Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister doet sport geen nadere toezeggingen

Minister doet sport geen nadere toezeggingen

ARNHEM (ANP) - Een gesprek met minister Martin van Rijn (VWS) heeft NOC*NSF nog geen duidelijkheid gegeven over een mogelijke eerdere start van een aantal sportcompetities. Voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg liet dat maandag weten bij de opening van de algemene ledenvergadering van de sportkoepel, die vanwege de beperkingen rond het coronavirus ditmaal online plaatsvond. Van Zanen hoopt dat een aantal zomersporten al voor 1 september met de competitie kan beginnen.

"De minister meldde me dat hij een verdere versoepeling van de maatregelen verwacht, maar gaf niet aan hoe dat zal uitpakken", vertelde Van Zanen, die met name mogelijkheden ziet voor sporten als honkbal, softbal en cricket. "Hij beseft dat ook hij er alles aan moet doen om competities weer zo snel mogelijk te laten beginnen. Vooralsnog is dat op 1 september of, zo zei ook de minister, zo veel eerder als mogelijk. Dat zal dan gebeuren zonder publiek, maar in ieder geval weer met een sportieve strijd op het veld."

Woensdag komt het kabinet met nadere mededelingen over de geldende maatregelen na 1 juli. Daar zal onder meer worden bekendgemaakt dat de binnensporten weer de training kunnen hervatten, dat de sportscholen weer opengaan, net als de sportkantines. "Het is de laatste informatie die we hebben gekregen", zei Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF. "Het kabinet streeft ernaar om de samenleving met eenduidige versoepeling te confronteren. Dat komt erop neer dat buiten inmiddels alles mag zolang de 1,5 meterregel in acht wordt genomen en dat dat straks ook geldt voor de binnensporten, waar wel een maximum van honderd personen van kracht is."

Meer uit Sport

Ook turnsters zeker van olympisch teamticket

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben zich bij de WK in Antwerpen net als hun mannelijke collega's verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Parijs. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen tot een teamtotaal van 161,197 punten. Daarmee staan ze na 8 van de 10 zogenoemde subdivisies voorlopig vijfde. Omdat er maandagavond nog maar vijf landen in actie komen, is een plek bij de beste twaalf al veiliggesteld. Die klassering was nodig om een olympisch teamticket af te dwingen.

35 minuten geleden
Team Andretti stap verder in aanvraagproces Formule 1

PARIJS (ANP) - Het team van oud-coureur Michael Andretti heeft een belangrijke hindernis genomen op weg naar mogelijke toetreding tot de Formule 1 vanaf 2025. Autosportbond FIA keurde de aanmelding van Andretti Formula Racing LLC goed, zodat het Amerikaanse team door is naar de volgende fase van het aanvraagproces. Meerdere teams toonden interesse om toe te treden, maar alleen de formatie van Andretti is door naar de volgende fase.

2 uur geleden
Tennisster Gauff wint eerste duel als grandslamkampioene

BEIJING (ANP) - De Amerikaanse tennisster Coco Gauff heeft haar eerste wedstrijd als grandslamkampioene gewonnen. De nummer 3 van de wereld was op het WTA-toernooi van Beijing met 7-5 6-3 te sterk voor de Russische Ekaterina Aleksandrova.

7 uur geleden
Sénéchal stapt over naar wielerploeg Arkéa-B&B Hotels

PARIJS (ANP) - Florian Sénéchal komt vanaf volgend jaar uit voor de Franse wielerploeg Arkéa-B&B Hotels. De 30-jarige Fransman is afkomstig van het Belgische Soudal Quick-Step en tekende een contract voor twee jaar bij de ploeg waar B&B Hotels de plaats inneemt van Samsic als mede-hoofdsponsor.

8 uur geleden
Geen veldritten voor wielrenster Vos na operatie

DEN BOSCH (ANP) - Marianne Vos zal de komende winter niet aan de start staan bij veldritten. De 36-jarige veelvoudig wereldkampioene is in augustus geopereerd aan een liesslagader en heeft pas vijf weken later de training hervat. In overleg met haar nieuwe coach Rutger Tijssen heeft Vos besloten te werken aan een goede basis voor het wegseizoen.

10 uur geleden
Tennissers klagen over wekelijks wisselende balsoorten

BEIJING (ANP) - Tennissers klagen over de wekelijks wisselende balsoorten op de ATP Tour. Door op ieder toernooi met andere ballen te spelen, zou de kans op blessures toenemen. Ook de nummer 1 van de wereld, Carlos Alcaraz, deed dit weekend zijn zegje.

12 uur geleden
Williams wint voor derde keer Brits Open snooker

CHELTENHAM (ANP) - Welshman Mark Williams heeft voor de derde keer het Brits Open snooker gewonnen. De drievoudig wereldkampioen was in Cheltenham in de eindstrijd met 10-7 te sterk voor Mark Selby, die één keer vaker de beste van de wereld was.

13 uur geleden