Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister doet sport geen nadere toezeggingen

Minister doet sport geen nadere toezeggingen

ARNHEM (ANP) - Een gesprek met minister Martin van Rijn (VWS) heeft NOC*NSF nog geen duidelijkheid gegeven over een mogelijke eerdere start van een aantal sportcompetities. Voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg liet dat maandag weten bij de opening van de algemene ledenvergadering van de sportkoepel, die vanwege de beperkingen rond het coronavirus ditmaal online plaatsvond. Van Zanen hoopt dat een aantal zomersporten al voor 1 september met de competitie kan beginnen.

"De minister meldde me dat hij een verdere versoepeling van de maatregelen verwacht, maar gaf niet aan hoe dat zal uitpakken", vertelde Van Zanen, die met name mogelijkheden ziet voor sporten als honkbal, softbal en cricket. "Hij beseft dat ook hij er alles aan moet doen om competities weer zo snel mogelijk te laten beginnen. Vooralsnog is dat op 1 september of, zo zei ook de minister, zo veel eerder als mogelijk. Dat zal dan gebeuren zonder publiek, maar in ieder geval weer met een sportieve strijd op het veld."

Woensdag komt het kabinet met nadere mededelingen over de geldende maatregelen na 1 juli. Daar zal onder meer worden bekendgemaakt dat de binnensporten weer de training kunnen hervatten, dat de sportscholen weer opengaan, net als de sportkantines. "Het is de laatste informatie die we hebben gekregen", zei Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF. "Het kabinet streeft ernaar om de samenleving met eenduidige versoepeling te confronteren. Dat komt erop neer dat buiten inmiddels alles mag zolang de 1,5 meterregel in acht wordt genomen en dat dat straks ook geldt voor de binnensporten, waar wel een maximum van honderd personen van kracht is."

Meer uit Sport

Na Franse sportminister duikt ook burgemeester Parijs Seine in

PARIJS (ANP) - In navolging van de Franse minister van Sport Amélie Oudéa-Castéra duikt ook de burgemeester van Parijs de Seine in. Anne Hidalgo doet dat woensdag om aan te tonen dat de rivier schoon genoeg is om tijdens de Olympische Spelen in te zwemmen.

1 dag geleden
Ook Groenewegen verliest met Harper ploegmaat in Tour door corona

GRUISSAN (ANP) - Ook Dylan Groenewegen moet in de Tour de France verder met een ploeggenoot minder door coronagerelateerde klachten. Team Jayco AlUla stuurt de Australiër Chris Harper na medisch advies naar huis. "Hij zal rust nemen en goed herstellen voor de volgende doelen", meldt de ploeg op X.

1 dag geleden
Wimbledon-winnaar Alcaraz volgend jaar naar ABN AMRO Open

ROTTERDAM (ANP) - Carlos Alcaraz doet volgend jaar mee aan het ABN AMRO Open in Rotterdam. Dat meldt de toernooiorganisatie. De 21-jarige Alcaraz, die zondag Novak Djokovic versloeg in de finale van Wimbledon, was nog niet eerder van de partij in Ahoy.

1 dag geleden
Nadal doet met zege in dubbelspel vertrouwen op voor Spelen

BASTAD (ANP/RTR) - Rafael Nadal heeft in Bastad met een zege in het dubbelspel vertrouwen opgedaan voor de Olympische Spelen. De 38-jarige Spanjaard won samen met de Noor Casper Ruud van het als tweede geplaatste duo Guido Andreozzi uit Argentinië en Miguel Reyes-Varela uit Mexico: 6-1 6-4.

1 dag geleden
Wellicht laatste kans voor sprinters in Tour de France

GRUISSAN (ANP) - Een dag na de tweede rustdag krijgen de renners in de Tour de France een relatief eenvoudige rit voorgeschoteld. Tussen startplaats Gruissan en finishplaats Nîmes ligt één klimmetje van de vierde categorie. Verder is het, met name als het peloton in de buurt van Nîmes komt, volledig vlak. Het is vermoedelijk - nu de Tour niet eindigt op de Champs-Élysées in Parijs maar met een tijdrit in Nice - de laatste kans op een massasprint.

1 dag geleden
Amnesty hekelt Frans verbod hijab voor eigen atleten op Spelen

LONDEN (ANP) - Het verbod van Frankrijk voor zijn olympische atleten om tijdens de aankomende Spelen in eigen land de islamitische hijab te dragen "druist in tegen internationale mensenrechtenverdragen". Dat zegt Amnesty International in een nieuw rapport.

1 dag geleden
Van Gerwen naar tweede ronde World Matchplay na zege op Littler

BLACKPOOL (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft de tweede ronde bereikt van het World Matchplay in Blackpool. De 35-jarige Brabander won de kraker in de eerste ronde van de Engelse tiener Luke Littler met 10-6.

1 dag geleden