Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister: maak geen misbruik van economisch noodpakket

Minister: maak geen misbruik van economisch noodpakket

DEN HAAG (ANP) - Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) doet een moreel beroep op ondernemers om geen misbruik te maken van de regelingen die het kabinet heeft getroffen om bedrijven te helpen in de coronacrisis. "Er is ook een morele verantwoordelijkheid van mensen", zegt hij in een interview met de Volkskrant.

"Je kunt overal een aanvraag voor doen, ook al heb je het niet echt nodig, maar dan zou ik me toch wel even achter de oren krabben", zegt de bewindsman. "Als je geen inkomensachteruitgang hebt, dan heb je het zeker niet nodig."

Deze week kondigde het kabinet een noodpakket ter waarde van tientallen miljarden aan om banen te behouden en bedrijven te steunen. Een tijdelijke noodmaatregel zorgt ervoor dat het kabinet bedrijven een grote tegemoetkoming van loonkosten van werknemers betaalt, om te voorkomen dat zij op straat komen te staan. Zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) krijgen veel sneller inkomensondersteuning zodat hun onderneming kan blijven bestaan en zij niet onder het bestaansminimum komen.

Controle

Er kan "met dit soort maatregelen altijd" gefraudeerd worden, maar er wordt ook op gecontroleerd, zegt Koolmees. De regelingen die specifiek voor zzp'ers gelden, zijn "veel minder goed" te controleren dan de maatregelen voor grote bedrijven.

De minister staat wel achter het noodpakket. "Het zal nooit perfect zijn, maar ... we moeten de klap opvangen."

Meer uit Binnenland

Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol in voor zaterdag

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat stelt voor zaterdag voor een deel van het land het hitteprotocol in werking vanwege de verwachte hoge temperaturen. Het protocol houdt in dat weggebruikers die met pech langs de weg komen te staan, direct worden geholpen. Het protocol geldt zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur, meldt de organisatie vrijdag.

17 minuten geleden
Wilde dieren tijdens lockdowns 73 procent verder aan de wandel

NIJMEGEN (ANP) - Wilde dieren liepen tijdens de strikte coronalockdowns in de eerste helft van 2020 gemiddeld maar liefst 73 procent verder dan ze precies een jaar eerder deden in een nog praktisch coronavrije wereld. Dat blijkt volgens de site van de Radboud Universiteit in Nijmegen uit onderzoek van onder anderen de aan deze instelling verbonden ecologe Marlee Tucker.

25 minuten geleden
Amsterdam wil meldpunt tegen gewelddadige onlinefilmpjes

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam moet een meldpunt komen, dat ervoor moet zorgen dat gewelddadige content die online is te vinden van bijvoorbeeld steekpartijen, snel wordt verwijderd. Een motie daarover van de PvdA is donderdag aangenomen in de Amsterdamse gemeenteraad.

1 uur geleden
Twee explosies bij winkelcentrum in Arnhem

ARNHEM (ANP) - In een winkelcentrum in Arnhem-Zuid zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee explosies geweest. Eentje deed zich voor bij dezelfde eetgelegenheid waar donderdagochtend, net als bij een ander eetcafé in het winkelcentrum, een verdacht pakketje is gevonden. De andere ontploffing was ongeveer gelijktijdig bij een naastgelegen pand, een Chinees restaurant. De politie onderzoekt of er een verband is met de eerder gevonden pakketjes.

4 uur geleden
Enorme schuifoperatie op station Amsterdam Zuid

AMSTERDAM (ANP) - Station Amsterdam Zuid is vrijdagavond het toneel van een precisieklus. Een enorm betonnen dakdeel, van 100 meter lang en met een gewicht van ongeveer 2 miljoen kilo, wordt dan op een reizigerstunnel geschoven. De operatie is live te volgen via een webcam, en geïnteresseerden die zich vooraf hebben aangemeld kunnen er bij zijn.

5 uur geleden
Festival Oerol op Terschelling van start met nieuwe opzet

TERSCHELLING (ANP) - Het festival Oerol op Terschelling gaat van start in een nieuwe, compactere opzet. Dit keer is geen sprake van meerdere zogeheten "oorden" maar is er één "festivalhart" bij West aan Zee. Het festival vindt plaats van vrijdag tot en met volgende week zondag.

5 uur geleden
OM komt met strafeisen in zaak wapen- en drugshandel Martien R.

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie houdt vrijdag bij het gerechtshof in Den Bosch haar requisitoir, gevolgd door de strafeisen in het hoger beroep in de zaak tegen de vermeende drugs- en wapenhandelaar Martien R. uit Oss.

5 uur geleden