Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Schouten: ga discussie over vleestaks niet uit de weg

Minister Schouten: ga discussie over vleestaks niet uit de weg

DEN HAAG (ANP) - De politiek moet de discussie over een vleestaks niet uit de weg gaan, vindt landbouwminister Carola Schouten. "Alles wat bijdraagt" om het klimaat, de natuur en de boer te sparen, "is meegenomen".

Schouten nam vrijdag ruim 50.000 handtekeningen in ontvangst van pleitbezorgers van een vleesheffing. Deze zogeheten TAPP-coalitie wil vlees wat duurder maken en de opbrengst gebruiken om natuur te herstellen, boeren te helpen en mensen met een kleine beurs te compenseren zodat vlees voor hen niet onbetaalbaar wordt. De vleesprijs wordt volgens de voorvechters zo "eerlijker". Die dekt zo ook de kosten van het eten van vlees voor bijvoorbeeld het milieu en de volksgezondheid, stellen ze.

Het draagvlak voor een hogere vleesprijs groeit, constateert ook Schouten. "Ook door de coronacrisis denken steeds meer mensen na over hun voedsel." Of een vleesheffing het juiste middel is om samenleving én boer te helpen, wil ze nog niet concluderen, "maar ik vind het wel goed dat dit op de kaart wordt gezet".

Van een heffing gaat het vóór de Tweede Kamerverkiezingen echter niet meer komen, zegt ze met een schuin oog naar de kritische coalitiepartners VVD en CDA. "Richt je op de schrijvers van de verkiezingsprogramma's."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Geen doorbraak in formatieoverleg, woensdag gaat overleg verder

DEN HAAG (ANP) - VVD, D66 en CDA zijn er na urenlang overleg nog niet uitgekomen hoe het verder moet met de vorming van een nieuwe regeringscoalitie, meldde informateur Johan Remkes maandagavond. Woensdag praten de drie partijen verder en dan worden er definitieve conclusies getrokken, zei hij in een korte toelichting.

1 dag geleden
De Jonge: ontslag Keijzer was onvermijdelijk

DEN HAAG (ANP) - Het ontslag van staatssecretaris Mona Keijzer was onvermijdelijk. Als het kabinet eenmaal een keuze heeft gemaakt "moet je daar als één team voor staan", zei demissionair coronaminister Hugo de Jonge maandag.

1 dag geleden
Kaag: nieuw kabinet moet betrouwbare steun genieten

DEN HAAG (ANP) - De Algemene Politieke Beschouwingen hebben vorige week laten zien dat het voor een stabiel kabinet belangrijk is om "betrouwbare steun" te hebben. Dat zei D66-leider Sigrid Kaag maandag voorafgaand aan een overleg met informateur Johan Remkes. Die heeft als opdracht om te kijken of er een minderheidskabinet geformeerd kan worden. Dat heeft niet de voorkeur van D66.

1 dag geleden
Mona Keijzer geeft Kamerzetel op en verlaat landelijke politiek

DEN HAAG (ANP) - Mona Keijzer geeft haar Tweede Kamerzetel op en verlaat per direct de landelijke politiek, na haar ontslag als staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Dat meldt haar partij, het CDA. Keijzer werd afgelopen weekeinde weggestuurd uit het kabinet nadat zij openlijk afstand had genomen van het coronabeleid van het demissionaire kabinet.

1 dag geleden
D66 heft blokkade tegen ChristenUnie op

AMSTERDAM (ANP) - D66 heft haar blokkade tegen een kabinet met de ChristenUnie op. Wel wil de partij dat er eerst met de zes partijen uit het 'brede midden' van de Tweede Kamer wordt onderhandeld. Dat zei partijleider Sigrid Kaag tijdens een ontmoeting met partijleden in Amsterdam.

2 dagen geleden
Keijzer al langer op ramkoers met het kabinet over corona

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) lag al langer met het kabinet op ramkoers over de coronamaatregelen. Ze zou ook al eerder hebben gedreigd met opstappen.

3 dagen geleden
Rechtse partijen betreuren ontslag van Keijzer

DEN HAAG (ANP) - Vooral bij rechtse en populistische partijen, waar veel verzet is tegen de coronamaatregelen, wordt het ontslag van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) betreurd. "Zat er iemand met gezond verstand in het kabinet. Geven ze haar #ontslag….", twitterde Chris Stoffer van de SGP.

3 dagen geleden