Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Grapperhaus 'verbijsterd' over feest op Haags Plein

Minister Grapperhaus 'verbijsterd' over feest op Haags Plein

DEN HAAG (ANP) - Justitieminister Ferd Grapperhaus reageert "verbijsterd" op de beelden van een feestende menigte woensdagavond op het Plein in Den Haag, op een steenworp afstand van de Tweede Kamer. "Ik dacht: dit is helemaal verkeerd", zegt de bewindsman.

Beelden van een hossende menigte op het terras van restaurant Luden gingen zelfs de grens over. Dat gebeurde niet alleen vlak voordat eet- en drinkgelegenheden voor zeker vier weken hun deuren moesten sluiten, maar ook vlak naast het Kamergebouw, waar juist op dat moment partijen een fel debat voerden met het kabinet over de corona-aanpak.

Wat er op het Plein gebeurde was wel slechts een "triest incident", benadrukt Grapperhaus. "Ik heb er vertrouwen in dat het daarbij blijft en dat we er echt de komende weken tegenaan gaan." Sinds woensdagavond gelden erg strenge regels en is Nederland in 'gedeeltelijke lockdown' om de tweede golf van het coronavirus te drukken. Café's en restaurants mogen zeker de komende maand geen gasten ontvangen.

"Horeca-ondernemers hebben een heel zware tijd", zegt de minister. "We moeten echt oppassen dat dit incident de verkeerde schaduw gaat leggen over wat de horeca heeft gedaan. Ze hebben allerlei creatieve dingen bedacht om er doorheen te komen en dan moeten ze nu toch weer helemaal dicht. We moeten ze juist steunen", zegt hij over de ondernemers.

Meer uit Binnenland

Opnieuw spontane betoging bij 'asielhotel' Albergen

TUBBERGEN (ANP) - Bij het hotel in Albergen in de gemeente Tubbergen waar mogelijk asielzoekers worden gehuisvest, hebben zich woensdag opnieuw veel mensen verzameld die een spontane tegenactie houden. Het verloopt rustig, er wordt een aangerukte bittergarnituur geconsumeerd en op het pand zijn bordjes geplakt met protestteksten zoals Albergen zegt nee tegen AZC, Wat doe je ons mooie dorpje aan en Straks 10 procent allochtonen, kunnen wij hier straks veilig wonen?

4 uur geleden
COA denkt dat alle asielzoekers Ter Apel vannacht onderdak hebben

TER APEL (ANP) - Bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel lijkt komende nacht voor iedereen onderdak te zijn. Een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zegt dat er in principe geen mensen buiten zouden hoeven slapen.

5 uur geleden
La Fuente en Kris Kross Amsterdam treden op rondom GP Zandvoort

ZANDVOORT (ANP) - La Fuente, Xander de Buisonjé en Kris Kross Amsterdam treden tijdens het Formule 1-weekend begin september op in Zandvoort, maakte de organisatie van de Dutch GP woensdag bekend. Zij voegen zich bij Antoon, Emma Heesters en Floor Jansen, van wie eerder al gemeld werd dat zij rondom het race-evenement op zullen treden.

7 uur geleden
Gemeentebestuur Tubbergen: zo ga je niet met mensen om

TUBBERGEN (ANP) - De gemeente Tubbergen is boos over de stap van de staatssecretaris om de gemeente te passeren bij het aanwijzen van een opvanglocatie voor asielzoekers. "Waarom wordt dit van hogerhand opgelegd?" zei burgemeester Wilmien Haverkamp woensdag op een ingelaste persconferentie. "Zo ga je niet met mensen om."

8 uur geleden
Landelijke hittegolf weer voorbij

HOUTEN (ANP) - De landelijke hittegolf is na acht dagen voorbij. Volgens Weeronline werd het woensdag niet meer zomers warm in De Bilt. De hittegolf begon op 9 augustus en duurde tot en met 16 augustus.

10 uur geleden
Tubbergen praat inwoners bij over asielopvang, zelf ook vragen

ALBERGEN (ANP) - De gemeente Tubbergen gaat inwoners woensdag bijpraten over het besluit van het kabinet om een vergunning te verlenen voor de opvang van asielzoekers. Deze opvang zou moeten plaatsvinden in een hotel in Albergen, dat valt onder Tubbergen, zonder dat de gemeente hiervoor een akkoord heeft gegeven. Een woordvoerder van Tubbergen legt uit dat de vragen van inwoners beantwoord zullen worden, maar dat de gemeente zelf ook nog duidelijk wil hebben wat precies de bedoeling is. "We zijn verrast door de gang van zaken."

12 uur geleden
Doorgang naar Twentekanaal voor scheepvaart beperkt

UTRECHT (ANP) - Rijkswaterstaat beperkt de doorgang naar de Twentekanalen voor de scheepvaart. Bij de grote sluis in Eefde (Gelderland) wordt vanaf woensdag alleen nog maar geschut op aanvraag. Dat is nodig, omdat er door de droogte te weinig water is. Rijkswaterstaat sluit niet dat het scheepvaartverkeer helemaal wordt gestremd, als er niet voldoende regen valt.

13 uur geleden