Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Schreinemacher bevallen van zoon Titiaan

Minister Schreinemacher bevallen van zoon Titiaan

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) is woensdag bevallen van een zoon: Titiaan. Dat heeft ze via een woordvoerder van haar ministerie bekendgemaakt.

"Titiaan is helemaal gezond. Het gaat goed met ons. Karsten en ik zijn heel gelukkig nu hij er is", heeft ze vrijdag laten weten. Schreinemacher heeft een relatie met Karsten Meijer.

Titiaan Meijer Schreinemacher heeft de achternamen van beide ouders gekregen. Dat is sinds 1 januari mogelijk.

Half augustus maakte Schreinemacher (VVD) bekend dat ze in verwachting was. Begin december ging ze, als eerste Nederlandse minister, met zwangerschapsverlof. Ze is van plan na haar zwangerschapsverlof weer aan de slag te gaan. Tot die tijd wordt Schreinemacher vervangen door Geoffrey van Leeuwen.

Naar verwachting zal ze rond half april terugkeren, als er dan nog geen nieuw kabinet is aangetreden.

Meer uit Politiek

Ex-landbouwminister Veerman: sla in Brussel niet met vuist op tafel

AMSTERDAM (ANP) - Oud-landbouwminister Cees Veerman (CDA) waarschuwt voor een al te grote mond van een nieuwe landbouwminister in Brussel. Nederland moet bij de Europese Commissie niet met de vuist op tafel slaan om op die manier te proberen uitzonderingen voor Nederlandse boeren af te dwingen. Een nieuwe landbouwminister moet "met de pet in de hand" vragen om in goed overleg bepaalde maatregelen te mogen verzachten. Dat zei Veerman in het tv-programma WNL op Zondag.

3 uur geleden
Kabinet houdt vast aan eigen wet voor strikter gevangenisregime

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet houdt vast aan zijn eigen wetsvoorstel om het regime in de zwaarst bewaakte gevangenissen aan te scherpen. Daarin staan maatregelen die moeten tegengaan dat criminelen vanuit hun cel alsnog illegale activiteiten kunnen voortzetten, zoals nu soms gebeurt. De Tweede Kamer vond de aanscherping niet ver genoeg gaan en had op enkele punten nog wijzigingen ingediend en aangenomen. Maar die toevoegingen zijn volgens minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) in strijd met de Grondwet en Europees recht.

2 dagen geleden
Doorzoeking bij Van Strien na aangifte universiteit

ARCEN (ANP) - De woning van PVV-senator en oud-verkenner Gom van Strien wordt doorzocht door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD). Het Functioneel Parket bevestigt dat er doorzoekingen plaatsvinden, maar wil niet zeggen dat het gaat om het huis van Van Strien in het Limburgse Arcen. Volgens kadastrale gegevens staat de woning waar de doorzoeking plaatsvindt op naam van Van Strien.

2 dagen geleden
Ministers: techbedrijven moeten optreden tegen deepfakes politici

DEN HAAG (ANP) - De mogelijkheid dat op internet deepfakes - nepbeelden - van politici verschijnen om valse informatie te verspreiden en te manipuleren, leidt tot zorgen bij bewindslieden. De demissionaire ministers Dilan Yeşilgöz (Justitie) en Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) wijzen niet alleen op regelgeving hiertegen maar vinden ook dat sociale mediabedrijven hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Zij zouden verdachte beelden niet moeten plaatsen en als er onechte beelden circuleren, die snel weghalen, zegt Yeşilgöz. De Jonge denkt dat producenten van desinformatie harder moeten worden aangepakt.

2 dagen geleden
Aangifte tegen BBB-Kamerlid Mona Keijzer om belediging moslims

DEN HAAG (ANP) - Een groep van tien juristen en een historicus hebben aangifte gedaan tegen BBB-Kamerlid Mona Keijzer. Ze zou op televisie onder meer moslims als groep hebben beledigd. Keijzer deed de gewraakte uitspraken vorige week tijdens een uitzending van Sophie & Jeroen, meldt advocaat Reinout Sterk, die de aangevers bijstaat.

2 dagen geleden
OM bevestigt doorzoekingen, volgens NRC bij PVV'er Van Strien

DEN HAAG (ANP) - Het Functioneel Parket bevestigt dat er vrijdagochtend doorzoekingen plaatsvinden, maar kan niet zeggen of deze bij de woning van PVV-senator en oud-verkenner Gom van Strien zijn. Volgens NRC vinden er bij Van Strien doorzoekingen plaats omdat hij in verband zou worden gebracht met omkoping en oplichting.

2 dagen geleden
Gelderland vreest dat paintballgeweer pas mag als wolf mens aanvalt

ARNHEM (ANP) - De provincie Gelderland is bang dat een wolf eerst een mens moet aanvallen, voordat een paintballgeweer wordt toegestaan om de dieren af te schrikken. Dat zegt gedeputeerde Harold Zoet in reactie op de uitspraak van de rechter donderdag in een zaak van de Faunabescherming.

2 dagen geleden