Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister: gids grensoverschrijdend gedrag zet 'zoden aan de dijk'

Minister: gids grensoverschrijdend gedrag zet 'zoden aan de dijk'

DEN HAAG (ANP) - Het is goed dat er een gids ligt die organisaties moet helpen om te gaan met meldingen van wangedrag, vindt minister Karien van Gennip (Sociale Zaken). Regeringscommissaris grensoverschrijdend gedrag Mariëtte Hamer kwam woensdag met zo'n handreiking. Volgens Van Gennip zet deze "zoden aan de dijk". Dat doet de discussie die nu ruim een jaar gevoerd wordt volgens de minister ook al. "Op veel plekken waar ik kom is het onderwerp van gesprek".

Van Gennip noemt een melding op het werk van grensoverschrijdend gedrag "een moeilijk moment" voor de melder, de beschuldigde en de organisatie. De handreiking helpt volgens de bewindsvrouw niet alleen met de vraag hoe om te gaan met een klacht, maar ook hoe organisaties zich hierop kunnen voorbereiden.

"Wees voorbereid, en als je nul meldingen krijgt van grensoverschrijdend gedrag moet je beter kijken, want dat zegt ook iets", aldus de minister.

De gids is nu nog een proef. 22 bedrijven, waaronder NS, Hiro, Conservatorium Amsterdam, DuraVermeer en Ploegam, gaan hiermee aan de slag. Later dit jaar rolt daar de definitieve versie uit, die als het aan Hamer ligt door "heel veel organisaties" gebruikt gaat worden.

Meer uit Politiek

PVV en NSC willen opheldering over onrechtmatige werkwijze MIVD

DEN HAAG (ANP) - Partijleiders Geert Wilders (PVV) en Pieter Omtzigt (NSC) willen opheldering van het kabinet over de onrechtmatige werkwijze van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). De toezichthouder oordeelde onlangs dat de MIVD zich nog steeds niet aan de wet houdt als het gaat om het informeren van onderzochte burgers.

20 minuten geleden
Schoof na eerste werkbezoek: mensen lijken blij verrast met mij

DOETINCHEM (ANP) - Volgens premier Dick Schoof lijken mensen die hij spreekt "blij verrast" te zijn dat hij de nieuwe minister-president is. Dat zegt hij na afloop van zijn eerste werkbezoek.

1 dag geleden
'Zenuwachtig ogende' Schoof oogst lof op eerste werkbezoek

DOETINCHEM (ANP) - Premier Dick Schoof is met lof en warme woorden onthaald op zijn eerste werkbezoek, aan het inloopcentrum voor thuislozen De Stadskamer in Doetinchem. Volgens directeur-bestuurder Janneke Rijks oogde Schoof "licht zenuwachtig", maar "ontdooide" hij in gesprekken met bezoekers.

1 dag geleden
Ministerie verduidelijkt advies over verontreinigd zeeschuim

DEN HAAG (ANP) - De overheid heeft onlangs een advies over de risico's van met PFAS verontreinigd zeeschuim verduidelijkt op de site zwemwater.nl. Voorheen waarschuwde de site mensen om "alert" te zijn als kinderen en huisdieren in zeeschuim spelen. Nu staat er "laat kinderen en huisdieren er niet in spelen". Volgens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat lieten bezoekers van de site weten dat de tekst niet duidelijk was. Daarop is de woordkeuze aangepast.

1 dag geleden
Omtzigt wil discussie over taken van leden van Koninklijk Huis

DEN HAAG (ANP) - De leden van het Koninklijk Huis moeten zich beperken tot hun eigenlijke ceremoniële taken, vindt NSC-leider Pieter Omtzigt. In een interview met EW zegt hij dat het onmogelijk is voor een minister-president om politieke verantwoordelijkheid te dragen als de leden meer inhoudelijke werkzaamheden of politiek getinte of maatschappelijk omstreden uitspraken doen.

1 dag geleden
PVV-fractie kiest Mulder en De Jong als vicevoorzitters

DEN HAAG (ANP) - De PVV-fractie in de Tweede Kamer heeft na het vertrek van Fleur Agema naar het kabinet twee nieuwe vicevoorzitters gekozen, Edgar Mulder en Léon de Jong. Dat meldt fractieleider Geert Wilders in een bericht op X.

2 dagen geleden
Hoekstra zegt vereerd te zijn met voordracht tot Eurocommissaris

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Wopke Hoekstra schrijft op X dat hij zeer vereerd is "dat het kabinet heeft besloten mij te nomineren voor de volgende Europese Commissie". Hij schrijft nog: "Ik dank minister-president Dick Schoof en zijn team zeer voor hun vertrouwen".

2 dagen geleden