Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Kaag trekt 3 miljoen extra uit voor hulp aan Libanon

Minister Kaag trekt 3 miljoen extra uit voor hulp aan Libanon

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) stelt uit haar budget voor noodhulp 3 miljoen euro extra beschikbaar voor Libanon. Een zware explosie richtte dinsdag een enorme ravage en een bloedbad aan in de hoofdstad Beiroet.

Het geld gaat naar de Dutch Relief Alliance (DRA), een samenwerkingsverband van Nederlandse hulporganisaties dat helpt bij humanitaire rampen. Het is bestemd voor acute zaken als gezondheidszorg, water, voedsel en onderdak, meldt een woordvoerder.

Eerder doneerde het kabinet al 1 miljoen euro aan het Libanese Rode Kruis. Dat geld wordt besteed aan ambulances, noodopvang, bloedbanken en aan voedsel en water.

Meer uit Binnenland

Man verdacht van ondergronds bankieren voor 45 miljoen euro

ROTTERDAM (ANP) - Een 47-jarige man die eerder deze maand in een toko in Rotterdam werd aangehouden, wordt verdacht van het ondergronds bankieren met een waarde van ruim 45 miljoen euro. De Rotterdamse toko fungeerde volgens het Openbaar Ministerie als plek waar criminelen misdaadgeld kunnen laten versturen.

8 minuten geleden
CPB: volgende week meer duidelijkheid voor formerende partijen

DEN HAAG (ANP) - CPB-directeur Pieter Hasekamp verwacht de formerende partijen eind volgende week te kunnen bijpraten over de financieel-economische gevolgen van de plannen die zij willen laten doorrekenen. Hij wil niet zeggen hoe gedetailleerd die zijn en of er verschillende scenario's voorliggen, zoals de informateurs eerder aankondigden.

22 minuten geleden
Driekwart hbo-stages onderwijs is onbetaald, Dijkgraaf ontstemd

DEN HAAG (ANP) - Driekwart van de hbo-studenten die stage lopen op een basis- of middelbare school, krijgt hier volgens het onderzoeksbureau ResearchNed niet voor betaald. Dat vindt demissionair minister Robbert Dijkgraaf (hbo en wo) niet uit te leggen. Hij wil hier samen met minister Mariëlle Paul (primair en voortgezet onderwijs) afspraken over maken met werknemers en werkgevers.

31 minuten geleden
ChristenUnie aan Rutte: kom met Catshuissessie over antisemitisme

DEN HAAG (ANP) - De ChristenUnie wil dat demissionair premier Mark Rutte tijdens een Catshuissessie met verschillende sectoren gaat praten over de stijgende haat tegen Joden in Nederland. De partij zal dit voorstel donderdagavond doen tijdens het Kamerdebat over antisemitisme in ons land.

1 uur geleden
DENK slaat Europese verkiezingen over

DEN HAAG (ANP) - DENK doet in mei niet mee aan de verkiezingen voor het Europees parlement. Als reden daarvoor geeft de partij dat zij in Brussel waarschijnlijk alleen komt te staan in haar standpunten over de strijd in de Gazastrook. DENK kwam bij de vorige verkiezingen in 2019 niet in de buurt van een zetel en maakt daar volgens recente peilingen ook nu weinig kans op.

1 uur geleden
Huisarts uit beroep gezet om verkrachten patiëntes

DEN BOSCH (ANP) - Een 55-jarige huisarts uit het Limburgse Brunssum mag zijn werk nooit meer uitoefenen, omdat hij meerdere patiëntes heeft verkracht. Hij maakte ze wijs dat wat hij deed medisch noodzakelijk was. Hij is uit zijn beroep gezet en mag ook niet meer werken in de zorg voor kwetsbare patiënten. Dat heeft het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Bosch woensdag bepaald.

1 uur geleden
Boek Inez Weski meteen bovenaan bestsellerlijst

DEN HAAG (ANP) - Het boek van advocaat Inez Weski staat in de eerste week na het verschijnen meteen bovenaan de Bestseller 60, de lijst met bestverkochte boeken van boekenkoepel CPNB. In het boek Het geluid van de stilte schrijft Weski onder meer over haar arrestatie vorig jaar.

2 uur geleden