wegens nekproblemen

Minister Van Ark neemt zes weken rust wegens nekproblemen

DEN HAAG (ANP) - Minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) neemt zes weken verplicht rust op doktersadvies, zo meldt ze op Twitter. "De afgelopen tijd heb ik veel last van nekproblemen gehad", aldus de demissionaire bewindsvrouw. Minister Hugo de Jonge en staatssecretaris Paul Blokhuis nemen haar taken de komende weken over.

"Ik hoop in september genoeg hersteld te zijn om weer aan het werk te kunnen", schrijft Van Ark (VVD) op Twitter. Vanaf half augustus komt het kabinet weer bijeen. Van Ark is ook lid van het 'kernteam' dat over de coronamaatregelen gaat. Van Arks verantwoordelijkheden die met corona te maken hebben, neemt De Jonge over. De rest van haar takenpakket wordt overgenomen door Blokhuis.

Van Ark begon de vorige regeerperiode als staatssecretaris van Sociale Zaken, maar ze nam de positie van Bruno Bruins over, die aan het begin van de coronacrisis onwel werd in de Tweede Kamer. Bruins werd eerst tijdelijk opgevolgd door PvdA'er Martin van Rijn.

Persoonwisselingen

De afgelopen tijd zijn veel personeelswisselingen aangekondigd door het demissionaire kabinet, onder meer door het vertrek van voormalig minister Bas van 't Wout. Hij legde zijn taken neer wegens een burn-out. Eerder deze maand maakte het kabinet bekend dat Van 't Wout niet meer terugkeert.

Het vertrek van Van 't Wout, dat volgde op burn-outs van verschillende Kamerleden, heeft de discussie over de werkdruk in de politiek opnieuw aangewakkerd.

Meer uit Binnenland

In Nederland geboren panda Fan Xing verhuist naar China

RHENEN (ANP) - Fan Xing, de eerste en tot nu toe enige panda die in Nederland is geboren, verhuist woensdag naar China. Het ruim twee jaar oude dier gaat naar een opvangcentrum in China om daar hopelijk voor nageslacht te zorgen, aldus Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Wu Wen en Xing Ya, de ouders van de jonge panda, blijven nog een aantal jaren in de Rhenense dierentuin wonen, maar gaan op termijn ook terug naar China.

7 minuten geleden
Forse kritiek op VVD na intrekken steun spreidingswet asielzoekers

DEN HAAG (ANP) - VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans heeft in de Tweede Kamer de wind van voren gekregen in het debat over de spreidingswet asielzoekers. Vooral de voormalige coalitiegenoten D66, CDA en ChristenUnie (CU) hadden forse kritiek op de draai die de VVD heeft gemaakt na de val van het kabinet begin juli. De VVD is nu fel tegen de spreidingswet, terwijl de liberalen die tot juli wel wilden.

57 minuten geleden
Aantal dakloze mensen in Nederland vorig jaar gedaald

DEN HAAG (ANP) - Nederland telde vorig jaar naar schatting 26.600 dakloze mensen tussen de 18 en 65 jaar. Dat waren er minder dan in het jaar daarvoor, toen er nog sprake was van 32.000 daklozen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferd. Ruim 38 procent van alle daklozen staat ingeschreven in één van de vier grote steden, aldus het CBS, en acht op de tien dakloze mensen is man.

2 uur geleden
PVV-Kamerlid vult 6 uur spreektijd over asielwet bij lange na niet

DEN HAAG (ANP) - De zes uur spreektijd die PVV-Kamerlid Gidi Markuszower had aangevraagd voor het Kamerdebat over de spreidingswet asielzoekers, heeft hij bij lange na niet benut. Na iets meer dan twee uur, inclusief enkele interrupties, hield hij het woensdag tegen middernacht voor gezien.

2 uur geleden
Heijnen fluit NS terug om spitsheffing, Kamer nog niet gerust

DEN HAAG (ANP) - De NS moet de omstreden spitsheffing opnieuw overwegen en bovendien met alternatieven komen, zegt demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur). Een externe partij gaat de alternatieven van de NS beoordelen. Ook mag de NS in het vervolg alleen nieuwe tarieven invoeren met goedkeuring van het kabinet en de Tweede Kamer. En voor 2026 komt er überhaupt geen spitsheffing. Heijnen komt binnenkort met een brief waarin ze de aanscherpingen verder uitwerkt.

4 uur geleden
Curaçao betaalt miljoenen voor voormalig openluchtbordeel

WILLEMSTAD (ANP) - Curaçao heeft dinsdag tijdens een veiling het voormalige openluchtbordeel Campo Alegre gekocht. Premier Gilmar 'Pik' Pisas legde namens de overheid 8 miljoen Antilliaanse gulden neer, omgerekend 4,2 miljoen euro.

6 uur geleden
Acteur Bas Muijs eerder dit jaar gegijzeld en zwaar mishandeld

ARNHEM (ANP) - Acteur Bas Muijs is in maart van dit jaar gegijzeld en zwaar mishandeld in Arnhem. Dat bevestigt zijn advocaat Petra Breukink dinsdag nadat roddelvlogger Yvonne Coldeweijer via Instagram meldde dat de acteur slachtoffer was in deze zaak. Het AD berichtte in juni al over de zaak, maar destijds was nog niet duidelijk dat het om Muijs ging.

7 uur geleden