Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Kaag: standaarden niet verlagen na brexit

Minister Kaag: standaarden niet verlagen na brexit

DEN HAAG (ANP) - De Europese Unie zal de kwaliteitscriteria voor goederen en diensten na de brexit niet verlagen voor het Verenigd Koninkrijk. "Dat is absoluut niet bespreekbaar wat mij betreft", zei minister Sigrid Kaag (Handel) vrijdag.

De Britten zijn zaterdag officieel geen lid van de EU meer. Officieel is er tot het einde van het jaar om een nieuwe relatie uit te onderhandelen, maar volgens Kaag "ligt er heel veel op tafel. Meer dan handel alleen, er zijn ook veiligheidsaspecten. Het ontvlechten van de relatie vergt best tijd. De toekomstige relatie opbouwen, daar moet je goed over nadenken."

Of een jaar een realistische termijn is om dat allemaal gedaan te krijgen, wilde Kaag niet zeggen. "Daar kan je over speculeren. Het wordt een hele klus, daar moet je niet naïef over zijn."

Meer uit Politiek

Minister Hongarije: wij kunnen Rutte niet als NAVO-chef steunen

BOEDAPEST/LONDEN (ANP/RTR) - Hongarije kan volgens de minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó de kandidatuur van Mark Rutte voor de post van NAVO-secretaris-generaal niet steunen. "We kunnen zeker geen man steunen als hoofd van de NAVO die eerder Hongarije op de knieën probeerde te krijgen." Dit zei Szijjártó op een persconferentie waarover onder meer de Britse krant The Guardian en Hongaarse media berichten.

33 minuten geleden
Hoger beroep Richard de Mos onder grote belangstelling begonnen

DEN HAAG (ANP) - Onder grote belangstelling van partijgenoten en aanhangers van Hart voor Den Haag is dinsdag in het gerechtshof in Den Haag het hoger beroep tegen fractievoorzitter Richard de Mos en zes medeverdachten begonnen. De Mos wordt onder meer verdacht van corruptie en schending van het ambtsgeheim. De rechtbank sprak de politicus eerder integraal vrij.

3 uur geleden
Nieuw persoonsbeveiligingstelsel, maar geen beroepsinstantie

DEN HAAG (ANP) - Justitieminister Dilan Yeşilgöz neemt niet alle aanbevelingen over uit het rapport Bewaken en Beveiligen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Er komt een nieuw stelsel voor het beveiligen van personen, maar een onafhankelijke beroepsinstantie in dat stelsel komt er niet.

4 uur geleden
Wilders en Van der Plas zwijgen vooral na gesprek met Putters

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders en Caroline van der Plas van BBB hebben na hun gesprek met informateur Kim Putters weinig woorden nodig. "Het was een goed gesprek", zegt Wilders meermaals. De politici zijn beiden voorstander van een coalitie met hun partijen, VVD en NSC. Maar de laatstgenoemde twee partijen denken verschillend over zo'n samenwerking.

18 uur geleden
Kamer reageert verdeeld op plan Adema over dierenwelzijn in stal

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer reageert verdeeld op het plan van demissionair minister Piet Adema (Landbouw) dat het dierenwelzijn in stallen moet verbeteren. Rechtse partijen zijn hier in een debat veelal positief over, maar de linkse partijen PvdD, GL-PvdA en SP vinden het niet ver genoeg gaan. Dion Graus van de PVV houdt zich op de vlakte omdat hij het voorstel nog met zijn fractie wil bespreken. Daardoor is het nog niet duidelijk of een meerderheid in de Kamer de plannen van de landbouwminister steunt.

21 uur geleden
Heijnen zegt meer onderzoek naar veilig gebruik staalslakken toe

OUWERKERK (ANP) - Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft blijvend onderzoek naar het zo veilig mogelijk toepassen van staalslakken voor kustverdediging toegezegd. Een totaalverbod op het gebruik van staalslakken is nu geen optie.

22 uur geleden
Omtzigt herkent zich niet in beeld over emotionele toestand

DEN HAAG (ANP) - NSC-leider Pieter Omtzigt herkent zich niet in het beeld dat in sommige media van hem wordt geschetst over zijn emotionele toestand aan de formatietafel. Zo meldde De Telegraaf dat er soms sprake zou zijn van stemverheffing, weglopen en huilbuien. "Ik herken me niet in het beeld, maar ik denk ook niet dat het over elkaar roddelen deze formatie heel veel verder gaat helpen", zei Omtzigt na zijn gesprek met VVD-leider Dilan Yeşilgöz bij informateur Kim Putters.

1 dag geleden