Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Helder spreekt waardering uit voor signalen sportwereld

Minister Helder spreekt waardering uit voor signalen sportwereld

DEN HAAG (ANP) - Conny Helder, de minister voor Langdurige Zorg en Sport, heeft haar waardering uitgesproken voor de signalen die de Nederlandse sport heeft afgegeven met betrekking tot de situatie in Oekraïne. Samen met 37 landen heeft ze een verklaring ondertekend om de aanval van Rusland te veroordelen.

"De (inter)nationale sport is unaniem in het uitspreken van haar afschuw. Internationale organisaties zoals IOC, FIFA en UEFA lopen voorop in maatregelen met betrekking tot het weren van sporters en sportploegen die gelieerd zijn aan Rusland en Belarus", schrijft Helder in een brief aan de Tweede Kamer.

"Ook de Nederlandse sportkoepels zoals NOC*NSF en KNVB volgden snel met een stevig en duidelijk signaal. Ik wil hierbij mijn grote waardering uitspreken voor de voortvarendheid en unanimiteit van de Nederlandse sport hierin. Sport zou moeten verbinden, verbroederen en inspireren. Met deze gezamenlijke verklaring laten wij ook zien dat deze waarden lijnrecht staan tegenover de recente ontwikkelingen in Oekraïne."

Bonden als het IOC en de FIFA legden de Russische en Belarussische sporters al snel na de inval sancties op. Zo mogen de Russische voetballers niet deelnemen aan de play-offs voor het WK voetbal. De para-atleten uit Rusland en Belarus zijn geweerd van de Paralympische Spelen.

Meer uit Sport

Schuurs, Rojer en Koolhof willen in Parijs revanche op Spelen

PARIJS (ANP) - De Nederlandse tennissers Demi Schuurs, Jean-Julien Rojer en Wesley Koolhof willen zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit, omdat de Nederlandse tennissers zich terugtrokken na een positieve coronatest van Rojer.

2 uur geleden
Tennisser Alcaraz zet in Parijs Shapovalov aan de kant

PARIJS (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft in de derde ronde van Roland Garros gewonnen van Denis Shapovalov, de nummer 26 van de plaatsingslijst. De Spaanse nummer 1 van de wereld zette de Canadees in drie sets met overtuiging aan de kant, 6-1 6-4 6-2.

10 uur geleden
Tennisheld Nadal ondergaat operatie aan heupspier

PARIJS (ANP/RTR) - De Spaanse tennisser Rafael Nadal ondergaat een operatie aan een spier in zijn heup. Dat heeft zijn zaakwaarnemer gezegd. De heupblessure liep hij in januari op tijdens de Australian Open en houdt hem al maanden van de tennisbaan. De 22-voudig grandslamwinnaar meldde zich ook af voor Roland Garros, het graveltoernooi in Parijs dat hij veertien keer won.

10 uur geleden
Keniaanse atlete Kipyegon verbetert wereldrecord 1500 meter

FLORENCE (ANP) - De Keniaanse atlete Faith Kipyegon heeft bij de Diamond League in Florence het wereldrecord op de 1500 meter verbeterd. De tweevoudig olympisch- en wereldkampioene liep als eerste vrouw onder de 3 minuut en 50 seconden: 3.49,11.

11 uur geleden
Atlete Klaver tweede op 400 meter bij Diamond League in Florence

FLORENCE (ANP) - Lieke Klaver is bij de atletiekmeeting van de Diamond League in Florence als tweede geëindigd op de 400 meter. De sprintster uit Enkhuizen liep een tijd van 50,75, ruim een halve seconde boven haar persoonlijk record. Ze moest alleen de Poolse Natalia Kaczmarek voor laten gaan (50,41). De Amerikaanse Lynna Irby-Jackson finishte als derde in 50,84.

11 uur geleden
Tennisser Tsitsipas heeft weinig moeite met Schwartzman

PARIJS (ANP) - Stefanos Tsitsipas heeft de vierde ronde van Roland Garros bereikt. De als vijfde geplaatste Griek had niet veel moeite om de Argentijn Diego Schwartzman te verslaan. Dat deed hij in drie sets, 6-2 6-2 6-3 .

12 uur geleden
Bol blijft met toptijd ongeslagen op 400 horden in Diamond League

FLORENCE (ANP) - Atlete Femke Bol heeft haar ongeslagen status op de 400 meter horden in de Diamond League behouden. De Amersfoortse won met overmacht de wedstrijd bij de meeting in Florence in een tijd van 52,43 seconden. Daarmee bleef ze vier tienden boven haar Nederlands record van 52,03. Het is wel de beste wereldjaarprestatie.

13 uur geleden