Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister: geen geld, maar staken toch zinvol

Minister: geen geld, maar staken toch zinvol

DEN HAAG (ANP) - Basis- en middelbare scholen zijn vrij om te staken als ze dat nodig vinden. En ook al mogen ze niet rekenen op nog extra geld van het kabinet, staken is "nooit zinloos", zegt verantwoordelijk minister Arie Slob.

Onderwijsbonden hebben een nieuwe, tweedaagse staking uitgeroepen voor eind januari. De cao-onderhandelingen zitten muurvast. Schoolbesturen en de bonden wijzen naar het kabinet, dat zou moeten verzekeren dat de scholen ook in de toekomst op extra geld kunnen rekenen. Dan kunnen ze de lonen voor leraren verhogen en het vak aantrekkelijker maken.

Er ligt al zoveel extra geld op tafel, herhaalt Slob. "Maar ik weet dat men nóg meer geld wil." Hij wil "eerst maar eens alles op alles zetten om de middelen die er zijn goed te besteden. Daar hebben we alle partijen voor nodig."

De minister zegt "heel erg" de leiding te nemen om het conflict over het onderwijsgeld op te lossen. Hij heeft de stakers niets meer te bieden, maar actievoeren mag. "En als je die gebruikt om uiting te geven aan opvattingen en gevoelens, dan is dat nooit zinloos."

Meer uit Binnenland

Vereniging wil betere ondersteuning scholieren met autisme

DEN HAAG (ANP) - Van de kinderen en tieners (6 tot en met 18 jaar) met autisme gaat 16 procent niet naar school, aldus de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) na een onderzoek onder 15.000 leden. "Er is snel actie nodig om het aantal thuiszitters met autisme te verminderen, want thuiszitten heeft grote negatieve gevolgen voor de kinderen en hun familie", aldus de organisatie.

20 minuten geleden
BuZa: contact met beperkt aantal Nederlanders in Nieuw-Caledonië

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft contact met "een beperkt aantal Nederlanders" in Nieuw-Caledonië die daar weg willen. Het gaat volgens een woordvoerder van het ministerie nu om minder dan tien mensen.

55 minuten geleden
Rechtbankuitspraak in zaak over onlinemisbruik kinderen

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen de 37-jarige man uit Noordwijk, die wordt verdacht van het online misbruiken van achttien minderjarige slachtoffers. Het Openbaar Ministerie heeft zes jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de man geëist.

6 uur geleden
Aantal nieuwe studenten verpleegkunde fors gedaald na piek

DEN HAAG (ANP) - De aantallen nieuwe studenten verpleegkunde zijn, na een piek in de belangstelling twee jaar eerder, zowel in het mbo als het hbo fors gedaald. Voor het aflopende studiejaar meldden zich volgens het CBS 20 procent minder mbo-kandidaten en zelfs 26 procent minder belangstellenden voor het hbo, vergeleken met die hoogtijdagen. De instroom van leerling-verzorgenden IG nam zelfs met een derde af, becijferde het statistiekbureau.

11 uur geleden
Vliegtuig moet omkeren voor voorzorgslanding op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow was om een technisch mankement, meldt een woordvoerster van KLM.

11 uur geleden
Oud-minister van Defensie Hennis aan de slag voor VN in Libanon

NEW YORK (ANP) - Jeanine Hennis-Plasschaert, oud-minister van Defensie, is benoemd tot Speciaal Coördinator voor de Verenigde Naties in Libanon. Dat heeft VN-topman António Guterres maandag bekendgemaakt. Deze functie werd eerder onder anderen vervuld door Sigrid Kaag.

14 uur geleden
Organisatie Roparun kijkt terug op 'onvergetelijke' 33e editie

ROTTERDAM (ANP) - De organisatie van de jaarlijkse Roparun kijkt terug op een "onvergetelijke" editie. Alle lopers van de 210 teams die meededen aan de estafetteloop voor goede doelen kwamen maandag over de finish op de Coolsingel in Rotterdam. Met de loop haalden de ruim 5000 deelnemers geld op dat wordt gedoneerd aan "goede doelen die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, draaglijker maken", zoals de organisatie het omschrijft.

15 uur geleden