Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Koolmees vond verhoorde imam respectloos

Minister Koolmees vond verhoorde imam respectloos

DEN HAAG (ANP) - Minister Koolmees (Sociale Zaken) vond dat de ondervraagde imam Salam weinig respect toonde tijdens zijn verhoor. Hij zegt er "met enig ongemak" naar te hebben gekeken.

Imam Suhayb Salam werd woensdag gehoord in het onderzoek naar ongewenste buitenlandse geldstromen naar Nederlandse moskeeën. Salamnoemde de commissie meerdere malen "onbeschoft" wanneer die hem niet liet uitpraten. Een keer zag de commissievoorzitter zich gedwongen de microfoon van Salam uit te zetten.

"Het kwam bij mij een beetje over als uitlokking, een soort spelletje met de commissie", zegt Koolmees.

De minister kijkt al langere tijd naar mogelijkheden om deze geldstromen uit onvrije landen te verbieden, maar dat is volgens hem juridisch ontzettend ingewikkeld. Donderdag liet hij in een brief aan de Tweede Kamer weten zich hierover te laten adviseren door de Raad van State. Dat is bijzonder, want normaal gesproken gebeurt dat pas wanneer een wetsvoorstel al klaarligt.

Meer uit Politiek

Nederland trekt 10 miljoen extra uit voor voedselhulp in Soedan

DEN HAAG (ANP) - Nederland stelt 10 miljoen euro extra beschikbaar voor humanitaire noodhulp aan Soedan. Dat meldt demissionair minister Liesje Schreinemacher (Ontwikkelingssamenwerking) tijdens een conferentie in Parijs.

19 uur geleden
Bijna 100 miljoen om twee dieselspoorlijnen te elektrificeren

ZWOLLE (ANP) - Het kabinet heeft bijna 100 miljoen euro vrijgemaakt om twee spoorlijnen in de provincies Overijssel en Gelderland te elektrificeren. Tussen Almelo en Hardenberg en tussen Zutphen en Oldenzaal rijden nu nog dieseltreinen. Het is de bedoeling dat het spoor hier binnen enkele jaren een bovenleiding krijgt, zodat er elektrisch aangedreven treinen kunnen rijden.

20 uur geleden
Ollongren: nog meer geld voor defensie nodig in onveilige wereld

DEN HAAG (ANP) - Defensieminister Kajsa Ollongren juicht toe dat haar ministerie in de voorjaarsnota miljarden toebedeeld heeft gekregen, maar zegt dat "veel meer" geld nodig is voor defensie. "Dat is aan een volgend kabinet om vrij te maken", vindt de demissionaire bewindsvrouw. Ze denkt aan investeringen in medische capaciteit, transport en tanks.

22 uur geleden
Minister: extra uitgaven aan asielopvang zijn onvermijdelijk

DEN HAAG (ANP) - De extra uitgaven in de voorjaarsnota aan de asielopvang, vallen in de categorie "onvermijdelijkheden", zegt demissionair minister Steven van Weyenberg (Financiën). "Daar heb je gewoon op te handelen, of je het nou leuk vindt of niet." De noodopvang van asielzoekers kost dit jaar en volgend jaar bij elkaar ruim 1 miljard euro meer dan begroot. Daar is geen ontkomen aan, zegt Van Weyenberg. "Die mensen zijn hier gewoon".

22 uur geleden
Kabinet trekt 22 miljoen euro extra uit voor waterschades Limburg

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet trekt dit jaar en volgend jaar in totaal 22 miljoen euro extra uit voor Limburgers die na de overstromingen van 2021 in financiële nood zijn gekomen. Dat maakte het kabinet bekend in de voorjaarsnota, die maandag openbaar is gemaakt.

23 uur geleden
Mariëtte Hamer blijft anderhalf jaar langer regeringscommissaris

DEN HAAG (ANP) - Mariëtte Hamer kan anderhalf jaar langer aanblijven als Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, tot eind 2026. Het demissionaire kabinet stelt dit voor in de voorjaarsnota, de tussentijdse bijstelling van de rijksbegroting. De Tweede Kamer moet hier nog wel mee instemmen.

23 uur geleden
Extra geld kabinet voor versterking sociaal ontwikkelbedrijven

DEN HAAG (ANP) - De komende jaren krijgen sociaal ontwikkelbedrijven, waar mensen met een arbeidsbeperking werken, extra geld erbij. Het gaat om bijna 600 miljoen euro voor de periode van 2025 tot 2034, zo heeft het demissionaire kabinet in de voorjaarsnota geregeld. Samen met het geld dat eerder al was toegezegd, gaat er in totaal ongeveer 1 miljard euro naar deze bedrijven.

23 uur geleden