Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Schouten: ga discussie over vleestaks niet uit de weg

Minister Schouten: ga discussie over vleestaks niet uit de weg

DEN HAAG (ANP) - De politiek moet de discussie over een vleestaks niet uit de weg gaan, vindt landbouwminister Carola Schouten. "Alles wat bijdraagt" om het klimaat, de natuur en de boer te sparen, "is meegenomen".

Schouten nam vrijdag ruim 50.000 handtekeningen in ontvangst van pleitbezorgers van een vleesheffing. Deze zogeheten TAPP-coalitie wil vlees wat duurder maken en de opbrengst gebruiken om natuur te herstellen, boeren te helpen en mensen met een kleine beurs te compenseren zodat vlees voor hen niet onbetaalbaar wordt. De vleesprijs wordt volgens de voorvechters zo "eerlijker". Die dekt zo ook de kosten van het eten van vlees voor bijvoorbeeld het milieu en de volksgezondheid, stellen ze.

Het draagvlak voor een hogere vleesprijs groeit, constateert ook Schouten. "Ook door de coronacrisis denken steeds meer mensen na over hun voedsel." Of een vleesheffing het juiste middel is om samenleving én boer te helpen, wil ze nog niet concluderen, "maar ik vind het wel goed dat dit op de kaart wordt gezet".

Van een heffing gaat het vóór de Tweede Kamerverkiezingen echter niet meer komen, zegt ze met een schuin oog naar de kritische coalitiepartners VVD en CDA. "Richt je op de schrijvers van de verkiezingsprogramma's."

Meer uit Politiek

Nieuwe minister van Landbouw wordt maandag bekendgemaakt

EDE (ANP) - De ChristenUnie maakt maandag bekend wie de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wordt. Dat melden Haagse bronnen. Dat betekent dat er een nieuwe minister zit voordat Johan Remkes woensdag de bevindingen van zijn gesprekken met onder meer de agrarische sector bekendmaakt.

2 uur geleden
Leden willen opheldering van Kamervoorzitter over onderzoek Arib

DEN HAAG (ANP) - Een groep Tweede Kamerleden wil uiterlijk maandagmiddag 13.00 uur opheldering van Kamervoorzitter Vera Bergkamp over de gang van zaken rond het onderzoek naar Khadija Arib. Dat blijkt uit een brief die zij verstuurd hebben waar de NOS als eerste over berichtte. Ze zeggen dat "het vertrouwen in onze democratie en onze instituties" in het geding is.

6 uur geleden
Verdeelde ChristenUnie in discussie over asieldeal

DEN HAAG (ANP) - De ChristenUnie komt zaterdag bijeen om over het asielbeleid van het kabinet te praten, waaronder de eind augustus beklonken asieldeal. Onderdelen daarvan liggen in de fractie gevoelig, maar bij een deel van de achterban valt vooral de rem op gezinshereniging slecht.

13 uur geleden
Politie: steeds meer meldingen van ernstige bedreiging politici

DEN HAAG (ANP) - De politie ziet steeds meer meldingen van ernstige bedreiging aan het adres van Kamerleden en bewindspersonen. Bij het Team Bedreigde Politici (TBP) kwamen in de eerste negen maanden van dit jaar ruim duizend meldingen van opruiing en bedreiging binnen. In heel 2021 waren dat er 588.

13 uur geleden
Minister: alleen bij halen drempel krijgt partij restzetel

DEN HAAG (ANP) - Politieke partijen die meedoen aan verkiezingen in gemeenten, provincies en waterschappen komen pas voor een restzetel in aanmerking als ze ten minste de kiesdrempel hebben gehaald. Minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken wil dit in de Kieswet gaan opnemen, schrijft ze aan de Tweede Kamer.

23 uur geleden
Rutte: gesprek met 'onbeschoft' FVD van Baudet is zinloos

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte voelt er weinig voor om in gesprek te gaan met Forum voor Democratie na recente acties van de partij, die volgens hem een "nieuw dieptepunt" zijn. Een gesprek is "zinloos", aldus de minister-president. "Het is allemaal van een onbeschoftheid en een beneden-alle-niveau-heid dat ik daar geen behoefte aan heb", zei Rutte in zijn wekelijkse persconferentie.

1 dag geleden
Rutte: Nederland steunt nieuwe sancties tegen Rusland

DEN HAAG (ANP) - Nederland steunt een nieuw Europees sanctiepakket tegen Rusland na de annexatie van vier deels bezette delen van Oekraïne. "Nederland zal deze annexatie, net als die van de Krim, nooit erkennen", zei de premier op zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

1 dag geleden