Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Schouten: ga discussie over vleestaks niet uit de weg

Minister Schouten: ga discussie over vleestaks niet uit de weg

DEN HAAG (ANP) - De politiek moet de discussie over een vleestaks niet uit de weg gaan, vindt landbouwminister Carola Schouten. "Alles wat bijdraagt" om het klimaat, de natuur en de boer te sparen, "is meegenomen".

Schouten nam vrijdag ruim 50.000 handtekeningen in ontvangst van pleitbezorgers van een vleesheffing. Deze zogeheten TAPP-coalitie wil vlees wat duurder maken en de opbrengst gebruiken om natuur te herstellen, boeren te helpen en mensen met een kleine beurs te compenseren zodat vlees voor hen niet onbetaalbaar wordt. De vleesprijs wordt volgens de voorvechters zo "eerlijker". Die dekt zo ook de kosten van het eten van vlees voor bijvoorbeeld het milieu en de volksgezondheid, stellen ze.

Het draagvlak voor een hogere vleesprijs groeit, constateert ook Schouten. "Ook door de coronacrisis denken steeds meer mensen na over hun voedsel." Of een vleesheffing het juiste middel is om samenleving én boer te helpen, wil ze nog niet concluderen, "maar ik vind het wel goed dat dit op de kaart wordt gezet".

Van een heffing gaat het vóór de Tweede Kamerverkiezingen echter niet meer komen, zegt ze met een schuin oog naar de kritische coalitiepartners VVD en CDA. "Richt je op de schrijvers van de verkiezingsprogramma's."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Azarkan (DENK) zet vraagtekens bij 'spel' van de informateur

DEN HAAG (ANP) - DENK-leider Farid Azarkan heeft vraagtekens bij het "spel" van informateur Herman Tjeenk Willink en de manier waarop die het formatieproces aanvliegt. "Ik heb het gevoel dat ik ergens in getrokken ben waarvan ik denk: welke kant gaat dit op", zei Azarkan voorafgaand aan zijn gesprek met de informateur. Die zorgen werden na afloop deels weggenomen, maar DENK wil wel duidelijkheid van Tjeenk Willink en van de andere fractievoorzitters over hoe het nu verder moet in de formatie.

8 uur geleden
D66 dient wet in om bedenktijd bij abortus te schrappen

DEN HAAG (ANP) - D66 wil snel werk maken van een wetsvoorstel om de verplichte bedenktijd van vijf dagen voordat een vrouw een abortus mag ondergaan, te schrappen. Tweede Kamerlid Rob Jetten, de nieuwe woordvoerder van de partij over medisch-ethische kwesties, rekent op steun van een ruime Kamermeerderheid.

18 uur geleden
Fractieleiders kleine partijen opnieuw langs bij informateur

DEN HAAG (ANP) - Informateur Herman Tjeenk Willink ontvangt vanaf dinsdagochtend opnieuw de fractievoorzitters van alle partijen in de Tweede Kamer. Het is de tweede keer dat hij alle partijleiders uitnodigt voor een gesprek. Net als in de eerste ronde komen eerst de kleine partijen aan bod.

19 uur geleden
Informateur Tjeenk Willink doet weer rondje langs alle partijen

DEN HAAG (ANP) - Informateur Herman Tjeenk Willink ontvangt dinsdag en woensdag opnieuw de fractievoorzitters van alle partijen in de Tweede Kamer. Hij wil met hen bespreken of het mogelijk is tot een regeerakkoord op hoofdlijnen te komen met afspraken over de aanpak van de belangrijkste problemen van dit moment.

1 dag geleden
Kabinet wil doorgaan met Fieldlabs ondanks kritiek vanwege risico

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet wil doorgaan met zogeheten Fieldlab-evenementen die de komende tijd staan gepland, ondanks de kritiek die is losgebarsten over een 538-Oranjedag in Breda komende zaterdag. Tegenstanders vrezen het grote besmettingsgevaar nu de ziekenhuizen nog vol met coronapatiënten liggen. Maar het kabinet vindt het belang van de wetenschappelijke onderzoeken achter deze evenementen groot in verband met de heropening van de samenleving. Ingewijden bevestigen berichtgeving hierover van BNR.

2 dagen geleden
'Kabinet iets positiever over doorgaan versoepeling op 28 april'

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet is iets positiever gestemd over het doorvoeren van versoepelingen van de coronamaatregelen op 28 april dan de afgelopen tijd het geval was. Maar of de terrassen echt open mogen en of er andere coronamaatregelen worden afgeschaald, is nog niet duidelijk, melden ingewijden na afloop van het Catshuisberaad zondag. De komende dagen zijn er nog overleggen, onder meer maandag met de burgemeesters in het Veiligheidsberaad. Dinsdag neemt het kabinet een besluit.

2 dagen geleden
CU-leider Segers wil omslag in 'ongezonde politieke cultuur'

VEENENDAAL (ANP) - Partijleider Gert-Jan Segers van de ChristenUnie vindt dat er een einde moet komen aan de "ongezonde politieke cultuur en een genadeloze overheid" die in zijn ogen zijn ontstaan in politiek Den Haag. Om die reden zal de partij niet opnieuw met VVD-leider Mark Rutte in een nieuwe coalitie stappen, zei Segers zaterdag tijdens een extra onlinepartijcongres. "We hebben als fractie nu een weg gekozen die moet leiden naar een omslag. Naar herstel van vertrouwen van kiezers in hun gekozenen."

3 dagen geleden